winieta 09.05.07, 08:53 Dzień dobry, mam pytanie. Muszę zamówić oprogramowanie antywir. do komputerów w naszej firmie. Jeden sprzedawca poleca NODa drugi Kasperskyego. No i co tu wybrać ? Proszę o poradę ! I przepraszam za mało fachowy język :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: NOD-32 czy Kaspersky ? IP: *.tpnet.pl 09.05.07, 08:57 Ja bym wziął NOD-a. Bardzo lekki. Link Zgłoś
winieta Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 09:23 Ciekawa jestem czy gdybym sformułowała pytanie : NOD,Kaspersky czy Norton, to następny post brzmiałby " tylko Norton !" Z jednej strony trochę rozbawiły mnie Wasze odpowiedzi ale one odrobinę uwłaczają mojej inteligencji. Jeszcze raz proszę o pomoc. Na poważnie. p.s. T-800 - dziękuję - Twoje wypowiedź przynajmniej jest uzasadniona. I odrazu dodaję, że nie mówię tego z ironią - sprzedawca poinformował mnie, że NOD zajmuje mało miejsca - więc te informacje pokrywają się. Miłego dnia :) Link Zgłoś
new_machine Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 09:32 Ja protestuje ;), nie pytales dlaczego tylko jaki. Juz odpowiadam kaspersky bo jeszcze nikt mnie nie prosil, zebym pomogla mu bo mu sie cos z antywirusem stalo (a do noda owszem wolano i to nie raz), kaspersky bo jeszcze nigdy nie mialam wirusa (w robocie oczywiscie:)). Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: NOD-32 czy Kaspersky ? IP: *.tpnet.pl 09.05.07, 10:04 Ja nie używam AV, bo to zbędna aplikacja, często przeszkadzająca w pracy. Ale gdyby ktoś mnie zmusił i miałbym coś wybrać z pakietów komercyjnych, wziąłbym NOD-a. Inne atywirusy to straszne, zamulające system, kobyły. Link Zgłoś
Gość: Reader NOD32 IP: *.ericsson.net 09.05.07, 09:42 Nie dosc, ze lekki, malo obciaza system to jeszcze wygrywa wszelakie konkursy i testy :-) Tak, wiem, te testy i konkursy moga byc tendencyjne, czy tez sponsorowane, ale trudno jest samemu przetestowac 20 rownych antywirusow a na czyms trzeba decyzje oprzec. Poza tym, mozna skorzystac z 30 dniowej wersji trial by sie samemu przekonac. Link Zgłoś
Gość: Kris Re: NOD32 IP: 84.38.160.* 09.05.07, 10:12 Proponuję zainstalować wersje trialowe na próbę na 30 dni i wypróbować czy komputery sie nie zacinają (wiesza system itp.) A co do skuteczności programu to jest różnie, ja używam darmowego Avasta od 2 lat i też jeszcze nie miałem wirusa. Link Zgłoś
Gość: razer Re: NOD32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:46 No właśnie... na początku wypróbować triale :) Norton (tak apropos) n i g d y !! Strasznie zamula komputery i ma relatywnie niską skuteczność. NOD32 polecam - lekki i w miarę skuteczny, używam i jak dotąd brak kłopotów. Avast - też może być, troszkę cięższy od Nod'a ale dalej da się pracować nawet na starych komputerach; skuteczność taka sobie - niektóre bakcyle przepuszcza ale w połączeniu z kontem z ograniczonymi uprawnieniami np. czy skanerem ArcaVir Online w zupełności wystarczy (pytanie tylko jak z licencją Arca Online w przypadku firmy). Z Kasperskim było tak, że bardzo zamulał system, teraz podobno jest lepiej ...chciałoby sie rzec "prawie" lepiej ;) Aha - z dala omijać ArcaVir'a (oprócz tego online oczywiście) czyli spadkobiercę tradycji MKS'a. Mimo, że nowsza wersja 2007 jest poprawiona to nadal praktycznie w 90% blokowała mi starszy komputer. Właściwie nic się nie dało zrobić. Link Zgłoś
winieta Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 12:50 Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Wszystkim. Prawie jak na rozdaniu Oscarów :) Poczytałam, pomyślałam, wybrałam. NOD 32. Ale nie ze wzgl. na ewentualne wygrane czy nagrody :) Większość komp. w mojej firmie nie grzeszy nadmiernym temperamentem więc dam im lżejszy program. No, to cześć ! Link Zgłoś
Gość: betty Re: NOD-32 czy Kaspersky ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:10 A ja jednak polecam Kasperskiego - nie zamula mi wcale systemu bardziej, niż robił to "lekki" Avast, jest natomiast bardzo skuteczny. Link Zgłoś
xulu Re: NOD-32 czy Kaspersky ? 09.05.07, 14:47 Gość portalu: betty napisał(a): > A ja jednak polecam Kasperskiego - nie zamula mi wcale systemu bardziej, niż > robił to "lekki" Avast, jest natomiast bardzo skuteczny. już sie skończyło gość już wybrał poczekaj na na następny występ ;-)) Link Zgłoś