Dodaj do ulubionych

Verbatim - podróbka czy nie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 01:05
Kupiłem właśnie cake 25 szt. Verbatim advanced azo+.
Zastanawia mnie jedna rzecz:
Opakowanie jak najbardziej OK, ale po otwarciu - płytki koło logo Verbatim
nie posiadają znaczka "r" świadczącego, że to oryginał( mam już takie płyty
ze znaczkiem "r", ale kupowałem je w pudełkach).
Dodam też, że na opakowaniu jest made in Japan a info o dysku to YUDENOOOT03
( moje wcześniejsze to made in Taiwan a info o dysku to MCC004).
Czy jest to faktycznie produkt Verbatima, czy trafiły mi się jakieś podróbki?
Czy miał ktoś już wcześniej doczynienia z tymi płytami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Verbatim - podróbka czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 01:07
      Chodzi naturalnie o płyty Verbatim Dvd+R.
      Co myślicie na ten temat?
    • Gość: Obywatel Re: Verbatim - podróbka czy nie? IP: *.ists.pl 08.02.07, 01:09
      Nie wygląda to na podróbkę. Tayio Yuden jest zaliczana do najlepszych tłoczni.
      • Gość: Tomek Re: Verbatim - podróbka czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 01:45
        Tak uważasz? Ale w testach użytkowników na forum "cdrinfo.pl" płyty z tłoczni
        YUDEN wypadły katastrofalnie w porównaniu z MCC ( patrz forum CDRinfo.pl>
        nagrywanie > nośniki optyczne > verbatim dvd+r x 16).
        Sam nie wiem co o tym myśleć?

• Gość: egon Re: Verbatim - podróbka czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:55
      Czy ktoś wie coś jescze na opisany temat?
      • Gość: Obywatel Re: Verbatim - podróbka czy nie? IP: *.ists.pl 08.02.07, 23:17
        Nigdy nie miałem problemów z płytami produkowanymi przez Tayio Yuden. A z CMC
        owszem. Podróbkę nieraz trudno poznać trzymając ją w rękach, a co dopiero na
        odległość. Szerokim łukiem radzę jednak omijać supermarkety. Nie wiem skąd oni
        biorą towar, ale nawet markowe płyty kupione u nich zachowują się jak najtańszy
        szajs i są często kłopoty z odczytem. Ricohy kupione w Makro wypalały się tylko
        do połowy. Na szczęście bez problemu zwrócili cash.
    • Gość: Wypalacz Re: Verbatim - podróbka czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 10:18
      Bardzo możliwe, że te płyty to podróby i nic w tym dziwnego.

WSZYSTKO jest podrabiane to dlaczego nie płyty ! :)

W dodatku jak przyznaje sama firma TDK to ok. 50% sprzedawanych w Polsce płyt z
      ich logo to podróbki.
      Skoro oni tak twierdzą to chyba wiedzą o czym mówią.

To samo dotyczyć może i innych producentów płyt - Verbatim-u także.

Trzeba uważać przy kupowaniu a jak trafi się dobrą partię towaru to można kupić
      trochę na zapas. :)

• Gość: Funio Re: Verbatim - podróbka czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 10:27
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Opakowanie jak najbardziej OK, ale po otwarciu - płytki koło logo Verbatim
      > nie posiadają znaczka "r"

A moje cake po 25 szt. MAJĄ takie 'R' przy napisie Verbatim a więc..PODRÓBA !

Właśnie sprawdziłem i MAJĄ te 'R' !!!

Moje to takie: Verbatim Advanced AZO+ DVD+R 16x.

O takie: sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17924#
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka