Dodaj do ulubionych

Instalacja Ubuntu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:45
Witam. Właśnie jestem w trakcie ściągania Ubuntu 6.10. Jakie czynności
powinienem wykonać, żeby go zainstalować obok Windowsa? Mam dysk podzielony na
trzy partycje w formacie NTFS, a Ubuntu chciałbym zainstalować na drugiej.
Obserwuj wątek
    • daniellinux Re: Instalacja Ubuntu 26.01.07, 17:05
      wejdź na dobreprogramy.pl w dziale demonstacja jest prezentacja pokazująca jak zainstalować krok po kroku ubuntu
      • Gość: gonzo Re: Instalacja Ubuntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:44
        Dzięki t-800! Prezentacja super!
    • t-800 Re: Instalacja Ubuntu 26.01.07, 17:18
      Może najpierw spróbuj na wirutalnym komputerze?

www.virtualbox.org/wiki/Downloads
      dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=626&t=57
      • Gość: gonzo JEST SUPER! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:01
        Wlasnie sobie instaluje Unbutu, a podczas tego przegladam strony w wbudowanej w
        niego Mozilli (!)
        • Gość: gonzo A JEDNAK DO D***! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:46
          Bylo fajnie do momentu, kiedy nie sprobowalem czegos zainstalowac. Krew mnie
          normalnie zalala. Co to za badziewia z tymi pakietami i innymi cudami ?! No coz,
          mysle, ze nie bede jedyna osoba, ktora za swoje wygodnicto bedzie zmuszona
          placic mr gatesowi. Do linuxa raczej nie wroce, bo szkoda mi czasu na robienie
          rzeczy ktore w Windzie zajmuja kilka sekund. Pozdrawiam i nie polecam zadnej
          wersji linuxa osoba, ktore chca na komputerze robic wiecej niz tylko przegladac
          strony internetowe i sluchac muzyki (w sumie to do tego wystarczy nawet telefon).
          • Gość: Obywatel A JEDNAK! IP: *.ists.pl 26.01.07, 23:53
            Skoro system operacyjny służy Ci wyłącznie do instalowania programów, to jasne,
            że Linuks nie dla Ciebie. A dzięki łatwości obsługi bardzo łatwo instaluje się w
            Windowsie cała masa różnych śmieci (od robaków po wirusy). Zainstalowało Ci się
            coś samo w Ubuntu?
            • Gość: gonzo Re: A JEDNAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 00:00
              Nie. Bo tam nawet to co chciałem nie chciało się zainstalować :>
              • krzysztofsf Re: A JEDNAK! 27.01.07, 00:02
                A co ci sie nie zainstalowalo?
                • Gość: gonzo Re: A JEDNAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 00:05
                  Pierwsze co próbowałem: Kadu. Ale proszę mi niczego nie tłumaczyć. Do linuxa już
                  nie wrócę.
                  • krzysztofsf Re: A JEDNAK! 27.01.07, 00:07
                    Gość portalu: gonzo napisał(a):

> Pierwsze co próbowałem: Kadu. Ale proszę mi niczego nie tłumaczyć. Do linuxa ju
                    > ż
                    > nie wrócę.

Nie widze potrzeby tlumaczenia.
                    tak z ciekawosci - windows opanowales rowniez w 10 minut (ktore ci wystarczyly na ocenienie i "poznanie" Linuxa) ?
                    • Gość: gonzo Re: A JEDNAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 00:13
                      Windows opanowałem oczywiście przez dłuższy czas. Ale był to (i nadal jest)
                      najpopularniejszy system, wychodzi na niego masa softu oraz i jest prostszy w
                      obsłudzę.
                      Jedyny plus jaki ja widzę dla linuxa to tylko to, że jest za darmo (i tak jak
                      napisałeś nie przepuszcza spyware'u i wirusów, ale odpowiednio zabezpieczona
                      winda też ich nie przepuszcza)
                      • krzysztofsf Re: A JEDNAK! 27.01.07, 00:24
                        Gość portalu: gonzo napisał(a):

> Windows opanowałem oczywiście przez dłuższy czas. Ale był to (i nadal jest)
                        > najpopularniejszy system, wychodzi na niego masa softu oraz i jest prostszy w
                        > obsłudzę.

Widze pewne sprzecznosci, ale nie bede cie przejlonywal na sile,ani ich wykazywal, poniewaz podszedles z gory zalozona teza i juz sobie ja udowodniles.

> Jedyny plus jaki ja widzę dla linuxa to tylko to, że jest za darmo (i tak jak
                        > napisałeś nie przepuszcza spyware'u i wirusów, ale odpowiednio zabezpieczona
                        > winda też ich nie przepuszcza)

powodzenia
                    • Gość: Obywatel Re: A JEDNAK! IP: *.ists.pl 27.01.07, 00:13
                      krzysztofsf napisał:

> tak z ciekawosci - windows opanowales rowniez w 10 minut (ktore ci wystarczyly
                      > na ocenienie i "poznanie" Linuxa) ?

Pytasz jakbyś nie wiedział. Wystarczy podpiąć komputer z Windows do sieci, a
                      programy różniste instalują się same. Nic nie trzeba robić. W Linuksie nie do
                      pomyślenia. Lepiej wytłumacz jak w Ubuntu zainstalować wirusa, żeby coś robił, a
                      nie tylko był.
                      • krzysztofsf Re: A JEDNAK! 27.01.07, 00:26
                        Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> krzysztofsf napisał:
                        >
                        > > tak z ciekawosci - windows opanowales rowniez w 10 minut (ktore ci wystar
                        > czyly
                        > > na ocenienie i "poznanie" Linuxa) ?
                        >
                        > Pytasz jakbyś nie wiedział. Wystarczy podpiąć komputer z Windows do sieci, a
                        > programy różniste instalują się same. Nic nie trzeba robić. W Linuksie nie do
                        > pomyślenia. Lepiej wytłumacz jak w Ubuntu zainstalować wirusa, żeby coś robił,
                        > a
                        > nie tylko był.

No coz, najbardziej lubie IE, ktory slozy do przegladania internetu z komputera i vice versa ;)
                  • Gość: Szpaq Re: A JEDNAK! IP: 195.116.211.* 28.01.07, 14:19
                    A wystarczylo wkleic do konsoli:

sudo bash -c "echo 'deb www.kadu.net/download/binary/ubuntu/repo edgy
                    main' >> /etc/apt/sources.list"
                    sudo apt-get update
                    sudo apt-get install kadu

i po problemie jezeli niechce ci sie nawet troche poszukac to niemiej do nikogo
                    pretensji
          • Gość: bill Re: A JEDNAK DO D***! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 29.01.07, 05:32
            i tu sie konczy twoja znajomosc rzeczy?
            jednak windows+mysza to dopiero kombo!

• avekamil1 Re: Instalacja Ubuntu 28.01.07, 12:28
      Ale z Ciebie ułom .... hahaha .. żeby kadu nie umieć zainstalować ? .. haha śmiecha na sali !
      Przecież do tego jest kilka poradników krok po kroku .. haha ... a idź i nie wracaj do linuksa .. bo ten ssytem jest od ciebie inteligentniejszy !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka