Dodaj do ulubionych

Zaraz jade po laptopa, POMOCY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:11
Ktory kupic model :

ce.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?
LNG=20&service=CE&PRODUCT_ID=120569&toshibaShop=false

czy ten
ce.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?LNG=20&service=CE&PRODUCT_ID=120571&toshibaShop=false

Ktory lepszy i dlaczego ???

Zalezy mi na czasie , pomozcie

Obserwuj wątek
    • Gość: K4 Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.acn.waw.pl 31.01.07, 17:24
      A skad ktos ma wiedziec, ktory bedzie lepszy skoro nie wiadomo do jakich celow
      go kupujesz?
    • user0001 Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY 31.01.07, 17:45
      ce.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?LNG=20&service=CE&PRODUCT_ID=120571&toshibaShop=false
      jest lepszy, ale jedyna różnica którą dostrzegam to mocniejszy procesor.

Takiej różnicy nie zauważysz w pracy z pakietem biurowym, przeglądaniu internetu
      czy oglądaniu filmów. Różnica byłby znacząca gdybyś miała wykorzystywać laptopa
      do programowania (kompilatory i bazy danych lubią pamięć cache), albo gier.
      • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:56
        No i kupilam Toshiba A100-912 , wszystko pieknie chodzi, wkucha mnie tylko to
        ze wladowali mi trialowego NOrtona i klika innych programow dzialajacych przez
        30 dni , w zwiazku z tym chce od nowa zainstalowac system bez zbednych
        programow.

Dostalam dwie plyty : Express Media Player Recovery CD i Product Recovery , jak
        postepowac podczas ponownej instalacji systemu i z ktorej plyty w pierwszej
        kolejnosci skorzystac . Pozdrawiam
        • Gość: Greg Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: 212.76.40.* 31.01.07, 23:00
          Nie zainstalujesz od nowa, możesz co najwyżej przywrócić właśnie z Product
          Recovery CD, ale te kilka rzeczy (Norton, MSN Toolbar itp.) daje się
          bezboleśnie usunąć - idę o zakład, że więcej wysiłku kosztowałoby wgrywanie po
          kolei wszystkich sterowników...
          • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:05
            ale i tak mnie to czeka bo bede dzielila dysk na partycje, wiec o co chodzi z
            tymi dwoma plytami, ktora w pierwszej kolejnosci ? Sprzedawca mowil ze wszystko
            jest na jednej plycie ( windows + sterowniki) a tu niespodzianka dali jeszcze
            jedna, czytalam instrukcje ale nie bardzo wiem o co chodzi z ta druga plyta
            • Gość: Greg Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: 212.76.40.* 01.02.07, 10:56
              Nie da się inaczej! Recovery CD nie jest płytą instalacyjną! Na partycje możesz
              dysk podzielić bez reinstalacji systemu - ściągnij nową wersję SystemRescueCD,
              odpal z niego komputer i uruchom program do partycjonowania (bez usuwania
              danych).
              • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:39
                Ok dzieki za rade , zastosuje sie do niej, ale na przyszlosc chcialabym
                wiedziec czym sie roznia te dwie plyty Product Recovery i
                Express Media Player Recovery i od ktorej zaczynac ponowna instalacje skladnikow
                • Gość: Salmon Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.crowley.pl 01.02.07, 11:45
                  w kwestii tych plyt to ci nie pomoge bo sie nie znam.
                  ale mam Ania pytanie jak dlugo dziala ci ten laptop na bateriach?
                • jap_1 Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY 01.02.07, 13:53
                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> czym sie roznia te dwie plyty Product Recovery i
                  > Express Media Player Recovery i od ktorej zaczynac ponowna instalacje
                  > skladnikow
                  Zapytaj sprzedawcę - kiedyś ta wiedza ci się przyda (reinstalka jak podatek,
                  zawsze człowieka dopadnie). Producenci mają różne metody dystrybucji systemu,
                  różnie nazywają dyski instalacyjne. Raczej Product Recovery to właściwa
                  instalka, ta druga chyba do Media Playera.
                  • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:20
                    zgadza sie , ta druga sluzy do ogladania dvd przy wylaczonym laptopie, ale czy
                    jak bede ponownie instalowala uzywajac dysku Recovery Product bede musiala
                    potem zainstalowac to z dysku Express Media Player Recovery ?

W instrukcji jes napisane ze najpierw a potem Product Recovery, no ale tak
                    sobie mysle ze jak bede instalowala Product Recovery to ON mi raczej usunie to
                    co zostalo zainstalowane przez Express Media Player Recovery

Niech ktos wyjasni, ma ktos napewno laptopa z serii A100
                    • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:34
                      W instrukcji jest to opisane w ten sposob

[url=imageshack.us]
                      [img=img485.imageshack.us/img485/8358/81416652fj8.jpg][/url]

i

[url=imageshack.us]
                      [img=img153.imageshack.us/img153/1784/30615469bo3.jpg][/url]

i cholera nie wiem w jaki sposob to ma byc ktoa kolejnosc instalacji
                      • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:35
                        jeszcze raz

img485.imageshack.us/my.php?image=81416652fj8.jpg
                        i

img153.imageshack.us/my.php?image=30615469bo3.jpg
                        • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:37
                          prosze napiszczie w jakiej kolejnosci postepowac jezeli chcialabym miec swieza
                          kopie systemu i tego programy do ogladania filmow przy wylaczonym laptopie

pozdrawiam
                          • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:08
                            i co ?
                          • Gość: Greg Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: 212.76.40.* 01.02.07, 17:20
                            Z tym CD od MP nie pomogę - z moją Tecrą A4 go nie było, ale z Product Recovery
                            CD sprawa jest bardzo prosta - startujesz z niego komputer (jak? Instrukcja się
                            kłania) i wybierasz przywrócenie systemu (co oznacza przywrócenie obrazu
                            zapisanego na płycie).
                            • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:38
                              zalaczylam skany do instrukcji:

mozesz zerknac ?

img485.imageshack.us/my.php?image=81416652fj8.jpg

img153.imageshack.us/my.php?image=30615469bo3.jpg

Jest napisane zeby najpierw wlozyc Media Player Express a potem Product
                              Recovery , ale to troche jest bez sensu bo skoro pozniej wloze Product Recovery
                              to wczesniejsze zainstalowanie MP ulegnie usunieciu

Przesylam wirtualne Calusy
                              • Gość: Greg Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: 212.76.40.* 01.02.07, 17:51
                                Prawdopodobnie w takim razie Product Recovery CD nie formatuje dysku tylko
                                się "dogrywa"... Nie wiem, trudno mi się wypowiadać na temat softu, do którego
                                nie mam dostępu.
                                • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:03
                                  Zerknij na to co zalaczylam,
                                  • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:09
                                    czyli co ? nikt nie wie, mimo to ze zalaczylam instrukcje
                                    • qandre Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY 01.02.07, 20:55
                                      Express Media Player nie jest programem windowsowym. To program umieszczony na małej partycji linuxowej, która musi być utworzona przed zainstalowaniem windowsa.

Dokładnie tak jak w instrukcji, musisz najpierw użyć płyty "Express Media Player Recovery" i przy jej pomocy zainstalować/odtworzyć program Express Media Player (oraz ewentualnie usunąć i utworzyć nowe partycje) o później, przy pomocy płyty "Product Recovery Media", zainstalować system korzystając z opcji zachowującej zainstalowany wcześniej program ("Recover without changing the hard drive partitions" lub jakoś podobnie).
                                      • Gość: Ania Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:27
                                        Teraz to juz cos zaczynam "lapac" , wiec skoro ten programik Media express
                                        Player jest na osobnej partycji niz caly system to w przypadku awraii systemu
                                        wystarczy ze posluze sie plyta Product Recovery do przywrocenia systemu , a
                                        tej do express Media player nie bede wkladala dopoki nie zaczna sie dziac z tym
                                        programem jakies problemy, zgadza sie ?
                                        • primo555 Re: Zaraz jade po laptopa, POMOCY 02.02.07, 19:45
                                          Dobrze kombinujesz, ale wg mnie to ta Toshiba to nie za dobry wybor, ale az sie
                                          dziwie ze tyle fachowcow a nikt nie potrafi dokladnie Ci powiedziec jak to
                                          wszystko po kolei zrobic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka