Dodaj do ulubionych

Firefox - Internet Explorer

20.04.07, 09:29
Mam zainstalowany Firefox natomiast drugi użytkownik korzysta z internetu za
pomocą IEX. Mam pytanie jakie czynności mam wykonać aby drugi użytkownik mógł
też korzystać z Firefoxa.
Obserwuj wątek
    • camelot Re: Firefox - Internet Explorer 22.04.07, 13:10
      Te drugi uzytkownik musi poprostu też zainstalować Firefoxa.
      • Gość: Real Re: Firefox - Internet Explorer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:57
        A jeszcze lepiej, niech drugi użytkownik zostanie przy IE 7. Firefox jest w porównaniu z nim wolny jak krowa. Jeśli bardzo nie lubi IE, to Opera jest szybsza od jednego i drugiego.
        • Gość: Tesco Re: Firefox - Internet Explorer IP: *.aster.pl 20.05.07, 16:17
          Chyba nie zrozumiales pytania, ktore brzmialo: "jakie czynności mam wykonać aby
          drugi użytkownik mógł też korzystać z Firefoxa."
          • Gość: Real Re: Firefox - Internet Explorer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 07:50
            To Ty nie rozumiesz. Moja odpowiedź nie dotyczy bezpośrednio pytania, ale zwraca
            uwagę, że być może wykonanie czynności, której pytanie dotyczy, nie jest dobrym
            pomysłem. Inaczej mówiąc, być może pytanie jest źle postawione.

Poza tym, co Cię tak zdenerwowało? Czy zwrócenie uwagi na fakt wypierany przez
            wielu użytkowników, taki, że z trójki: FF, Opera, IE7, FF jest obecnie
            zdecydowanie najwolniejszą przeglądarką?
            • Gość: Nesh Re: Firefox - Internet Explorer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 14:39
              Real ma rację. To jest forum it.DYSKUSJE. Nie można tu nikomu zabronić dyskusji,
              np. na temat przeglądarek. To raczej cisuranowiec zabłądził, takie pytanie
              pasuje bardziej na forach ppświęconych pomocy technicznej.

PS. Sprawdziłem, i wydaje mi się, że Opera jest najszybsza pod każdym względem,
              ale IE 7 jest sybszy of Foxa, jeśli chodzi o ładowanie się (zimny i szybki
              start). Przy ładowaniu stron czasem jest szybszy jeden, czasem drugi. NIe wiem
              od czego to zależy
    • irocepasa Re: Firefox - Internet Explorer 29.05.07, 15:24
      1. pobierasz przeglądarkę Mozilla Firefox ze strony producenta:
      www.firefox2.com/pl/
      2. Instalujesz program na komputerze drugiego uzytkownika

3. Po instalacji Firefoxa wyskoczy okno z pytaniem, czy firefox ma byc domyslną
      przegladarka. Zgadzamy sie na to.

Od tej pory wszystkie strony htm/html domyslnie obsługiwane sa przez Mozilke. Co
      nie znaczy ze nie mozesz uzyc IE oczywiscie.

Ja uzywam Firefoxa, i moim SUBIEKTYWNYM zdaniem jest lepszy. Nalezy jednak
      zwrococ uwage na to, ze przegldarki te kompletnie inaczej iterpretuja kod
      strony, dlatego czasmi moga wystapic problemu z wyswietleniem strony pod mozilka
      (wszak caly swiat zdominowany jest przez oporgramowanie microsft )

Pozdrawiam
      irek budzowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka