tengoku77 10.05.07, 21:15 Oddałam komputer do naprawy.. i wrócił mi z pustym dyskiem..!! Jak mogę odzyskać dane utracone z HDD?? Czy to mozliwe????? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: rmabo Re: Odzyskiwanie danych.. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.07, 21:40 karygodne.. gdzie oddalas ten komputer ? do serwisu ? do znajmego informatyka z bloku lub pracy ? Link Zgłoś
tengoku77 Re: Odzyskiwanie danych.. 10.05.07, 21:50 Ehhh..Oddałam go do serwisu (to nie jest sprzet markowy na gwarancji). Poza niezbędna naprawą, uzgodniłam przeinstalowanie systemu. Mieli zrobić archiwizację danych, wyczyścić cały dysk, zainstalować system i wprowadzić dane z powrotem. Ponoć wszystko zostało zainstalowane :( Ciekawe.... :((( Link Zgłoś
Gość: rmabo Re: Odzyskiwanie danych.. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.07, 21:59 no to jak.. wrocil z pustym dyskiem czy zainstalowali ci system ale nie przywrocili wczesniejszych danych ? co to za serwis i gdzie ? co do twojego pytania, mozna odzyskac dane. lecz jesli trzymalas je na part. C to raczej wiele nie odzyskasz..poszukaj w google.. haslo "odzyskiwanie danych".. Link Zgłoś
tengoku77 Re: Odzyskiwanie danych.. 10.05.07, 22:06 Został zainstalowany system i tylko tyle. Na tym dysku było jeszcze ok. 30Gb róznych folderów, plików itd. Nie ma żadnego z nich :/ Serwis i jednocześnie sklep z komisem, zwie się F7. Na C: miałam tylko system. Były jeszcze partycje D,E,F i G :) Teraz mam tylko C: Znalazłam taki program 'Easy Recovery 6.10 Professional', ale wstrzymam się do jutra. Może w tym serwisie mi to zrobią. Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Odzyskiwanie danych.. IP: *.toya.net.pl 11.05.07, 01:00 co za idiota robi 1 PARTYCJE!!! NIE NARUSZA SIE NIGDY PARTYCJI INNEJ NIŻ C jeśli nie jest to konieczne!! a sklep widze o profesjonalizmie nie ma zielonego pojęcia Link Zgłoś
Gość: tengoku77@gazeta.p Re: Odzyskiwanie danych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 06:50 No więc właśnie :( Komputer wrócił do nich przedwczoraj drugi raz, bo coś było nie tak a dzisiaj chyba pojedzie po raz trzeci :/ żeby odzyskać to, co skasowali! Link Zgłoś
m.gregor Re: Odzyskiwanie danych.. 11.05.07, 07:04 Jak usuneli partycje, zalozyli od nowa jedna, sformatowali ja i zainstalowali system to nie licz na to ze cos odzyskaja. Jesli nie potrafia czytac ze zrozumieniem próśb klienta zeby zrobic kopie danych to nie beda takze potrafili nic odzyskac. A nie masz gdzies na dysku katalogu ZAPAS, Stary dysk, Backup albo cos takiego? Ja jak robie klientowi reinstalacje z backupem jego danych to tworze taki folder i do niego przenosze wszystkie dane o ktore prosil. Przenosze ten folder na dysk zewnetrzny, formatuje dysk, reinstaluje system a potem wrzucam katalog spowrotem na dysk klienta. Potem musi sobie tylko zrobic z tym porzadek (posortowac dokumenty, itp). Poszukaj za pomoca systemowej wyszukiwarki jakiegos pliku ktory mialas w starym systemie. Moze jednak gdzies tam sa? Link Zgłoś
tengoku77 Dziękuję za pomoc :))) 11.05.07, 20:05 Okazało się, że mają moje dane zarchiwizowane.. Jeszcze ich nie zlikwidowali :) Jutro odzyskam wszystko :) Dziękuję Wam za pomoc :) * m.gregor.. jestem pewna że nie mam żadnego z tych katalogów. Dokładnie sprawdziłam. Oni zrobili dokładnie tak samo jak Ty, tyle tylko, że nie przeniesli z powrotem tych danych na dysk. Oj podniesli mi ciśnienie ;):) PS. Ciekawy masz opis :) Pozdrawiam :) Link Zgłoś
tengoku77 Re: Odzyskiwanie danych.. 12.05.07, 14:55 Wygląda na to, że skorzystam z informacji jakie mi przekazaliście. Serwisant nie ma moich danych :P Jest jeszcze jedna opcja. Pomoc znajomego..policjanta ;):) Link Zgłoś