maarzenka 24.03.07, 10:00 Chcialam zgrać sobie kilka mp3 na płytkę. Mam kilka programow i wszystkie nie widzą płyty, którą wsadzam do napędu. Dodam, ze wkładalam 3 różne rodzaje płyt, nowe i puste oczywiście :) Nie wiecie o co może chodzić?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
t-800 Re: problem z nagrywaniem - nośnik nierozpoznany 24.03.07, 10:45 A jak nagrywasz? Na płyty nagrywa się za pomocą programów do nagrywania. A czysta płyta jest w Windows nieczytelna. Link Zgłoś
Gość: maarzenka Re: problem z nagrywaniem - nośnik nierozpoznany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 10:50 Pisałam, że mam kilka programów ;) Nero, QuickBurn, EasyBurn, itp.. Teraz jeszcze chciałam uruchomić inną płyę i komp mi jej nie widzi - włożyłam kilka do napędu i nic.. nie da się eksplorować plików, nawet nie wyświetla się nazwa płyty w ikonce "mój komputer".. prosze - pomóżcie. Link Zgłoś
t-800 Re: problem z nagrywaniem - nośnik nierozpoznany 24.03.07, 10:55 Sorry, przeoczyłem o tych programach. A programy widzą nagrywarkę? Jeśli tak, to tworzysz projekt (np. Data CD), dodajesz pliki i nagrywasz. Czystej płyty nie da się eksplorować, gdyż jest dla systemu nieczytelna. Link Zgłoś
Gość: maarzenka Re: problem z nagrywaniem - nośnik nierozpoznany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:43 Te programy widzą nagrywarkę ale nie widzą płyty. Każą włożyć płytę do napędu, mimo, że pusta płyta jest, inny program pisze, że nośnik jest nierozpoznany.. Link Zgłoś
t-800 Re: problem z nagrywaniem - nośnik nierozpoznany 24.03.07, 11:48 A wybierasz odpowienie płyty? Tj. np. jak tworzysz projekt DVD, wrzucasz pliki i próbujesz nagrać, a w napędzie jest płyta CD, to otrzymasz właśnie komunikat jw. I odwrotnie - jak w napędzie siedzi płyta DVD, a Ty próbujesz nagrać CD, to będzie tak samo. Link Zgłoś
Gość: maarzenka Re: problem z nagrywaniem - nośnik nierozpoznany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:55 Być może w tym tkwi problem - wsadzam zwykłą płytkę CD, a pisze, że wymagane jest DVD+r/RW, DVD-R/RW, DVD+R9 czy coś takiego.. akurat to mi wyskakuje w Nero. Piszę, że chce utworzyć płytę z mp3.. kurcze, no nie jestem blondynką, ale mnie k..ca bierze :)) o co chodzi bo nie wiem.. a może ściągnę inny program do nagrywania i każę nagrać ISO - myslisz że to pomoze?? Link Zgłoś
Gość: maarzenka napęd nie widzi żadnych płyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 12:07 widzę, że ten napęd nie widzi żadnych płyt: z filmami, programami - nic.. co teraz mam zrobić? Link Zgłoś
silic Re: napęd nie widzi żadnych płyt 24.03.07, 12:13 wymienić napęd na sprawny. Na 90% nagrywarka wydała ostatnie tchnienie. Link Zgłoś
t-800 Re: napęd nie widzi żadnych płyt 24.03.07, 14:29 Jakaś epidemia. Mnie nie dawno padły dwa napędy - DVD-RW i DVD-ROM. Objawy jak u Ciebie. Link Zgłoś
t-800 Re: napęd nie widzi żadnych płyt 24.03.07, 14:32 t-800 napisał: > Jakaś epidemia. Mnie nie dawno Niedawno. Link Zgłoś
maarzenka Re: napęd nie widzi żadnych płyt 24.03.07, 14:34 Co za badziewie - mam tego kompa góra z rok, a z tego napędu korzystalam bardzo rzadko :(( Link Zgłoś