Dodaj do ulubionych

Zestaw Komputerowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:35
Jest zestaw komputerowy w Makro . Czy warto to kupić . Jest w nim komputer ,
monitor 17" , i urządzenie wielofunkcyjne / skaner , drukarka /. Poradźcie ,
nie znam się na tym . I cena - 2800 zł.
Obserwuj wątek
    • aynshtayn Re: Zestaw Komputerowy 16.11.06, 11:36
      witam! bez szczegolow, chociazby podanych w ogloszeniu, nie jestem w stanie nic
      polecic. to tak jakby napisac: "chce kupic samochod. jest czerwony i ma 4 kola.
      kosztuje 30 tysiecy zl. warto?". Wiecej informacj = szczegolowa odp. Pozdrawiam!
    • Gość: tapirrex Re: Zestaw Komputerowy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.11.06, 12:08
      Więcej szczegółów odnośnie podzespołów w komputerze.
    • Gość: Szpaq Re: Zestaw Komputerowy IP: 212.160.196.* 16.11.06, 12:10
      Skoro w makro to na 95% nie warto
      • Gość: reni Re: Zestaw Komputerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:25
        NO oczywiście już podaję . Monitor17'LCD rozdzielczość 1280x1024 , piksel
        0,294mm jasność250cd/m2 ,kontrast500:1 ,czas reakcji12ms , kąt widzenia
        140*/130* . Komputer procesor Pentium 4524 , 3,0 GHz , 512 MB DDR 533 MHz , 250
        GB , 7200rpm .Nagrywarka dvd+/-RW , karta sieciowa , modem ,czytnik kart "10 w
        1" , MIcrosoft Windows XP Home PL , Symfonia , Pakiet STar Office/ edytor
        tekstu, arkusz kalkulacyjny /, "door to door " . Urządzenie wielofunkcyjne F
        380-drukarka , kopiarka , skaner . Przepisałam wszystko z ulotki . Dzięki za
        pomoc .
        • krzysztofsf Re: Zestaw Komputerowy 16.11.06, 12:31
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=49631200&a=49631200
        • Gość: tapirrex Re: Zestaw Komputerowy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.11.06, 12:59
          Kupowania kompa z marketu to zawsze ryzyko jest. Poza tym to co podałaś to
          jednak wciąż trochę za mało aby móc w pełni ocenić faktyczną wartość tego
          zestawu (ale i tak uważam, ze nie jest wart tych pieniędzy). A jak znam życie to
          pewnie zasilacz Codegen, albo jakiś inny no-name ;)
          Za te 3000 to juz można całkiem przyzwoity komp złożyć. A ten co podałaś to
          chyba nawet karty graficznej osobnej nie ma (no chyba, ze to przeoczenie).
          Jakiej firmy jest monitor (bo jego parametry niestety na kolana nie powalają).
          I do czego komputer miałby głównie służyć?
          • Gość: reni Re: Zestaw Komputerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:08
            Tylko takie informacje , są podane w ulotce . Komputer ma służyć do korzystania
            z inernetu , wysyłania meili , drukowania , skanowania . Tak do użytku w domu i
            wykonywania części mojej pracy .
            • Gość: reni Re: Zestaw Komputerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:10
              Jeśli nie to , to gdzie w Krakowie mogę kupić komputer , monitor , skaner i
              drukarkę , w podobnej cenie ?
              • Gość: Reader Re: Zestaw Komputerowy IP: *.ericsson.net 16.11.06, 13:12
                sa w Krakowie np:

www.sirius.pl/
                www.proline.pl/index.php?id=kontakt
                i maja chyba niskie ceny?
              • Gość: tapirrex Re: Zestaw Komputerowy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.11.06, 13:14
                Hmm, gdzie w Krakowie to ja nie mam pojęcia. To trochę nie moje okolice ;)
                Ale jak chcesz mogę Ci polecić konfigurację, której warto by poszukać.
                Ewentualnie zawsze mozna kupić w sklepie internetowym.
                Aha, czy na kompie ktoś będzie w ogóle grał?
              • Gość: Kocu Re: Zestaw Komputerowy IP: *.autocom.pl 16.11.06, 13:25
                Myślę, że można polecić między innymi następujące sklepy:
                www.bitcomputer.pl (tanio i nieźle ale duże kolejki, stosunkowo dobry serwis)
                www.pcprojekt.pl (drożej i surowy serwis ale dobrze doradzają)

...ewentualnie www.apollo.pl (przystępne ceny) - polecam oddział na miasteczku AGH
                ...lub www.dekanex.pl
                To tak bardzo pokrótce :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka