Dodaj do ulubionych

Ratunku co się dzieje??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:15
Mam jakiś dziwny problem z laptopem - nie mogę na nim nic zainstalować! Jest
to nowy sprzęcik, mam go ze 2 tyg. Ma system Vista. Udało mi się na nim
zainstalować tylko M. Office i to wszystko. A teraz jakikolwiek program chcę
to poakzuje jakies błędy, a to w trakcie instalacji dziwny komunikat typu że
progran nagle przestał działac (jak to przeztał jak jeszcze nie został
zainstalowany??) i że jest error. Potem nie daje się uruchomić. Wyskakują mi
jakieś błędy,że mu brakuje biblioteki jakiejś a to iny dziwny błąd, a to alarm
zabezpieczeń. Co ja amm z tym zrobić?????? I są to dobre programy bo w
stacjonarnym XP instalują się i chodzą bez problemu. Czy to ta Vista jest taka
lewa??
Obserwuj wątek
    • Gość: Edyta Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:19
      Aha, te błędy i brak biblioteki wyskakuje oczywiście gdy chcę odpalić
      zainstalowany właśnie program. Sam laptop chodzi dobrze. I taka sytuacja była z
      4 programami, to niemożlwe aby to była wina programów.
      • Gość: Reader Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.ericsson.net 12.09.07, 13:22
        1) Byłoby bardzo miło uzyskac informacje co to za programy
        2) Możliwe jest pewnie wykananie telefonu do producenta oprogramowania
        z prośbą o uzyskanie informacji i support (w końcu za coś się płaci)
        3) A już najbardziej "fajowsko" byłoby przeczytac CO TO ZA BŁĘDY i o
        biblioteki prosi
        • Gość: Edyta Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 14:04
          Programy to Photoshop i Adobe Elements. Błedy to pisał po prostu alert
          zabezpieczeń i zamykał program. Wyłączyłam mu to cholerne zabezpieczenie
          sysyetmu to teraz mi pisze że ma za mao pamięci virtualnej. W co nie wierze bo
          ma 512 RAM a mój stary stacjonarny co ma 10 lat i ma tyle samo pamięci odpala
          bez problemu po kilka programów na raz. A ten jednego nie może! Raz też
          wyskoczył błąd jakiś nr 220. Biblioteki to po prostu pisze że mu brakuje Library
          ale nie pisze jakiej. I co, coś ci to moze mówi?
          Zbieram się aby zadzwonić do wsparcia tech. HP. Ale 1 raz coś tak dziwnego mam,
          przeciez to nowy laptop.
          • Gość: Reader Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.ericsson.net 12.09.07, 15:08
            Nie wiem jakie to wersje programow, ale z tego co widze, dostepne sa update'y
            dla produktow Adobe, umozliwiajace ich uruchomienie pod Windows Vista.

Moze tego brakuje (jako przyklad) -
            www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3569

• Gość: Edyta Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 16:24
              Aaaaaa dzięki. To ten system jest tak dziwny że normalnie programy się nie
              uruchamiają?? Po co takie utrudnienie.
              • lordoftomka Re: Ratunku co się dzieje?? 12.09.07, 18:13
                Vista na laptopie do 3tyś(512RAM) do samobójstwo, instalujesz jeszcze Photoshopa to dodatkowa kulka w łeb.
                Vista ma bardzo duże wymagania i myśle że ten system będzie dobrze chodził na komputerach kupionych za może ok. 1,5 roku.

Jak masz możliwość to zmień na XP. ;-)
                • Gość: Edyta Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 15:57
                  Aaaaaaaaaaaaaa. No to chamstwo ze strony producenta, sprzedaje komputer z
                  neiwydolnym systemem. On miał Vistę zainstalowaną przy 512 RAM oryginalnie!
              • Gość: Reader System IP: *.ericsson.net 12.09.07, 20:15
                jak system, jest nowszy od oprogramowania. To raczej Photoshop musi
                przystosowac aplikacje pod nowy system niz nowy system byc kompatybilny 10 lat
                wstecz...

Chociaz sa rozne poglady na to ;-)
          • Gość: wujek Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.dyn.optonline.net 12.09.07, 20:02
            Photoshop Elements posiada rownierz funkcje szpiegujaca.Proponuje
            go usunac, Skype tez(jesli masz).CD Sony tez sa na liscie.
            • Gość: Edyta Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 15:58
              Już go usunęłam bo i tak nie działa, Skype nie mam.
              A tak w ogóle czy można jakoś ustawieniami zwiększyć pamięć wirtualną???
              • Gość: wujek Re: Ratunku co się dzieje?? IP: *.dyn.optonline.net 13.09.07, 22:29
                Mozna.Znajduje sie w Performance Options-Advanced, jezeli ta
                wartosc nie byla juz wczesniej zmieniana - sugeruje nie zmieniac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka