Dodaj do ulubionych

jaki monitor kupic?

IP: *.server.ntli.net 26.11.06, 16:15
jaki monitor polecacie z kategori 17 CRT polecacie? mam wrazenie ze na CTR jest lepszy obraz aniżeli na TFT, LCD. Chciałbym kupic 17 z najlepszym stosunkiem cena /jakosc. co polecacie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Obywatel Re: jaki monitor kupic? IP: *.ists.pl 26.11.06, 16:29
      Ja mam wrażenie, że na LCD obraz w niczym nie ustępuje obrazowi na CRT, a nawet
      go - w najnowszych modelach - przewyższa. I ma te zaletę, że nie mruga ani 50
      razy na sekundę, ani nawet 100. O ostrości nie wspominam.
      • silic Re: jaki monitor kupic? 26.11.06, 18:53
        > Ja mam wrażenie, że na LCD obraz w niczym nie ustępuje obrazowi na CRT,

Oj, ustępuje. Oczywiście, nie tak , że każdy CRT wygrywa z każdym LCD, ale
        jakość obrazu, wierność kolorów ( lcd często są "plastikowe" w barwach), czerń.
        Owszem ,ostrość lcd mają lepszą (zasadniczo), ale jest to ostrość nienaturalna -
        porównaj zdjęcie na lcd z rzeczywistym wygladem obiektu. Nie każdemu,
        oczywiście, to przeszkadza.
    • silic Re: jaki monitor kupic? 26.11.06, 18:49
      Zostaw 17 w spokoju :) proponuję coś większego, w bardzo dobrym wykonaniu
      www.gvctax.pl/?m=91&id=213&product=3048
      • ssaczek Re: jaki monitor kupic? 26.11.06, 19:48
        Rzecz przyzwyczajenia, ja zapierałem się, że nie kupie LCD, bo: i tu dokładnie
        to co wszyscy piszą - gorszy obraz, nienaturalne kolory itp. Od miesiąca mam LCD
        i już nawet nie myślę o powrocie do "szklaka".
        • Gość: Nul Re: jaki monitor kupic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:51
          ja właśnie testuje zakupiony lcd 19 lg1919s na razie jestem zadowolony
    • t-800 Re: jaki monitor kupic? 27.11.06, 14:19
      Gość portalu: areks1111 napisał(a):

> jaki monitor polecacie z kategori 17 CRT polecacie? mam wrazenie ze na CTR jest
      > lepszy obraz aniżeli na TFT, LCD.

Ja również odnoszę podobne wrażenie. Teraz siedzę na LCD Della i nie poleciłbym
      go nawet największemu wrogowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka