armagedon 16.02.07, 23:07 Czy majac Zainstalowany Linux bede mogl instalowac programy rozne i gry czy sa jakies przeciw wskazania ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ja Re: Linux a programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:29 nie,nie ma przeciwwskazań możesz zainstalować wszystkie programy i gry które przeznaczone są do Linuksa a nawet niektóre programy oraz gry które są przeznaczone do Windowsa(te przy pomocy np. Wine) Link Zgłoś
jimi009 Re: Linux a programy 16.02.07, 23:30 Będziesz mógł - ale tylko te które są przeznaczone dla linuxa. Nie będziesz mógł instalować programów przeznaczonych dla windows. (O ile w Twoim pytaniu chodzi o instalację na systemie linux). Generalnie z grami na linux jest gorzej niż na windows (jeśli chodzi o dostępną ilość). Link Zgłoś
Gość: Stepujący Pingwin Re: Linux a programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 08:35 armagedon napisał: > Czy majac Zainstalowany Linux > bede mogl instalowac programy rozne i gry czy sa jakies przeciw wskazania ? Nie ma ŻADNYCH przeciwskazań ! :) Będziesz mógł instalować wszystkie programy i gry które są przeznaczone pod Linux. Masz takie ??? WĄTPIĘ !!! :D Mało tego robią - zwłaszcza gier. Takie to są watpliwe uroki "darmowych" systemów z rodziny Linux. :) Link Zgłoś
Gość: . Re: Linux a programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 09:39 > Takie to są watpliwe uroki "darmowych" systemów z rodziny Linux. :) w przeciwieństwie do ich krodzionych odpowiedników Link Zgłoś
Gość: terwwte Re: Linux a programy IP: *.tribut.de 17.02.07, 11:19 > w przeciwieństwie do ich krodzionych odpowiedników skąd wiesz że kradzionych? Nie osądzaj innych według własnej miary Link Zgłoś
Gość: . Re: Linux a programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:53 Gość portalu: terwwte napisał(a): > > w przeciwieństwie do ich krodzionych odpowiedników > > skąd wiesz że kradzionych? Nie osądzaj innych według własnej miary i gdzie ty dopatrzyłeś sie osądu w moim poscie? Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Linux a programy 17.02.07, 10:07 Oj. oj...jaka agresja....Ile wykrzyknikow. Link Zgłoś
Gość: Lukszz Re: Linux a programy IP: 217.153.19.* 17.02.07, 11:05 wlasnie chodzilo mi o to czy gry lub programy przeznaczone na windowsa beda chodzic w systemie linux czyli niebede U to kiespko a dobrze ze niekupilem bo wlasnei mialem kupic laptopa z ystemmem linux Uff Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Linux a programy 17.02.07, 11:15 Gość portalu: Lukszz napisał(a): > wlasnie chodzilo mi o to czy gry lub programy przeznaczone na windowsa beda > chodzic w systemie linux czyli niebede > U to kiespko > a dobrze ze niekupilem bo wlasnei mialem kupic laptopa z ystemmem linux Uff Wiekszosc niebedzie chodzic. Optymalne wyjscie to Windows zainstalowany do gier, a na drugiej partycji Linux do bezpiecznego korzystania z internetu - z tym, ze laptopy z systemem maja juz dosyc mocno narzucona konfiguracje i nie wiem, na ile mozena w wybranym przez ciebie mocno w to ingerowac, zeby moc zainstalowac drugi system. Jesli masz drugi komputer - stacjonarny - to mozesz na nim postawic sobie Linuxa - polecam instalacje tego z mojej stopki. Link Zgłoś
ugo Re: Linux a programy 17.02.07, 11:04 Oprogramowania dla Linuksa jest mnóstwo. Gorzej z grami. Ja na szczęście nie jestem graczem :) Link Zgłoś