Gość: g IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 13:10 witam, poszukuje programu dzieki ktoremu bede mogla obcinac mp3, wycinac kawalki zeby zrobic dzwonki na komorke :) pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: bazz Re: program do obcinania mp3? IP: 212.160.172.* 27.08.07, 13:39 GoldWave Bardzo dobry i prosty program!!! Link Zgłoś
bwv1004 Re: program do obcinania mp3? 27.08.07, 13:53 Goldwave nie, Audacity nie. Żeby nie tracic jakości, mp3trim lub mp3directcut. Link Zgłoś
martino.pl Re: program do obcinania mp3? 27.08.07, 13:54 Ja polecam Cool Edit 2000 lub Audacity Link Zgłoś
Gość: kupo-porada Re: program do obcinania mp3? IP: *.ccc.de 27.08.07, 14:01 > GoldWave Bardzo dobry i prosty program!!! z tego co ostatnio pamiętam to GoldWave dekompresuje najpierw do wav a potem kompresuje z powrotem do mp3 po obróbce. Pomijając stratę jakości, jest to niepotrzebne praca programu. Polecam wspomniany wcześniej mp3directcut Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: program do obcinania mp3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:55 Jedyny dobry program do muzyki to Sony SoundForge.Tylko nie wiem,jak sobie poradzisz,bo to trial,który działa jakiś czas.Jeśli ktoś poleca Audacity,to jest fanatykiem darmowych programów bardziej niż ja.SoundForge ma efekty bajeranckie i wysokiej jakości,można wizualnie zobaczyć,w którym miejscu dźwięk zanika a także łatwo ciąć i montować. Link Zgłoś
bwv1004 Re: program do obcinania mp3? 27.08.07, 23:37 Gość portalu: (gość portalu) napisał(a): > Jedyny dobry program do muzyki to Sony SoundForge. Znalazł się ekspert. Po pierwsze Cool Edit, a w zwlaszcza jego nowe wersje, czyli Adobe Audition, to świetny program do edycji dźwięku (bo do tworzenia muzyki żaden z nich nie służy), w wielu sprawach przewyższający SoundForge, nie mówiąc o takiej amatorce jak Goldwave czy Audacity. I na wymienionych programach możliwości obróbki dźwięku się nie kończą. Po drugie fakt, że piszesz "Tylko nie wiem,jak sobie poradzisz,bo to trial,który działa jakiś czas" świadczy o twoim kompletnie niepoważnym podejściu do sprawy. Po trzecie, Audacity to zrobienia (z rekompresją) tego, o co pytano nadaje się równie dobrze jak Goldwave, Audition czy SoundForge, bo przyciecie pliku to nie jest żaden cymes do którego byłby potrzebny superprofesjonalny prgram z setkami efektów. Po czwarte, ze względu na rekompresję i związaną z tym utratę jakości wszystkie normalne edytory dźwięku (Audacity, Goldwave, CoolEdit, SoundForge, Audition) nadają się do tego konkretnego zadania gorzej niż programiki takie jak mp3directcut czy mp3trim. Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: program do obcinania mp3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 00:11 bwv1004 napisał: > Znalazł się ekspert. SoundForge to zgrabny programik dla fachowca i amatora. > Po trzecie, Audacity to zrobienia (z rekompresją) tego, o co pytano > nadaje się równie dobrze jak Goldwave, Audition czy SoundForge Audacity na wejściu,szczególnie dla amatora daje następujące efekty: bez ustawień często tylko pisk,po zmianie ustawień często przestaje wogóle chodzić.W danym przypadku wersja stabilna pprzy uruchamianiu się zawiesza,wersja beta chodzi,ale wszystkie efekty i ustawienia nieaktywne-nie mówię,ze tak musi być.Zaimportował plik z rozszerzeniem .nsv ,co należałoby mu zaliczyć,gdyby nie to,że w otwarzaniu sam bezkształtny pisk.Nie gadaj,że suondforge pogarsza jakość,ma ciekawe funkcje,na przykład odszumianie i usuwanie clipów(przesterowania). Link Zgłoś
bwv1004 Re: program do obcinania mp3? 28.08.07, 00:36 Gość portalu: (gość portalu) napisał(a): > SoundForge to zgrabny programik dla fachowca i amatora. Ale z pewnością nie "jedyny dobry". A tak twierdziłeś/aś > Audacity na wejściu,szczególnie dla amatora daje następujące efekty: Nie miałem nigdy tego typu problemów z Audacity. Przyznaję, że za dużo nie uzywałem, bo w porównaniu z normalnie używanym przeze mnie Audition jest (był? bo to nie ostatnio było) mało wygodny a jakość niektórych efektów, nie mówiąc o ich kontrolowalności, pozostawała nieco do życzenia. >Nie gadaj,że suondforge pogarsza jakość Sam z siebie nie pogarsza, ale przy edycji mp3 MUSI pogarszac ze względu na rekompresję. Tak samo jak audacity, Audition i cała reszta - z wyjątkiem wyspecjalizowanym programów jak mp3trim i mp3directcut, w których jednak możlwości edycyjne są ograniczone do cięcią na granicy ramek i mało precyzyjnych zmian głośności. Jeśli tego nie rozumiesz, to może skończmy dyskusję. > ,ma ciekawe funkcje,na przykład odszumianie i usuwanie clipów (przesterowania). Owszem, wiele innych programów ma również te funkcje. Nie o nie jednak pytano w tym wątku, tylko o cięcie. Link Zgłoś
Gość: a.s.s. Re: program do obcinania mp3? IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.07, 01:42 WavePad jest za darmo a robi wiecej niz to co chcesz. Jest po angielsku ale prosty w obsludze. Link Zgłoś
marex59 Re: program do obcinania mp3? 28.08.07, 08:38 Każdy obstawia przy swoim no i dobrze więc proponowałbym żeby z sieci ściągnąć te proponowane programy i samemu sprawdzić, dla mnie osobiście soundforge jest najlepszy a pełne wersje tego programu bez problemu znajdziemy na torrentach Link Zgłoś
bwv1004 Re: program do obcinania mp3? 28.08.07, 10:16 marex59 napisał: > Każdy obstawia przy swoim no i dobrze więc proponowałbym żeby z > sieci ściągnąć te proponowane programy i samemu sprawdzić, dla mnie > osobiście soundforge jest najlepszy a pełne wersje tego programu bez > problemu znajdziemy na torrentach Sztuka czytania w narodzie zanika, za to skłonności do złodziejstwa rosną :-( Link Zgłoś
clementine_kruczynski A pakiet Nero? 01.11.07, 20:01 Ahead Nero 7 Premium czy nawet 8 ma funkcje obróbki MP3. Czy ktoś sprawdzał jak to działa? Link Zgłoś