oginn 22.11.06, 22:56 Złapałem chyba jakiegoś wirusa, bo wykasowło mi całe Moje dokumenty i inne foldery na dysku i nawet Windows media playera. Mam płytkę z Win 98 SE, ale nie wiem jak przeinstalować cały system. Pomoże ktoś? Link Zgłoś Obserwuj wątek
pannatulipanna80 Re: Jak przeinstalować system? 22.11.06, 23:04 wkladasz instalke win 98 do napedu (przelaczywszy wczesniej w biosie z ktorego urzadzenia komputer ma "startowac" ladowanie systemu- ZMIEN NA CD ROM W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI!) wybierasz z menu startowego: uruchom instalatora z obsluga CD ROM no i dalej juz wg instrukcji Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Jak przeinstalować system? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:08 a wczesniej KONIECZNIE zrob kopie zapasowa tego co Ci jeszcze waznego pozostalo na kompie ;) Link Zgłoś
oginn Re: Jak przeinstalować system? 22.11.06, 23:16 pannatulipanna80 napisała: > wkladasz instalke win 98 do napedu (przelaczywszy wczesniej w biosie z ktorego urzadzenia komputer ma "startowac" ladowanie systemu- ZMIEN NA CD ROM W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI!) Dziękuję bardzo za pomoc. Ale jestem tak zielony, że nie wiem nawet jak wejść w ten bios. > wybierasz z menu startowego: uruchom instalatora z obsluga CD ROM Gdzie ma być to menu startowe? Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Jak przeinstalować system? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:07 jak sie na tym nie znasz to zaplac pare groszy a nawet student pierwszego roku informatyki Ci to zrobi ;) Jak stawiasz na siebie to pogoogluj bo jest o tym pelno! Link Zgłoś
pannatulipanna80 Re: Jak przeinstalować system? 22.11.06, 23:25 do biosu wchodzi sie zaraz po wlaczeniu komputera, naciskajac odpowiedni (zazwyczaj opisany na ekranie) przycisk. jezeli masz starszy komputer to po wlaczeniu komputera naciskaj wielokrotnie przycisk "delete" ale BEZPOSREDNIO PO WLACZENIU! potem znajdz jakas zakladke BOOT SEQUENCE czy cos takiego. powinienes miec ustawione na dysk C. zmien na dysk CD i wyjdz z biosu uzywajac komendy SAVE AND EXIT po tym komputer sie sam zrestartujei powinien przejsc do wlasnie MENU STARTOWEGO. ale uwazaj! jak pozniej pliki sie skopiuja na dysk twardy komputera przelacz w opcjach startowych URUCHOM Z DYSKU TWARDEGO (czy cos takiego) Link Zgłoś
oginn Re: Jak przeinstalować system? 23.11.06, 12:37 Dziękuję! Wszystko przebiegło gładko i bez problemów. Tylko czy dalej nie będzie mi kasowało folderów i programów, jeśli przechował się gdzieś ten wredny wirus? Pozostało bowiem wiekszość programów, aplikacji itp. po przeinstalowaniu systemu. Zobaczymy, jak z tym będzie. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Jak przeinstalować system? 23.11.06, 12:43 najpierw nalezalo znalezc przyczyne tych problemow. Teraz odpowiedz bedzie znala co najwyzej najblizsza wrozka. Link Zgłoś
oginn Re: Jak przeinstalować system? 23.11.06, 12:53 Gdybym potrafił znaleźć przyczynę to bym ją znalazł. Mój system antywirusowy nie wykrył niczego w komputerze, a ja miałbym to sam zrobić? Jak znowu będzie kasować, pozostanie mi chyba oddać komputer w ręce fachowca. Link Zgłoś
nimeska Re: Jak przeinstalować XP ? 28.11.06, 22:05 mam nowy komp ale cos niepotrzebnie za pomoca EasyCleanra usunelam i teraz nie moge odpalic plyty instalacyjnej do netu jak i nie dzialaja mi stare polaczenia internetowe musze przeinstalowac XP ale nie mam plytki instalacyjnej tylko partycje kupilam kompa miesiac temu i przy pierwszym odpaleniu "sao" sie wszsytko zainstalowalo jak tylko wybieralam opcje ;) pomozcie mi prosze gdzie znajdze info jak sie do tego zabrac ? czy to jest trudne i dlugie ? nie wiem czy sie za to zabiearc czy lepiej kogos zawolac do pomocy :( Link Zgłoś
Gość: y Re: Jak przeinstalować system? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.06, 09:26 www.emagik.pl już jest u nas........ Link Zgłoś