Dodaj do ulubionych

Norton Internet Security-problem z odinstalowaniem

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.07, 21:18
Czy ktoś z was miał z tym problem i wie jak go rozwiązać. Właśnie skończyła
mi się subskrypcja tego programu (był zainstalowany na 90 dni na nowym
kompie), chcę go odinstalować, a tutaj niemiła niespodzianka.
Po wejściu w dodaj/usuń programy i kliknięciu na "usuń" nic się dalej nie
dzieje. Tzn. komputer jakby się zawiesza - okienko można zamknąć jedynie
przez menu kontekstowe.
Dodam, że komputer jest z systemem XP i jestem oczywiście zalogowana na
koncie administratora.
Proszę o pomoc - bo jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o komputery.
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 22.05.07, 21:53
      service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039?OpenDocument&Click=
      • Gość: aneta Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.07, 20:26
        Problem nadal istnieje i już po mału tracę nadzieję na jego rozwiązanie.
        Ściągnęłam ten plik, który mi wskazałaś, ale on nie chce się uruchomić. Tzn.
        nie ma żadnej reakcji, tak jak w przypadku próby odinstalowania samego programu
        NIS. W dodatku jego też nie można teraz usunąć :( Pojawia się komunikat o
        odmowie dostępu. O co może chodzić?
        Jakieś propozycje? Proszę.
        • beata_ Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 23.05.07, 21:46
          Coś musiałaś zmalować przy deinstalacji... może najpierw w dodaj/usuń programy
          odinstalowałaś jakąś część Nortona? Ja sobie kiedyś tak zrobiłam - nie pamietam
          już czy Live Update, czy co innego najpierw odinstalowalam i dlaej już ani
          rusz :-)

Spróbuj ponownie ZAinstalować toto i nie aktywuj, bo nie masz już czym. Jak się
          zainstaluje (a powinien) potraktuj go tym deinstalatorem Symanteca - powinno
          pójść.

Na komunikaty o odmowie dostępu zwykle pomaga Unlocker - znajdź go w googlach i
          zainstaluj - przyda się tak czy inaczej kiedyś, a maleńki jest.

Powodzenia
          • oby.watel Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 23.05.07, 22:48
            Produkty Nortona należy omijać szerokim łukiem. Często sieją spustoszenie w
            komputerze. Mnie udało się odinstalować, ale dostępu sieci nie udało się już
            odzyskać. Dopiero reinstalacja systemu pomogła.

Sprawdź czy nie masz punktu przywracania sprzed zainstalowania Nortona. Jeśli nie...

• xulu Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 23.05.07, 23:32
              zrób wszystko co ci beata_ poradziła ...

ze swojej strony na koniec tych operacji użyj
              TEGO trial ale powinno pomóc...
              • Gość: RR Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 00:27
                Tak to jest jak się czeka z odinstalowaniem Nortona,aż minie termin triala,
                ja odinstalowałem to dziadostwo na 1 dzień przed upłynięciem triala w
                dodaj/usuń,bez żadnych problemów.
                • Gość: aneta Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 08:24
                  No niestety za późno się o tym przekonałam.
                • azugatka Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 16:43
                  Gość portalu: RR napisał(a):

> Tak to jest jak się czeka z odinstalowaniem Nortona,aż minie termin triala,
                  > ja odinstalowałem to dziadostwo na 1 dzień przed upłynięciem triala w
                  > dodaj/usuń,bez żadnych problemów.

smieszny jestes tak dlugo czekales zeby odinstalowac to dziadostwo
                  • Gość: RR [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:15
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: aneta Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 08:30
            Nic nie zmalowałam przy deinstalacji. Żadnej części wcześniej nie
            odinstalowałam. Po prostu ta deinstalacja nie chce ruszyć. Po kliknięciu na
            usuń nic się nie dzieje, opórcz zawieszenia się okna dodaj/usuń programy.

> Spróbuj ponownie ZAinstalować toto

No niestety, ale nie mam z czego. Kupiłam notebooka z wgranym Nortonem i nie
            dostałam do niego żadnej płytki instalacyjnej.

Spóbuję poszukać tego Unlockera.

Szlak mnie już trafia.
            • oby.watel Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 10:57
              Wyczyść rejestr ze wszystkich wpisów zawierających ciąg NORTON. Zwłaszcza klucze
              autostartu, wtedy bez przeszkód usuniesz program ręcznie bez potrzeby
              korzystania z Unlockera.
            • amarch Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 11:42
              www.ccleaner.com
              wśród narzędzi ma także ODINSTALOWYWANIE programów
              proponuję też pomyśleć o sprawdzeniu systemu pilków
              scandisk, chkdsk, NortonWInDoctor, NortonDiscDoctor
              lub podobne
              • oby.watel Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 12:07
                O. To dobry pomysł. Żeby odinstalować jeden program zainstaluj sobie pięć
                innych. Programu i tak nimi nie odinstalujesz, za to bedziesz miała bogaty wybór
                narzędzi.

Tu masz kolejne (polskie) narzędzie, nawet czasami przydatne. Może pomóc np.
                przy czyszczeniu rejestru, choć zaufanie propozycjom domyślnym jest ryzykowne -
                może doprowadzic do destabilizacji systemu.

Odkurzacz
    • jap_1 Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 13:58
      Nie wiem, co się u ciebie porobiło, ale generalnie Norton odinstalowuje się z
      pół godziny na dość szybkim komputerze. Może zabrakło ci cierpliwości, i coś
      zostało.
      • amarch Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 15:52
        na moim PIII 700MHz deinstalacja NIS trwała mniej niż 30 min - ok 10-15 min

ale w przeszłości miałem sytuację, że przerwana deinstalacja (słodkie czasy
        Pentium MMX i win98 :)) Nortona Antywira (integralna część NIS) spowodowała
        konieczność <format C:> W systemie zagnieździły się jaieś śmieci, których nijak
        i niczym nie szło usunąć
        niedo-wyinstalowany Norton nie dał się ani wyinstalować ani ponownie
        zainstalować
        i na dodatek blokował instalację nowego!
        po kilku dniach grzebania w systemie
        nastąpiła ta radosna chwila......

FORMAT C: i enter :))
        • jap_1 Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 16:49
          amarch napisał:

> na moim PIII 700MHz deinstalacja NIS trwała mniej niż 30 min - ok 10-15 min
          >
          Szczęściarz? Dziś deinstalowałem. Nie patrzyłem na zegarek, ale ze 20 minut
          było.
          • beata_ Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 16:58
            Ja - odpukać - problemów takich nie miałam i nie mam...
            A poza tym... KOCHAM Nortona, chociaż wszyscy pukają się wymownie w głowę,
            kiedy się do tego przyznaję :-))
            • Gość: oset Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:37
              forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=75075
              • jap_1 Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 17:59
                Ten program już beata_ zaproponowała. Ale chyba też nie działa.
                • oby.watel Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 19:23
                  jap_1 napisał:

> Ten program już beata_ zaproponowała. Ale chyba też nie działa.

Nie wiadomu. Wniosek z tego, że zeby wyinstalować Nortona należy wywołac program
                  deinstalacyjny i iść na spacer lub spać. Za kilka godzin być może Nortona już na
                  komputerze nie będzie.

Inna rzecz, że instalowanie na komputerze, który nie jest darmowym gadżetem
                  dodawanym do pizzy, programu w wersji demo jest - delikatnie mówiąc - dziwne.
                  Windows też jest w wersji trial?

Tak czy owak pod żadnym pozorem nie wolno stosować sie do rad podanych w kroku 3:

service1.symantec.com/support/inter/tsgeninfointl.nsf/pl_docid/20050411155226924?Open&src=pl_w
                  • jan-w Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow 24.05.07, 19:39
                    Jak już pisałem na tym forum:

service1.symantec.com/SUPPORT/sharedtech.nsf/docid/2006050909471013
      • Gość: aneta Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:21
        Poszło!!! Nie wiem co blokowało deinstalację, ale wczoraj ponownie spróbowałam
        (chociaż już prawie bez wiary, że to ma sens) i deinstalator od razu się
        uruchomił - nic się nie zawieszało. Sytuacja o tyle dziwna, że niczego nie
        zmieniałam w ustawieniach. W każdym razie jak już się proces uruchomił wszystko
        poszło gładko w jakieś 15 minut. I ten program deinstalacyjny proponowany przez
        Beatę też dało się już wtedy usunąć.
        Dziękuję wszystkim za próby pomocy.
        • Gość: kilemal Re: Norton Internet Security-problem z odinstalow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 15:45
          a jak najlepiej przejsc krok trzeci ??? wlasnie bede atakowal usuniecie
          nortona ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka