Dodaj do ulubionych

Jak przeinstalować system?

22.11.06, 22:56
Złapałem chyba jakiegoś wirusa, bo wykasowło mi całe Moje dokumenty i inne
foldery na dysku i nawet Windows media playera. Mam płytkę z Win 98 SE, ale
nie wiem jak przeinstalować cały system. Pomoże ktoś?
Obserwuj wątek
    • pannatulipanna80 Re: Jak przeinstalować system? 22.11.06, 23:04
      wkladasz instalke win 98 do napedu (przelaczywszy wczesniej w biosie z ktorego urzadzenia komputer ma "startowac" ladowanie systemu- ZMIEN NA CD ROM W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI!)
      wybierasz z menu startowego: uruchom instalatora z obsluga CD ROM
      no i dalej juz wg instrukcji
      • Gość: xXx Re: Jak przeinstalować system? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:08
        a wczesniej KONIECZNIE zrob kopie zapasowa tego co Ci jeszcze waznego pozostalo
        na kompie ;)
        • oginn Re: Jak przeinstalować system? 22.11.06, 23:18
          Już nic nie zostało
      • oginn Re: Jak przeinstalować system? 22.11.06, 23:16
        pannatulipanna80 napisała:

> wkladasz instalke win 98 do napedu (przelaczywszy wczesniej w biosie z
        ktorego urzadzenia komputer ma "startowac" ladowanie systemu- ZMIEN NA CD ROM W
        PIERWSZEJ KOLEJNOSCI!)

Dziękuję bardzo za pomoc. Ale jestem tak zielony, że nie wiem nawet jak wejść w
        ten bios.

> wybierasz z menu startowego: uruchom instalatora z obsluga CD ROM

Gdzie ma być to menu startowe?
    • Gość: xXx Re: Jak przeinstalować system? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:07
      jak sie na tym nie znasz to zaplac pare groszy a nawet student pierwszego roku
      informatyki Ci to zrobi ;) Jak stawiasz na siebie to pogoogluj bo jest o tym pelno!
      • pannatulipanna80 Re: Jak przeinstalować system? 22.11.06, 23:25
        do biosu wchodzi sie zaraz po wlaczeniu komputera, naciskajac odpowiedni (zazwyczaj opisany na ekranie) przycisk.
        jezeli masz starszy komputer to po wlaczeniu komputera naciskaj wielokrotnie przycisk "delete" ale BEZPOSREDNIO PO WLACZENIU!
        potem znajdz jakas zakladke BOOT SEQUENCE czy cos takiego. powinienes miec ustawione na dysk C.
        zmien na dysk CD i wyjdz z biosu uzywajac komendy SAVE AND EXIT
        po tym komputer sie sam zrestartujei powinien przejsc do wlasnie MENU STARTOWEGO.

ale uwazaj! jak pozniej pliki sie skopiuja na dysk twardy komputera przelacz w opcjach startowych URUCHOM Z DYSKU TWARDEGO (czy cos takiego)
        • oginn Re: Jak przeinstalować system? 23.11.06, 12:37
          Dziękuję!
          Wszystko przebiegło gładko i bez problemów. Tylko czy dalej nie będzie mi
          kasowało folderów i programów, jeśli przechował się gdzieś ten wredny wirus?
          Pozostało bowiem wiekszość programów, aplikacji itp. po przeinstalowaniu
          systemu. Zobaczymy, jak z tym będzie.
          • tiges_wiz Re: Jak przeinstalować system? 23.11.06, 12:43
            najpierw nalezalo znalezc przyczyne tych problemow. Teraz odpowiedz bedzie znala
            co najwyzej najblizsza wrozka.
            • oginn Re: Jak przeinstalować system? 23.11.06, 12:53
              Gdybym potrafił znaleźć przyczynę to bym ją znalazł. Mój system antywirusowy
              nie wykrył niczego w komputerze, a ja miałbym to sam zrobić? Jak znowu będzie
              kasować, pozostanie mi chyba oddać komputer w ręce fachowca.
    • nimeska Re: Jak przeinstalować XP ? 28.11.06, 22:05
      mam nowy komp ale cos niepotrzebnie za pomoca EasyCleanra usunelam i teraz nie
      moge odpalic plyty instalacyjnej do netu jak i nie dzialaja mi stare polaczenia
      internetowe

musze przeinstalowac XP ale nie mam plytki instalacyjnej tylko partycje
      kupilam kompa miesiac temu i przy pierwszym odpaleniu "sao" sie wszsytko
      zainstalowalo jak tylko wybieralam opcje ;)

pomozcie mi prosze gdzie znajdze info jak sie do tego zabrac ?
      czy to jest trudne i dlugie ?
      nie wiem czy sie za to zabiearc czy lepiej kogos zawolac do pomocy :(
    • Gość: y Re: Jak przeinstalować system? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.06, 09:26
      www.emagik.pl już jest u nas........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka