Dodaj do ulubionych

Podłączanie monitora CRT do laptopa

IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 20:16
Padła matryca - myślałem, że wystarczy tylko wetknąć wtyczkę...

Niestety - monitor wprawdzie pokazał ekran startowy Windows (XP), ale kiedy
system się już załadował, to "ciemność widzę, ciemność" (próby zmian
w "Ustawieniach ekranu" nic nie dały)

Czego nie zrobiłem, co powinienem zrobić ? ;)

Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Podłączanie monitora CRT do laptopa 12.07.07, 20:35
      Zazwyczaj jest kombinacja klawiszy którą przełącza się pomiędzy monitorem a
      wbudowaną matrycą.
      • Gość: gość portalu Re: Zazwyczaj jest kombinacja klawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:30
        No właśnie - ale konkretnie jakich ?...

P.S. Laptop (jeśli to istotne) to Fujitsu Siemens Amilo Pro V2030.
        • Gość: Kolobos Re: Zazwyczaj jest kombinacja klawiszy IP: *.escom.net.pl 13.07.07, 12:43
          Wszystko jest napisane w instrukcji!
          Nie masz instrukcji? Jest dostepna na stronie producenta, wiec dlaczego w ogole piszesz na forum? Myslisz, ze ktos bedzie sciagal i czytal za Ciebie tylko dlatego, ze Tobie sie nie chce?
          • Gość: gość portalu Re: dlatego, ze Tobie sie nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:20
            Chce mi się różne rzeczy np. pomóc koledze do którego należy i ten laptop, i
            ten monitor, i ten Windows XP, a który ma o wszystkim jeszcze mniejsze pojęcie
            niż ja.

Kiedy wiem czego w ogóle szukać i (przynajmniej mniej więcej) gdzie - wtedy nie
            zawracam głowy żadnym mądralom.
            • Gość: Kolobos Re: dlatego, ze Tobie sie nie chce IP: *.escom.net.pl 13.07.07, 13:24
              Pojecia nie musi miec ale czytac chyba potrafi?
              Otworzenie instrukcji nie jest takie trudne.
              Nie wiesz czego szukac? To chyba logiczne, ze instrukcji.. na stronie producenta albo u kolegi w domu.
              • Gość: gość portalu Re: To chyba logiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:34
                Dla Ciebie.
                Ja mogę np. nie wiedzieć czy to typowa kombinacja klawiszy (jak CTRL -ALT -DEL)
                czy coś specyficznego dla danego typu sprzętu...

A kolega to urodzony humanista (zresztą w tej chwili nieobecny) - na pytania o
                wszelkie instrukcje czy drivery robi tylko wielkie oczy ;)
                • Gość: stypendysta Re: To chyba logiczne IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 13.07.07, 13:46
                  Na uruchomionym systemie spróbuj [Fn]+[F4] - jeśli laptop jest dobry, wyświetli nawet pomocniczy pasek z ikonkami - kolejne naciśnięcia tych klawiszy obramują odpowiednią ikonkę - tylko laptop - laptop i monitor - tylko monitor.

Powodzenia!!!
                  • Gość: gość portalu Dzięks ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:03
                    .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka