Gość: Kaśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:10 Drukarka laserowa HP 4L to już zabytek ale jest w super stanie. Nie drukuje plików pdf wychodzą jakieś krzaki = co robić może mam coś zmienić w ustawieniach bo w Wordzie jest o.k. Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: Drukarka HP 4L 29.12.06, 23:23 Miałem podobne problemy z wydrukami z Acrobat Readera na drukarkę PCLową. Musiałem zmienić sposób wysyłania wydruków z wektorowego na rastrowy. Wydruki są czytelne ale znacznie dłużej idą na drukarkę. Mogą też pojawić się problemy z pojemnością pamięci w drukarce (laserówka musi mieć całą kartkę w pamięci przed rozpoczęciem drukowania). Link Zgłoś
jap_1 Re: Drukarka HP 4L 30.12.06, 00:41 Dziwne. Mam taką drukarkę i z plikami pdf nie mam problemów (Windows XP + Adobe Reader 7.0). Czy tak jest dla każdego dokumentu pdf? Czy zależy od jego wielkości? Przy wydruku jest opcja "drukuj jako obraz". W okienku "drukuj" wciśnij "zaawansowane" i tam można to zaznaczyć. To powinno dać poprawny wydruk, ale będzie strasznie wolne. Może sterownik drukarki trzeba zmienić? Choć prawdę mówiąc, ten z Windows działa tak samo, jak ten ze strony Hewlett Packard. Nie widzę różnicy. Jedyna kiepska strona tej drukarki, to marne odwzorowanie półtonów, bo raster jest bardzo gruby. Link Zgłoś