Gość: i co teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 18:18 Oddałem kompa do serwisu, bo memtest pokazywał błędy. Pamięć została wymieniona, ale błędy w memteście dalej są. Co teraz zrobić? Składać od razu reklamację czy najpierw trochę poużywać? Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: Komp wrócił z serwisu, ale problem pozostał 11.09.07, 18:28 Od razu składać reklamację. Nawet jeśli wydaje Ci się, że na komputerze można normalnie pracować, to wiedz, że taki błąd może spowodować: - zawieszenie się systemu - zawieszenie się programu - przekłamanie danych zapisywanych na dysku - i wiele innych nieprzyjemności (nie chcesz chyba aby przez przypadek zmieniła się cyfra w przelewie wysyłanym elektronicznie?) Sprawdź który test wykazuje problem, czasem zdarza się, że tylko jeden test pokazuje że jest problem, jeśli jest to któryś z dalszych testów to serwis może nie mieć cierpliwości aby dojść do tego momentu. Spisz który to test, wywołaj ponownie memtest ustaw aby robił tylko wybrany test i zobacz czy uda się Tobie powtórzyć problem. Opisz problem, razem z komputerem daj płytę memtest i powiedz, że uznasz sprzęt za naprawiony tylko wtedy gdy memtest nie będzie wykazywał błedów. Link Zgłoś
Gość: i co teraz Re: Komp wrócił z serwisu, ale problem pozostał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 18:44 Błędy powodują testy nr 3, 4, 6 i 7. Próbowałem już robić sam test nr 3 i pojawił się błąd. Do komputera była dołączona płyta z kilkoma programami do testowania, ale chyba nikt tego w ogóle nie brał pod uwagę, bo pamięć została co prawda wymieniona, ale wszystkie programy jak pokazywały błędy tak nadal pokazują. Obawiam się tylko, że jeśli złożę reklamację to oni mogą stwierdzić, że pamięć wymienili i obciążą mnie (wcale nie małymi) kosztami transportu. Link Zgłoś
Gość: akodo miales jakikolwiek problem z kompem? IP: *.chello.pl 11.09.07, 19:11 czy tylko memtest bledy Ci wywala? Link Zgłoś
Gość: i co teraz Re: miales jakikolwiek problem z kompem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 19:22 Pierw były dość częste zawiechy, a teraz jeszcze na nim tak konkretnie nie pracowałem, tylko uruchomiłem memtesta. Ale z tego co wiem, to jak memtest wywala błędy - to coś jest nie tak. Link Zgłoś
brunon.4 Re: Komp wrócił z serwisu, ale problem pozostał 11.09.07, 19:20 A nie możesz do nich zadzwonic i zapytać, hę? Albo wrzuć wątpliwości np tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=553 Link Zgłoś