Dodaj do ulubionych

NOD-32 czy Kaspersky ?

09.05.07, 08:53
Dzień dobry, mam pytanie. Muszę zamówić oprogramowanie antywir. do komputerów
w naszej firmie. Jeden sprzedawca poleca NODa drugi Kasperskyego. No i co tu
wybrać ? Proszę o poradę ! I przepraszam za mało fachowy język :)
Obserwuj wątek
    • new_machine Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 08:56
      Kaspersky :)
    • Gość: T-800 Re: NOD-32 czy Kaspersky ? IP: *.tpnet.pl 09.05.07, 08:57
      Ja bym wziął NOD-a. Bardzo lekki.
      • winieta Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 09:23
        Ciekawa jestem czy gdybym sformułowała pytanie : NOD,Kaspersky czy Norton, to
        następny post brzmiałby " tylko Norton !"
        Z jednej strony trochę rozbawiły mnie Wasze odpowiedzi ale one odrobinę
        uwłaczają mojej inteligencji. Jeszcze raz proszę o pomoc. Na poważnie.
        p.s. T-800 - dziękuję - Twoje wypowiedź przynajmniej jest uzasadniona. I odrazu
        dodaję, że nie mówię tego z ironią - sprzedawca poinformował mnie, że NOD
        zajmuje mało miejsca - więc te informacje pokrywają się.
        Miłego dnia :)
        • new_machine Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 09:32
          Ja protestuje ;), nie pytales dlaczego tylko jaki. Juz odpowiadam kaspersky bo
          jeszcze nikt mnie nie prosil, zebym pomogla mu bo mu sie cos z antywirusem stalo
          (a do noda owszem wolano i to nie raz), kaspersky bo jeszcze nigdy nie mialam
          wirusa (w robocie oczywiscie:)).
          • Gość: T-800 Re: NOD-32 czy Kaspersky ? IP: *.tpnet.pl 09.05.07, 10:04
            Ja nie używam AV, bo to zbędna aplikacja, często przeszkadzająca w pracy. Ale
            gdyby ktoś mnie zmusił i miałbym coś wybrać z pakietów komercyjnych, wziąłbym
            NOD-a. Inne atywirusy to straszne, zamulające system, kobyły.
        • Gość: Reader NOD32 IP: *.ericsson.net 09.05.07, 09:42
          Nie dosc, ze lekki, malo obciaza system to jeszcze wygrywa wszelakie konkursy i
          testy :-)

Tak, wiem, te testy i konkursy moga byc tendencyjne, czy tez sponsorowane, ale
          trudno jest samemu przetestowac 20 rownych antywirusow a na czyms trzeba decyzje
          oprzec.

Poza tym, mozna skorzystac z 30 dniowej wersji trial by sie samemu przekonac.

• Gość: Kris Re: NOD32 IP: 84.38.160.* 09.05.07, 10:12
            Proponuję zainstalować wersje trialowe na próbę na 30 dni i wypróbować czy
            komputery sie nie zacinają (wiesza system itp.) A co do skuteczności programu to
            jest różnie, ja używam darmowego Avasta od 2 lat i też jeszcze nie miałem wirusa.
            • Gość: razer Re: NOD32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:46
              No właśnie... na początku wypróbować triale :)
              Norton (tak apropos) n i g d y !! Strasznie zamula komputery i ma relatywnie
              niską skuteczność. NOD32 polecam - lekki i w miarę skuteczny, używam i jak dotąd
              brak kłopotów. Avast - też może być, troszkę cięższy od Nod'a ale dalej da się
              pracować nawet na starych komputerach; skuteczność taka sobie - niektóre bakcyle
              przepuszcza ale w połączeniu z kontem z ograniczonymi uprawnieniami np. czy
              skanerem ArcaVir Online w zupełności wystarczy (pytanie tylko jak z licencją
              Arca Online w przypadku firmy). Z Kasperskim było tak, że bardzo zamulał system,
              teraz podobno jest lepiej ...chciałoby sie rzec "prawie" lepiej ;)
              Aha - z dala omijać ArcaVir'a (oprócz tego online oczywiście) czyli spadkobiercę
              tradycji MKS'a. Mimo, że nowsza wersja 2007 jest poprawiona to nadal praktycznie
              w 90% blokowała mi starszy komputer. Właściwie nic się nie dało zrobić.
    • winieta Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 12:50
      Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Wszystkim. Prawie jak na rozdaniu Oscarów :)
      Poczytałam, pomyślałam, wybrałam. NOD 32. Ale nie ze wzgl. na ewentualne
      wygrane czy nagrody :) Większość komp. w mojej firmie nie grzeszy nadmiernym
      temperamentem więc dam im lżejszy program.
      No, to cześć !
      • Gość: betty Re: NOD-32 czy Kaspersky ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:10
        A ja jednak polecam Kasperskiego - nie zamula mi wcale systemu bardziej, niż
        robił to "lekki" Avast, jest natomiast bardzo skuteczny.
        • xulu Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 14:47
          Gość portalu: betty napisał(a):

> A ja jednak polecam Kasperskiego - nie zamula mi wcale systemu bardziej, niż
          > robił to "lekki" Avast, jest natomiast bardzo skuteczny.

już sie skończyło gość już wybrał poczekaj na na następny występ ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka