Dodaj do ulubionych

Nowa skóra Gazety

12.08.07, 16:50
Oślepnę od tej czcionki, aż nie chce czytać się forum i olewających wypowiedzi
adminów ...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=67171224&v=2&s=0
Jak chceta to se zróbta sami...tak odebrałam słowa tebe. W takim razie co ja
mam zrobić w FF pod Linuksem, abym nie musiała za każdym razem powiększać
czcionki.

owca_czarna
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Nowa skóra Gazety 13.08.07, 20:42
      owca_czarna napisała:

> Oślepnę od tej czcionki, aż nie chce czytać się forum i olewających wypowiedzi
      > adminów ...
      >
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=67171224&v=2&s=0
      > Jak chceta to se zróbta sami...tak odebrałam słowa tebe. W takim razie co ja
      > mam zrobić w FF pod Linuksem, abym nie musiała za każdym razem powiększać
      > czcionki.
      >
      > owca_czarna

HGW - ja korzystam z Opery i mam ustawione powiekszenie na stale.

>
      • koktajl_molotowa Re: Nowa skóra Gazety 29.09.07, 15:07
        Widocznie zdolni i ci, którym nie było wszystko jedno odeszli (tam gdzie lepiej
        płacą?) i zostali tacy, co nie potrafią dać sobie rady ze stworzeniem porządnej
        "skórki". Co za problem dorobić styl "dla ślepców" z fontem większym np. x1,5?
        Ale po co? Ludzie sobie poradzą, bo wszyscy użytkownicy forum mają zacięcie
        informatyczne (czy webmasterskie) żeby tworzyć swój styl i korzystać z niego na
        tym forum (w końcu dostali receptę). A mi się nie chce i jak tak dalej pójdzie
        przestanę tu wchodzić. A forum i cały dział internetowy Agory funkcjonuje tylko
        i wyłącznie dzięki przynoszonym zyskom, a zyski są dzięki użytkownikom, i tylko
        dzięki nim. Nie ma użytkowników = nie ma oglądaczy reklam = nie ma dawaczy
        reklam = nie ma pieniążków i dział internet zamknięty, i ludzie na bruk (a może
        to będzie pozytywny kop w d***?)
    • beretelwi Re: Nowa skóra Gazety 01.10.07, 11:44
      ja też ślepnę od tej czcionki ale powiększam czcionki skrótem klawiszowym ctrl + +
      programisty GW są jak widzę zamknięci na głos ludu ....
      • tymon99 Re: Nowa skóra Gazety 02.10.07, 21:37
        beretelwi napisał:

> programisty GW są jak widzę zamknięci na głos ludu ....

zdradzę ci w sekrecie, że jest znacznie gorzej: są dumni z nowej szmaty
        graficznej forum!
      • mrowkolew Re: Nowa skóra Gazety 02.10.07, 23:31
        ja sobie jeszcze inaczej ustawiam-w sumie to jest dużo możliwych ustawień w
        pełnej Mozilli (nie pamiętam jak to jest w Firefox)-w <Preferencjach> można
        sobie na przykład ustawić minimalny rozmiar czcionki, właśnie poprawiłam z 10 na
        12 i teraz mam strasznie duże literki w oknie wpisywania posta :D:D:D,
        czytelność liter może też poprawić zmiana typu czcionki-niektóre są w ogóle same
        w sobie mało czytelne (tyle,że nie wiem czy Mozilla korzysta z czcionek
        systemowych czy ma własny katalog-przy wyborze nie ma podglądu czcionki w
        Mozilli więc wybrałam na czuja co pamiętam z wyglądu czcionek z podglądu w
        KDE-Wygląd i Zachowanie-Czcionki bo jakaś domyślna o nazwie sans też zmniejsza
        czytelność-zmieniłam na Luxi,i jeszcze trzeba uważać żeby wybrana czcionka była
        "ogonkowa"

P.S.
        sprawdziłam-Mozilla korzysta z czcionek systemowych-te same mogę przeglądać spod
        KDE i tam sobie obejrzeć na "Zażółć Gęślą Jaźń" jak która wygląda i
        czy ma ogonki
        a w Konqueror jest chyba jeszcze więcej ustawień, zmiana kolorów dla odnośników
        na stronach itd itp bardziej rozbudowana, i gdzieś jeszcze przemknęło mi w
        ustawieniach też mozilli mozliwość wyboru tematów-nie wiem do czego służy
        Kompozytor stron w Preferencjach-można edytować stronę-są też ustawienia CSS
        czyli to o czym piszą na forum o forum że można zmieniać-arkusze stylów strony,
        i jakieś miały być też gotowe do pobrania-ale nie wiem czy ten Kompozytor stron
        do tego służy czy tylko do tworzenia własnej strony więc go nie użyłam jeszcze
        do zmiany wyglądu strony gazety, a po PL to za dużo nie ma o Kompozytorze stron
        i jego zastosowaniu mozillapl.org/galeria/mozilla/kompozytor_stron
    • koktajl_molotowa Re: Nowa skóra Gazety 03.10.07, 17:14
      Problem w tym, że MY potrafimy (nawet ja uległem i sobie dostosowałem), ale setki ludzi na forum np. Kraj nie do końca mogą sobie poradzić. Doskonale wiemy, że nieprzemyślana zabawa ustawieniami przeglądarki czasem może się źle skończyć, później mamy posty w stylu "Raaaatuuunkuuuuu, ja nic nie mogę przeczytać"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka