Dodaj do ulubionych

temperatura procesora

IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 03.04.03, 14:19
jaka powinna byc temp. procesora,a jakiej nie powinien przekraczac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolab Re: temperatura procesora IP: *.wodgik.katowice.pl 03.04.03, 14:48
      Z tego co wiem procesory różnych firm mają inne temperatury graniczne .
      • Gość: kubel Re: temperatura procesora IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 03.04.03, 18:24
        Jolab mam Athlona XP 1800+ Nie chodzi mi o precyzyjne dane.Możesz napisac jak
        Ci sie wydaje,bo ja nie mam zielonego pojecia.
        • Gość: zdzichu Re: temperatura procesora IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 18:38
          najlepiej ponizej 60 stopni
          • Gość: kubel Re: temperatura procesora IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 03.04.03, 20:29
            dzieki Zdzichu
    • Gość: Jolab Re: temperatura procesora IP: *.wodgik.katowice.pl 04.04.03, 08:39
      O temperaturze Alhlona możesz poczytać na stronie
      wgk.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=1545
      Co prawda piszą o procesorze 1700+ ale dla orientacji
      możesz to przeczytać.
      • Gość: heniek Re: temperatura procesora IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 04.04.03, 13:27
        fajna strona,dzieki Jolab,teraz wiem wszystko
    • Gość: Kazo Re: temperatura procesora IP: *.premex.pl 04.04.03, 21:03
      Musisz pamiętać, że chwilowe zablokowanie wentylatora ( trudno to powiedzieć
      jaki czas jedni twierdzą, że 1 min ) spowodować może pęknięciie procesora i
      KONIEC !! Mieliśmy taki przypadek. Należy o tym pamiętać. Było to pokazane w
      internecie jak szybko padają procesory AMD, a INTEL się blokował oczywiście
      bez radiatora!
      • Gość: Art Re: temperatura procesora IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.04.03, 01:03
        Gość portalu: Kazo napisał(a):

> Musisz pamiętać, że chwilowe zablokowanie wentylatora ( trudno to powiedzieć
        > jaki czas jedni twierdzą, że 1 min ) spowodować może pęknięciie procesora i
        > KONIEC !! Mieliśmy taki przypadek. Należy o tym pamiętać. Było to pokazane w
        > internecie jak szybko padają procesory AMD, a INTEL się blokował oczywiście
        > bez radiatora!

A gdzie to pokazali?
        Rzuć link.
        • Gość: yankee Re: temperatura procesora IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 11:42

> Gość portalu: Kazo napisał(a):
          >
          > > Musisz pamiętać, że chwilowe zablokowanie wentylatora ( trudno to powiedzi
          > eć
          > > jaki czas jedni twierdzą, że 1 min ) spowodować może pęknięciie procesora
          > i
          > > KONIEC !! Mieliśmy taki przypadek. Należy o tym pamiętać. Było to pokazane
          > w
          > > internecie jak szybko padają procesory AMD, a INTEL się blokował oczywiści
          > e
          > > bez radiatora!

Kazo, jesteś boski, chyba zostanę Twoim dozgonnym funem.
          Pozdrawiam
        • Gość: mgregor Re: temperatura procesora IP: *.elartnet.pl 08.04.03, 16:38
          Prosze bardzo.Link.
          www.elartnet.pl/~mgregorc/cooling.avi
          Pozdrawiam
          mgregor
    • Gość: roman_ Re: Czujnik temperatury. IP: *.elementy.pl 06.04.03, 15:38
      No wlasnie. Jak to z nimi jest? Bo przeciez nie mozna porownywac wynikow
      zmierzanych nie wyskalowanymi narzedziami.Czy czujniki zainstalowane na plytach
      czy w procesorach to dobry sprzet pomiarowy?
    • Gość: Kazo Re: temperatura procesora IP: *.premex.pl 06.04.03, 22:05
      Temperatura procesora powinna wynosić najlepiej 40 stopni. Czy czujniki
      pomiarowe na płycie to oddają rzeczywiście temperaturę. Uważam, że tak bo przy
      takiej temperaturze procesor się nie wiesza, nawet większa temperatura do 80
      stopni nie powiesi komputera, ale różnie to bywa. Natomiast czym mniejsza tym
      lepsza bo tak wszędzie piszą, a nikt nie chce mieć grzejnika w komputerze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka