Dodaj do ulubionych

Odzyskiwanie danych..

10.05.07, 21:15
Oddałam komputer do naprawy.. i wrócił mi z pustym dyskiem..!!
Jak mogę odzyskać dane utracone z HDD?? Czy to mozliwe?????
Obserwuj wątek
    • Gość: rmabo Re: Odzyskiwanie danych.. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.07, 21:40
      karygodne.. gdzie oddalas ten komputer ? do serwisu ? do znajmego informatyka z
      bloku lub pracy ?
      • tengoku77 Re: Odzyskiwanie danych.. 10.05.07, 21:50
        Ehhh..Oddałam go do serwisu (to nie jest sprzet markowy na gwarancji). Poza
        niezbędna naprawą, uzgodniłam przeinstalowanie systemu. Mieli zrobić
        archiwizację danych, wyczyścić cały dysk, zainstalować system i wprowadzić dane
        z powrotem. Ponoć wszystko zostało zainstalowane :( Ciekawe.... :(((
        • Gość: rmabo Re: Odzyskiwanie danych.. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.07, 21:59
          no to jak.. wrocil z pustym dyskiem czy zainstalowali ci system ale nie
          przywrocili wczesniejszych danych ? co to za serwis i gdzie ?
          co do twojego pytania, mozna odzyskac dane. lecz jesli trzymalas je na part. C
          to raczej wiele nie odzyskasz..poszukaj w google.. haslo "odzyskiwanie danych"..
          • tengoku77 Re: Odzyskiwanie danych.. 10.05.07, 22:06
            Został zainstalowany system i tylko tyle. Na tym dysku było jeszcze ok. 30Gb
            róznych folderów, plików itd. Nie ma żadnego z nich :/ Serwis i jednocześnie
            sklep z komisem, zwie się F7. Na C: miałam tylko system. Były jeszcze partycje
            D,E,F i G :) Teraz mam tylko C: Znalazłam taki program 'Easy Recovery 6.10
            Professional', ale wstrzymam się do jutra. Może w tym serwisie mi to zrobią.

• Gość: niktabc@vp.pl Re: Odzyskiwanie danych.. IP: *.toya.net.pl 11.05.07, 01:00
              co za idiota robi 1 PARTYCJE!!! NIE NARUSZA SIE NIGDY PARTYCJI INNEJ NIŻ C jeśli
              nie jest to konieczne!! a sklep widze o profesjonalizmie nie ma zielonego pojęcia
              • Gość: tengoku77@gazeta.p Re: Odzyskiwanie danych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 06:50
                No więc właśnie :( Komputer wrócił do nich przedwczoraj drugi raz, bo coś było
                nie tak a dzisiaj chyba pojedzie po raz trzeci :/ żeby odzyskać to, co
                skasowali!
                • m.gregor Re: Odzyskiwanie danych.. 11.05.07, 07:04
                  Jak usuneli partycje, zalozyli od nowa jedna, sformatowali ja i zainstalowali
                  system to nie licz na to ze cos odzyskaja. Jesli nie potrafia czytac ze
                  zrozumieniem próśb klienta zeby zrobic kopie danych to nie beda takze potrafili
                  nic odzyskac. A nie masz gdzies na dysku katalogu ZAPAS, Stary dysk, Backup albo
                  cos takiego? Ja jak robie klientowi reinstalacje z backupem jego danych to
                  tworze taki folder i do niego przenosze wszystkie dane o ktore prosil. Przenosze
                  ten folder na dysk zewnetrzny, formatuje dysk, reinstaluje system a potem
                  wrzucam katalog spowrotem na dysk klienta. Potem musi sobie tylko zrobic z tym
                  porzadek (posortowac dokumenty, itp). Poszukaj za pomoca systemowej wyszukiwarki
                  jakiegos pliku ktory mialas w starym systemie. Moze jednak gdzies tam sa?
                  • tengoku77 Dziękuję za pomoc :))) 11.05.07, 20:05
                    Okazało się, że mają moje dane zarchiwizowane.. Jeszcze ich nie zlikwidowali :)
                    Jutro odzyskam wszystko :) Dziękuję Wam za pomoc :)
                    *
                    m.gregor.. jestem pewna że nie mam żadnego z tych katalogów. Dokładnie
                    sprawdziłam. Oni zrobili dokładnie tak samo jak Ty, tyle tylko, że nie
                    przeniesli z powrotem tych danych na dysk. Oj podniesli mi ciśnienie ;):)
                    PS. Ciekawy masz opis :) Pozdrawiam :)

• tengoku77 Re: Odzyskiwanie danych.. 12.05.07, 14:55
      Wygląda na to, że skorzystam z informacji jakie mi przekazaliście. Serwisant
      nie ma moich danych :P Jest jeszcze jedna opcja. Pomoc
      znajomego..policjanta ;):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka