Dodaj do ulubionych

Telefon VoIP

21.02.07, 14:57
Witam,
poszukuję wygodnego telefonu VoIP do domu,
co polecicie?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marianpawel Re: Telefon VoIP 21.02.07, 16:52
      Ja to raczej bramkę bym polecił niż telefon.
      • gosiapapryczka bramka- nie 21.02.07, 17:17
        marianpawel napisał:

> Ja to raczej bramkę bym polecił niż telefon.

Ale ja nie mam telefonu stacjonarnego, ani nie planuje oddawać się w jarzmo
        telekomunie. Znacznie wygodniej i taniej mi korzystać z telefonu komórkowego i
        VoIP, bo i tak większość znajomych mam na Skype.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Krzysztof Re: bramka- nie IP: 208.53.131.* 21.02.07, 18:28
          W takim razie ja polecam Ci to:
          share.skype.com/sites/pl/2006/10/funkcjonalny_telefon_bezprzewo.html
          sam mam to rozwiązanie w domu, i bardzo sobie chwalę.
          U mnie jednak to jest dodatkowo podłączone do linii telefonicznej, dzięki czemu
          obsługuje i zwykłą ilinię, i VoIP.

Pozdrawiam.
        • jap_1 Re: bramka- nie 21.02.07, 21:40
          gosiapapryczka napisała:

> marianpawel napisał:
          >
          > Ale ja nie mam telefonu stacjonarnego, ani nie planuje oddawać się w jarzmo
          > telekomunie. Znacznie wygodniej i taniej mi korzystać z telefonu komórkowego i
          > VoIP, bo i tak większość znajomych mam na Skype.
          • jap_1 Re: bramka- nie 21.02.07, 21:49
            gosiapapryczka napisała:

> Ale ja nie mam telefonu stacjonarnego, ani nie planuje oddawać się w jarzmo
            > telekomunie. Znacznie wygodniej i taniej mi korzystać z telefonu komórkowego i
            > VoIP, bo i tak większość znajomych mam na Skype.
            No to właśnie ci usiłujemy wytłumaczyć, że BRAMKA. Bramka VoIP to takie małe
            pudełko, które z jednej strony podłączasz do internetu, a z drugiej strony
            podłączasz aparat telefoniczny. Nie musisz mieć linii telekomuny, a to nawet
            lepiej. Taka bramka działa jak telefon - dostajesz numer stacjonarny, nie
            płacisz abonamentu tylko za rozmowy i działa niezależnie od telefonu. Jeśli
            twierdzisz, że telefon komórkowy wychodzi ci "tanio" to co powiesz na 9 groszy
            za minutę. A tak przy okazji, to co kupujesz, nadaje się tylko do Skypa, ale nie
            wyklucza to również bramki. Można mieć i to i to.
            Pozdrawiam.
    • Gość: GOOGLE Re: Telefon VoIP IP: *.anduin.org 21.02.07, 17:07
      ludzie!!!
      google.pl!!!!!

zeby nie bylo ze sie tylko czepiam to pierwsze lepsze co znalazlem w google...
      www.1klik.pl/sklep/VoIP_Bramki_Telefony/TELEFON_VOIP_USB/c217/p595932/
      • smalceson eee....:/ 21.02.07, 17:12
        No to właśnie pokazałeś dlaczego google trzeba umieć używać...
        bo to co podałeś to szkoda na to słów...
        nie dość że NONAME, czyli innymi słowy- nieustanne wizyty w serwisie, albo od
        rau do śmieci, to na dodatek z kabelkiem do usb.
        Teraz na rynku jest mnóstwo telefonów VoIP bezprzewodowych, więc na prawde nie
        ma żadnego sensu kupować czegoś tak niewygodnego.
        Nieno, na prawdę, ten model to ostatnie co można polecić.
    • jap_1 Re: Telefon VoIP 21.02.07, 17:17
      1. Jaki to internet - neo, kablówka ...
      2. Jak podłączony - ethernet, usb??
      3. Czy jest już jakiś router, switch?
      4. Czy to ma być używane sporadycznie, gdy jest włączony komputer (niewygodne),
      czy niezależnie (wygodne i w sumie tańsze).
      • gosiapapryczka Re: Telefon VoIP 21.02.07, 20:37
        Połączenie mam Aster City,
        ale już kontaktowałam się telefonicznie ze sklepem internetowym w sprawie tego
        wymienionego wyżej telefonu USRoboticsa, i wiem, że do tego rozwiązania musi być
        włączony komputer, ale mi to nie przeszkadza, bo jak jestem w domu komputer i
        tak jest włączony, a jak mnie nie ma, to i tak przecież nie odbiorę : )
        Więc chyba to kupię.
        Dziękuję za porady i pozdrawiam.
    • tenidol Re: Telefon VoIP 22.02.07, 16:54
      Znalazlem telefon TopCom Webt@lker 200 Travel ( tools.topcom.net/datasheets/Webt@lker%20200%20Travel%20-%20E.pdf ) Co o tym sadzicie? Za i przeciw, wady, zalety. Takie urzadzenie moge miec za 99pln (moze znacie inne, ciekawsze, lepsze za podobna cene +- 20pln max brutto, czyli wlaczajac ewentualna przesylke). Wiem, ze to zabawka, ale akurat nie kalkuluja mnie sie inne rozwiazania, np. bramka, poniewaz tam gdzie bede zamieszkiwal w niedalekiej przyszlosci prawdopodobnie internet bedzie adeeselowy (obecnie mam kablowke na rj-45, ale myslmy o przyszlosci), wiec router+bramka lub w jednym, np. AVM FRITZ! Box Fon Aneks A + jakis porzadny standardowy telefon (minimum "iks" lat zwracania) a na dodatek beda prowadzone rozmowy raczej wychodzace (przychodzace na komorki). Pytanie z czystej ciekawosci (moze powtarzam temat, to wybaczcie). Jakich operatorow voip uzywacie, wrazenia z uzytkowania, uwagi i dlaczego warto sie akurat nim zainteresowac. "Trenuje" obecnie halonet(w nim podoba mnie sie, ze od 18 cena 6gr/min netto (do 18 8gr, troche drogo;),sekundowe naliczanie->obecnie standard, trzeba przynajmniej 1 raz w roku zrobic jakikolwiek ruch na koncie, wplata od 1pln+wspolpraca z mbankiem=szybkie, bezproblemowe zasilenie, praktyczne konto uzytkownika na stronie, udzielanie pomocy). Zainwestowac w polskiego dostawce czy w betamaxa, czy polaczyc ww. uslugi (a skype uzywam tylko do rozmow bezplatnych, TYLKO dla tego, ze jest najbardziej znany i dlatego ma tak duza spolecznosc i dla niej TO robie;)? Z gory wielkie dzieki za przeczytanie moich wypocin i rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka