jmlopez 02.08.07, 15:02 mam problem z laptopem , gdy wyciągam wtyczke zasilającą to wtedy ekran ciemniej (szarzeje) gdy włoże spowrotem znowu są normalne kolory, co jest grane ? nawaliło coś czy może wystarczy coś w ustawieniach poustawiać? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ala Re: problem z ekranem laptopa IP: *.teleton.pl 02.08.07, 15:31 masz pewnie jakiś programik sterujący wydajnością kompa i wczytane, automatycznie załączane, profile do pracy energooszczędnej na baterii możesz to ręcznie zmienić, ale szybciej wytrzepiesz bakteryjkę Link Zgłoś
jmlopez Re: problem z ekranem laptopa 02.08.07, 15:44 no ale nic nie instalowałem , to sie zrobiło dzisiaj jak włączyłem kompa, od roku nic takiego nie miało miejsca Link Zgłoś
Gość: ala Re: problem z ekranem laptopa IP: *.teleton.pl 02.08.07, 15:52 jmlopez napisał: > no ale nic nie instalowałem , to sie zrobiło dzisiaj jak włączyłem kompa, od > roku nic takiego nie miało miejsca pewnie zainstalowałeś razem ze wsztskim przy pierwszej instalacji lub miałeś preinstalowane - mogłeś czymś toto uaktywnić a nie updatowałeś jakichś sterów do lapka? mogło się samo dograć ;)) sprawdź w Panelu sterowania-->zasilanie CO i JAK steruje zasilaniem na baterii zresztą takie programiki widoczne mają ikonki na pasku zadań - obok godziny prawokilk na nich daje możliwości dobierania, zmieniania profili także klawiszami funkcyjnymi w moim lapku z przerażeniem stwierdziłam, że przy pracy na baterii jeden z rdzeni pracuje "na pół gwizdka" :)) Link Zgłoś
jmlopez Re: problem z ekranem laptopa 02.08.07, 15:58 no nic nie ma żadnej nowej ikony, :/ jedyne co updatowałem to avasta dzisiaj rano ale kompa włączyłem z podpięciem do sieci zasilającej dopiero teraz wyciągnąłem kabelek i mi monitor pociemniał, sprawdzałem w panelu sterowania , w zasilaniu baterią i w ustawieniach właśniowości baterii i nic :( właśnie zarzuciłem antywira, zobaczymy Link Zgłoś
jmlopez Re: problem z ekranem laptopa 02.08.07, 16:20 no nic nie pomaga, nawet przywracanie systemu :( Link Zgłoś
t-800 Re: problem z ekranem laptopa 02.08.07, 23:11 To funkcja oszczędzania energii. Matrycę, po odłączeniu zasilania, można rozjaśnić konfiguracją klawiszy Fn + coś tam (nie pamiętam - F6, F7, F8? sprawdź w instrukcji, albo się pobaw). Link Zgłoś