Dodaj do ulubionych

Chcę kupić notebooka, wybieram z tych:

IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.06, 17:16
sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=34539
sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29268
Jakieś uwagi lub propozycje?
Widzę, że czas pracy baterii jest różny w tych modelach, poza tym prawie bez
znacznych różnic.
Proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Może ktoś z Was ma któryś z modeli.
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: IP: 212.76.40.* 06.12.06, 17:34
      Pierwszy będzie znacznie mocniejszy, bo to Pentium M, a nie jego "okrojona"
      wersja w postaci Celerona M, z drugiej strony - do zastosowań pod hasłem "biuro
      i dom", a więc teksty, zdjęcia, muzyka i filmy wystarczy Celeron M, a w takim
      wypadku wybrałbym Lenovo.
      • swawolny.diabel Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: 06.12.06, 17:58
        > Pierwszy będzie znacznie mocniejszy, bo to Pentium M,

Pierwszy będzie minimalnie szybszy od drugiego. porównywalne zegaty i takie samo
        fsb. Pamiec cache nie ma tu wiekszego znaczenia.

pierwszy natomiast bedzie dłuzej dzialal na bateriach bo to pentium M , ale nie
        ma windows.
        drugi ma windows i bluetooth - przydaje sie jak trzeba coś wysłać w podróży.
        • Gość: Gosia Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.06, 18:02
          Obecnie jestem bardziej za tym Lenovo. Potrzebny raczej do domu i pracy. Do
          podróży rzadko.
          Poza tym do czego to służy: Czytnik linii papilarnych? :)
          • Gość: Ktos Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: IP: *.it-net.pl 06.12.06, 18:17
            Żeby się nie bawić z wpisywaniem hasła, a tylko przykładać palec - fajna sprawa :-)
        • Gość: Greg Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: IP: 212.76.40.* 06.12.06, 18:56
          Fakt, na BT nie zwróciłem uwagi, a to przydatna rzecz. Co do porównania
          procesorów, nie wiem, co rozumiesz pod sformułowaniem "minimalnie szybszy",
          ale "pełne" P-M ze względu m.in. na cache dosyć sporo odstaje od Celerona M,
          inna sprawa to czy się tę różnicę odczuje w standardowym użytku większości
          laptopów.
          • swawolny.diabel Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: 06.12.06, 19:15
            no właśnie że celeron m niebardzo odstaje nie odstaje od pentium m taktowanego
            z ta samą częśtotliwością. Byl takie test na tomshardware.com.
            Różniece w wydajności były minimalne za to pm znacznie dłużej pracowało na
            bateriach speedsteep to przydatna rzezcz.
    • Gość: Qba Nawet Windows Vista na nich nie pójdzie. IP: 82.160.33.* 06.12.06, 19:19
      Lepiej kup coś z Celeronem M 410 i GeForce 7400. Na przykład BenQ R55EG.

www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/98488
    • maddox84 Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: 06.12.06, 19:19
      Po parametrach to ja bym brał Fujitsu... Pentium to Pentium ;) ale myślę, że w
      Twojej sytuacji decydujące powinny być warunki gwarancji!
      • Gość: Qba Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: IP: 82.160.33.* 06.12.06, 19:43
        Celeron M410 bazuje na Pentium M.
    • daniellinux Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: 06.12.06, 19:39
      Lenovo ma bogatsze wyposażenie, posiada Bluetootha, czytnik lini papilarnych,
      poza tym Lenovo to dawne IBM.
      • Gość: Qba Re: Chcę kupić notebooka, wybieram z tych: IP: 82.160.33.* 06.12.06, 19:45
        Ale nie to. Tylko ThinkPady były kiedyś produkowane przez IBMa. Odkąd produkuje je Lenovo to ich jakość bardzo spadła.
    • Gość: Up Up IP: *.szczecin.mm.pl 07.12.06, 17:03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka