Dodaj do ulubionych

Jaki LCD wybrac ?

11.07.03, 00:57
Pewnie si ejuz przewijalo takie pytanie ale zapytam, co sadzicie o LCD NEC
1501 ewentualnie wyzszym modelu 15" ?
Jakich uzywacie i jakie sa wasze o nich opinie ?
Chcialbym wydac do okolo 1800 na LCD i sie ciagle wacham, wiec z gry dzieki
za rade.
Obserwuj wątek
    • Gość: gearbox Re: Jaki LCD wybrac ? IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 16:06
      Bodajże w ostatnim "Chipie" był test sporej ilości LCD. Wygrała Illyama, modelu
      nie wspomnę, coś koło 1500 zł. Zachęcam do lektury.

Pozostaje kwestia, na ile testy popularnych czasopism są wiarygodne.
    • Gość: cc Re: Jaki LCD wybrac ? IP: *.toya.net.pl 11.07.03, 20:18
      Ja wogóle nie biore mozliwosci zakupu monitora pietnastocalowego są za małe
      niedługo 17-tki tez stanieją jak 15-tki
      • Gość: mike79 Re: Jaki LCD wybrac ? IP: *.lublin.mm.pl 12.07.03, 11:00
        no wlasnie tez tak pomyslalem i daltego teraz stoi przede mna calkiem
        spore 'akwarium' czyli 17' nec'a ! az milo sie pracuje ;]
        • bjbax Re: Jaki LCD wybrac ? 12.07.03, 18:50
          Tylko jest pewne ale. Mianowicie większość monitorów 17 calowych ma obraz
          widoczny na poziomie 16 cali a LCDki mają faktyczną 15 cali.
          • awu84 Re: Jaki LCD wybrac ? 13.07.03, 21:50
            LCD 15'' są raczej w cenach od 1500zł więc raczej za 1000zł pozostaje ci kupić
            używany. 17'' kosztują już o tysiąc złotych więcej czyli około 2500zł. Ja
            sobie sprawiłem ostatnio Sony LCD SDM-S71RB i jestem z niego zadowolony.
            Jeśli chodzi o LCD NECa to musisz zwrócić uwage na czas reakcji ekranu który
            pownien wynosić 85ms który zupełnie wystarczas do pracy czy grania, dłuższy
            czas reakcji powoduje smużenie się obrazu szczególnie w grach. Poza tym
            powinien mieć sporą rozdzielczość rekomendowaną.
            Jednym z plusów ekranó LCD jest to że taki np. ekran 15calowy jest wielkości
            17 calowego ekranu CRT.
            • Gość: thorin Re: Jaki LCD wybrac ? IP: *.acn.waw.pl 13.07.03, 22:56
              Najlepiej wybierz sie do duzego sklepu np. Media Markt oni ci tam doradza. Jak
              juz sie zdecydujesz to mozesz kupic gdzie indziej. Ja ci polecam Samsung
              SyncMaster 152T. Tez niedawno mialem dylemat. Mialem zamier kupic 17 cali.
              Jednak nie warto kupowac najtanszego monitora. Dlatego polecam ci ta 15. I tak
              przekatna tego 15 calowego samsunga jest wielkosc zwyklej 17. A ten monitor ma
              dobre parametry. Oraz malyczas reakcji ekranu. Pozatym niektore monitory maja
              problem z ,,przepalonymi pixlami". Polecam ci dobra 15 w cenie wlasnie 1800
              zł.
              Życze powodzenia w wyborze. Pamietaj to zakup który ma starczyc na długo, wiec
              wazne zeby byl dobry. Pozdrawiam!
    • Gość: lucy Re: Jaki LCD wybrac ? IP: *.parczew.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 21:07
      osobiscie uzywam Nec 1701. REWELACJA!!! wczesniej mialam pietnastkę, warto
      wydac na niego kasę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka