Dodaj do ulubionych

Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460

03.06.07, 18:35
Chciałbym zainstalować nowe oprogramowanie firmware do swojego kina domowego
SAMSUNG HT-DS460 - czy jeśli to zrobię, nie utracę przez to gwarancji?
Obserwuj wątek
    • Gość: werty Re: Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 IP: *.31.radom.pilicka.pl 03.06.07, 19:10
      Jeżeli oprogramowanie jest dostarczone przez producenta, to znaczy, że możesz je zainstalować. W innym przypadku (firmware nieoficjalne, zmodyfikowane) - po gwarancji
      • cdrom Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 03.06.07, 19:33
        Oprogramowanie jest oczywiście dostarczone przez producenta (tj. przez firmę
        SAMSUNG), a zamieszczone na jego oficjalnej stronie internetowej. Oto odnośnik:
        www.samsung.com/pl/support/productsupport/download/Model_Select.aspx?type=Kino+domowe&typecode=200800&subtype=Kino+domowe&subtypecode=200801&model=HT
        -DS460&filetype=FM&language=

Czyli na 100% nie mam powodów, by się bać, że utracę gwarancję? Bo sprzedawca
        przy zakupie powiedział mi co innego... :(
      • cdrom Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 03.06.07, 19:37
        Sorki, ale wkradł się niestety w poprzedni mój komentarz chochlik... Prawidłowy
        link powinien wyglądać oczywiście tak.

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź...
        • Gość: Greg Re: Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 IP: 212.76.40.* 03.06.07, 19:39
          Skoro jest to aktualizacja oficjalna, to gwarancji nie stracisz, ale musisz
          dokładnie podążać za instrukcją działania.
          • cdrom Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 03.06.07, 19:52
            Rozumiem, dziękuję Wam! Bo nie chcę utracić gwarancji na sprzęt za parę tysięcy
            złotych... Sami zresztą rozumiecie... I nie mam pewności, że nowy firmware
            zadziała! Chodzi bowiem o odczytywanie plików TXT, a nie - jak do tej pory -
            jedynie SRT... A może wiecie coś na ten temat?
            • Gość: Greg Re: Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 IP: 212.76.40.* 03.06.07, 20:42
              Gwarancji nie stracisz, dobrze jednak na czas upgrade'u oprogramowania
              układowego pomyśleć o UPSie, bo w przypadku utraty zasilania można uśmiercić
              sprzęt... Wiem, rozważania może i hipotetyczne, ale prawa Murphy'ego działają...
        • Gość: werty Re: Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 IP: *.31.radom.pilicka.pl 03.06.07, 19:46
          Dziki tej aktualizacji powysze zestawy kina domowego bd mogy odczytywa polskie
          czcionki w napisach w formatach .smi, .srt, .sub do filmów DivX.

A więc aktualizacja jak najbardzie potrzebna. Nie ma polskich znaków w cytacie, kopiowane z pdf-a, nie chciało mi się poprawiać.
          • Gość: werty Re: Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 IP: *.31.radom.pilicka.pl 03.06.07, 19:54
            O .txt tam mowy nie ma, więc może nie warto ?
          • cdrom Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 03.06.07, 20:02
            A no właśnie... Bo podobno ta aktualizacja umożliwi również odczytywanie plików
            TXT - wiecie może coś na ten temat? Tak wyczytałem tutaj na forum... Bardzo proszę o radę!
            • Gość: werty Re: Firmware do kina domowego Samsung HT-DS460 IP: *.31.radom.pilicka.pl 03.06.07, 20:14
              Więc wgraj, to się przekonasz. Ja w swoim odtwarzaczu aktualizowałem firmware na bieżąco, dopóki pojawiały się nowe wersje, i nigdy nic złego się nie stało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka