Dodaj do ulubionych

ALARM! Blondynka ma problem

IP: *.chello.pl 08.07.07, 18:39
Panowie (i Panie)
Mam problem. zostawiłam wczoraj włączony komputer (coś tam sobie
konwertowałam_ - wracam po 3-4 godzinach a WSZYSTKO na ekranie monitora jest
wściekle zielone. Klikam na seect/auto - stroi się i przez kilka sekund jest
OK. ale te ustawienia nie zostają na dłużej. Menu monitora ma normalne
kolory, ale wszystko pozostałe nie...

RATUNKU. Co to może by?! Monitor się popsuł?! Czy coś w kompie?! Jakieś
ustaienia?!

Monitor LCD - dodam dla wyjaśnienia
i jeszcze coś - pono przez kilka minut nie było prądu w bloku.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomocnik Re: ALARM! Blondynka ma problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 19:33
      odepnij wszystko, chwilę poczekaj i podepnij jeszcze raz.
      • Gość: blebleble Re: ALARM! Blondynka ma problem IP: *.pronet.lublin.pl 09.07.07, 16:22
        I kup sobie listwę z filtrem przeciwprzepięciowym i przeciwzakłóceniowym :)
        • Gość: blondynka Re: ALARM! Blondynka ma problem IP: *.prywatni.pl 12.07.07, 16:16
          Dzięki. WYłączyłam i nie pomogło. Liste mam - nie uchroniła mnie przed tą
          wpadką.

Czy ktoś wie czy można kłócić się o to ze STOENem podobno niektórym się udaje!
          • Gość: Sławek62 Re: ALARM! Blondynka ma problem IP: *.klaudyny.waw.pl 12.07.07, 16:41
            Opisywana usterka sugeruje raczej uszkodzenie karty wizyjnej w PC. Najprościej
            podpiąć monitor do innego komputera i sprawdzić. Wyłączyć listwę zasilającą,
            zdjąć obudowę PC, wyjąć kartę Video i ponownie włożyć, włączyć PC bez obudowy i
            sprawdzić działanie wentylatorków procesora i karty. Możliwe również
            uszkodzenie kabla sygnałowego monitora, spróbuj nim poruszać, czy obraz się
            zmienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka