Dodaj do ulubionych

Problem z instalacją Adobę Flash Player

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:16
Jak w tytule. Odkąd zainstalowałem najnowszą przeglądarkę IE nie mogę oglądać
filmików, które wymagają ww Playera. Po wejściu na stronę klikam Download ale
nic się nie dzieję.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu :)
Obserwuj wątek
    • gray Re: Problem z instalacją Adobę Flash Player 02.02.07, 13:00

Zainstaluj inną najnowszą przeglądarkę.
      • Gość: raks Re: Problem z instalacją Adobę Flash Player IP: *.aster.pl 02.02.07, 16:42
        Proszę o bardziej rzeczowe sugestie.
        Przeglądarka została ściągnięta ze strony Microsoftu i być może to wcale nie
        ona jest problemem.
        Nie jestem specem od komputerów ale napewno nic nie zmieniałem w ustawieniach.
        Ostatnio skanowałem komputer programami antyszpiegowskimi ( jeden ściągnięty
        przedwczoraj też ze strony M , dwa inne ale też darmowe ).
        Proszę o info.
        • Gość: raks Re: Problem z instalacją Adobę Flash Player IP: *.aster.pl 04.02.07, 18:49
          Chciałem się przypomnieć.
          Nie mogę oglądać filmików na portalach bo nie mam zainstalowanej wtyczki Flasz
          Adobe. Po wejściu na stronę i kliknieciu download nic się nie dzieje - skąd się
          to wzięło.
          Nic nie przestawiałem w ustawieniach,
          Bardzo proszę o pomoc !!!
          • Gość: ycbo Re: Problem z instalacją Adobę Flash Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 19:29
            Miałem tak samo = któryś program wyciął dostęp do Adobe flasza i nie dało się
            zainstalować go na nowo = pomogło odinstalowanie specjalnym deinstalatorem i
            ponowna instalacja. Podaj adres to wyślę Ci ten program.
            • Gość: raks Re: Problem z instalacją Adobę Flash Player IP: *.aster.pl 04.02.07, 19:45
              Podaję adres: oriolus7@gazeta.pl
              Bardzo serdecznie dziękuję.
              • Gość: ycbo Re: Problem z instalacją Adobę Flash Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 20:08
                Poszło = napisz czy pomogło będzie wiadomo na przyszłość.
                • Gość: raks Re: Problem z instalacją Adobę Flash Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:49
                  Serdecznie dziękuję za maila.
                  Zrobiłem jak kazałeś, zainstalowałem playera i wszystko powinno grać ale
                  problem jest taki, że mogę oglądać filmy na np You Tube, a na polskich
                  portalach nie. Po informacji " ładuję " zostaje biały ekran.
                  Nie wiem co z tym fantem zrobić.
    • krzysztofsf To nie w porzadku. 05.02.07, 07:37
      Jako uzytkownik Linuxa zglaszam protest przeciwko stosowaniu przez Microsoft niecnych praktyk, zmuszajacych posiadacza jego produktu do myslenia i kombinowania, co bylo dotychczas przywilejem wylacznie systemow Linuxowych.
      Stanowczo protestuje, poniewaz dzieki takim praktykom moga si epojawic nowi uzytkownicy Linuxa, nie przezywajacy jako niedogodnosc koniecznosci roznego rodzaju konfigurowania parametrow swojego systemu.
    • Gość: XPRT I bardzo ci tak dobrze. Po co było używać IE?? IP: *.chello.pl 05.02.07, 13:10
      Nawet najnowszy się nie umywa do innych przeglądarek.
    • Gość: XPRT Dzieci neostrady... Ech :(( IP: *.chello.pl 05.02.07, 13:12
      • Gość: raks Nadal bez video IP: *.aster.pl 06.02.07, 17:06
        Jak w temacie. Wczoraj zainstalowałem dodatkowo Firefoksa, wywaliłem i od nowa
        zainstalowałem adobę flash playera, javę i nic. Po kliknieciu w pasek Jakiegoś
        artykułu gazeta.wideo, lub podobnego na interii, jest komunikat " ładuję " i po
        chwili pozostaję biała strona. Dodam że mam nowego IE 7.0 oraz Windows Media
        Playera. Reszta rzeczy w ww portalach chodzi bardzo dobrze, mogę oglądać też
        filmiki inne niż gazeta.wideo ( w obrębie tego portalu ) oraz wszystko na You
        Tube.
        Szlag mnie trafia!
        Proszę o jakąś radę co zrobić aby wszystko grało.
        Dodam jeszcze,że przed instalacjami ww ( oraz Winampa, którego już wywaliłem bo
        spowodował jakiś błąd Windowsa ) wszystko było ok.
        Pozdrawiam.
        • Gość: bz Re: Nadal bez video IP: *.aster.pl 06.02.07, 17:12
          Ale jak się okazuje nowe akrobaty mają dużo większe wymagania sprzętowe, co
          wielu użytkownikom z 64MB RAM uniemożliwia poprawne instalacje... może to Twój
          problem?
          • Gość: raks Re: Nadal bez video IP: *.aster.pl 06.02.07, 18:24
            Mój laptop Toshiba ma 1G RAM i 100G na twardym. Procek Intel Core 2 Duo.
            Więc to nie tu leży problem.
            • Gość: raks Victoria !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:39
              Jak w temacie.
              Już wszystko działa mi jak trzeba odkąd wywaliłem Norton Internet Security, a w
              jego miejsce zainstalowałem Kaspersky Internet Security.
              Okazało się, że to Norton w jakis sposób blokował mi odtwarzanie filmów na
              portalach ( na pewno nic nie zmieniałem w jego ustawienach ).
              Więc NA POHYBEL NORTONOWI !!
              Sedecznie dziękuję tym wszystkim forumowiczom, którzy poświęcili swój czas na
              próbę rozwiązania moich kłopotów z kompem.
              NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI !!!
              Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :)))
              • Gość: ycbo Re: Victoria !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 19:26
                Nie ma za co - na zdrowie.
                Norton nie pierwszy raz szkodzi swoją nadgorliwością.
              • Gość: pj cymru Re: Victoria !! IP: *.plus.com 27.06.07, 13:51
                Jaka victoria??
                Poddałeś się i tyle.Nie dorosłeś do Nortona, więc zrezygnowałeś.
                Miałem taką samą sytuację ale po przeszukaniu opcji ustawień problem
                rozwiązałem.
                Mam i Nortona i filmiki z wideogazety.Oto rozwiązanie, które przeprowadziłem
                (NIS 2006):Wejdź w Norton Antispam-> Status and settings-> Ad Blocking->
                Configure-> Advanced-> Add site gazeta.wideo.pl(w lewym okienku)->w prawej
                zakładce Ad blocking dodaj "ad." i zaznacz "permit".
                I tyle, Pzdrw
                • Gość: ala Re: Victoria !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:41
                  jakby wcześniej podał, że ma NIS - nie miałby kłopotu :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka