Dodaj do ulubionych

Problemy z kodekami

02.05.03, 22:46
Mam wielki problem.
Sformatowałem sobie dysk C i zainstalowałem od początku Windowsa.
Zainstalowałem sterowniki do kart graficznej i dźwiękowej a potem trzy
kodeki: Nimo5.0Build8CodecPack, DivXPro502GAINBundle i XviD-08082002-1. I co?
I nic. Nie tylko mi nie działaja filmy ale zawiesza mi sie dodatkowo system
za kazdym razem jak tylko sproboje wlaczyc jakikolwiek film. Aha, zaladowalem
tez miedzyczasie DirectX 9.0 (jeśli to ma jakieś znaczenie). Do odtwarzania
uzywalem Vplayera, CinusPlayera, BestPlayera i ALLPlayera. We wszyastkich z
tym samym efektem tj. zawiesza sie system.
Co zrobic zeby wreszcie cos mozna bylo ogladnac?
Obserwuj wątek
    • Gość: aasd Re: Problemy z kodekami IP: *.ld.euro-net.pl 03.05.03, 08:34
      Zrobiles naprawde wieeeelka kupe z tymi kodekami. Wywal wszystkie, zrestetuj
      kompa i zainstaluj DivX 3.11 alfa i XviD, dodatkowo wrzuc kodek dzwieku AC3 i
      to by bylo na tyle. Jak trafisz na film robiony w DivX 4 lub 5 to dopiero wtedy
      instaluj ten kodek. 99% filmow jest robione w DivX 3 (SBC) i XviD. Jak
      skonczysz ogladac film w DivX 4 lub 5 to wywalaj wtedy kodeka. Dodatkowym
      programem jest Avi Info, którym mozesz sprawdzic, jakim kodekiem jest kodowany
      dany film.
      • Gość: bano1 Re: Problemy z kodekami IP: *.tvk-gaj.pl 03.05.03, 10:08
        Inna sprawa, ze xvid nie za bardzo sie lubia z nimo codec. Powiedzialbym
        nawet, ze sie nie cierpia i to co widziales na ekranie to byl wynik ich
        wzajemnej niecheci do siebie ;). Zrob tak jak radzi kolega. Ja mam xvida na to
        nakladke dshowpack i praktycznie moze w przeciagu roku ze dwa razy
        doinstalowywalem jakies nowe kodeki.
      • Gość: mjarecki Re: Problemy z kodekami IP: *.ds.uj.edu.pl 03.05.03, 11:17
        Nietety. Zrobilem wszystko jak napisales i nic. Komputer mi siada. Nie wiesz co
        moze jeszcze wplywac na takie zachowanie komputera? Co byś poradził zrobić?
        • Gość: aasd Re: Problemy z kodekami IP: *.ld.euro-net.pl 03.05.03, 12:30
          optymalne rozwiazanie to format c, od nowa instalacja windowsa i wrzucenie tych
          kodekow, o ktorych juz wczesniej pisalem. najpierw divx, pozniej xvid i ac3.
          • Gość: ronin Re: Problemy z kodekami IP: *.daminet.pl 03.05.03, 13:08
            ale genialne rozwiazanie. format c bo filmy niechadza. Ja instaluje tak divx5,
            xvid,ac3
            • Gość: bano Re: Problemy z kodekami IP: *.tvk-gaj.pl 05.05.03, 08:25
              Auuuu nie divx i na to xvid. Tez sie gryzly u mnie. Sprobuj wywalic wszystkie
              kodeki jakie masz w systemie (divx, ac3, nimo itp) nastepnie zainstaluj xvida
              a na to nakladke directshow pack. Przy dshowpacku zaznaczasz czy ma obslugiwac
              divx i wystarczy.
    • Gość: Sim Re: Problemy z kodekami IP: 62.206.18.* 05.05.03, 02:07
      A moze by tak inny pakiet? Ja mam SLD codec pack i calkiem fajnie sie z tym
      wspolpracuje:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka