Gość: truman IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 11:42 Jak zgrac mp3 na plyte, zeby mozna odtwarzac w wiezy?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
eech Re: Nagrywanie mp3 11.07.03, 11:49 Gość portalu: truman napisał(a): > Jak zgrac mp3 na plyte, zeby mozna odtwarzac w wiezy?? jeżeli masz taki program Nero Burning Rom - to tam jest taka opcja na początku - nagrywanie "audio CD". zaznaczasz tę opcję i po prostu przegrywasz wybrane pliki na płytkę. innych programów do wypalania płytek nie znam. pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Nagrywanie mp3 IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 12:14 Poza tym płyta powinna być nagrana w trybie Disc-At-Once, a sesja winna być zamknięta. Może się zdarzyć, że wieża nie odczyta płyty nagranej inaczej. Maksymalna prędkość nagrywania muzyki to 8 ×, optymalna: 4, ale trwa 20 minut. Link Zgłoś
Gość: truman Re: Nagrywanie mp3 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 12:21 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Poza tym płyta powinna być nagrana w trybie Disc-At-Once, a sesja winna być > zamknięta. Może się zdarzyć, że wieża nie odczyta płyty nagranej inaczej. > > Maksymalna prędkość nagrywania muzyki to 8 ×, optymalna: 4, ale trwa 20 minut. Romumiem, ze to ustawia sie w programie Nero Burning Rom?? Czy jest moze gdzies trial?? Link Zgłoś
eech Re: Nagrywanie mp3 11.07.03, 12:38 > Romumiem, ze to ustawia sie w programie Nero Burning Rom?? Czy jest moze gdzies > > trial?? tak jest, Nero Burning Rom. tu masz trial (moim zdaniem najlepiej wyszukiwać takie rzeczy pod www.google.pl - wpisujesz np. "nero burning trial download" i zaraz masz): downloads.zdnet.co.uk/downloads/detail/1002-2646-10211579.html Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Nagrywanie mp3 IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 12:44 Gość portalu: truman napisał(a): > Romumiem, ze to ustawia sie w programie Nero Burning Rom?? Czy jest moze gdzies > > trial?? Płytę CDA nagrasz DOWOLNYM programem do wypalania. I w każdym z nich niezbędne opcje będą obecne. Link Zgłoś
Gość: wesoły ślimak NERO IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 03:58 Nie zawracaj sobie głowy trialem, w sklepach MediaMarkt masz legalna pełną wersję NERO5.5 z InCD i Nero MediaPlayerem za jedyne 26 PLN. aktualizacje darmowe. Pod Wingrozę, jak nie masz zamiaru zabezpieczać płyt, nic lepszego, prostrzego i tańszego nie kupisz. Potem możesz zacząć zabawę z Alkohol120% (jak Ci NERO nie wystarczy). Link Zgłoś
Gość: senior Re: Nagrywanie mp3 IP: *.klaudyny.net / 192.168.1.* 11.07.03, 12:36 e tam ja nagrywam płyty z prędkością 40 i czyta nie tylko kompakt w wieży ale i w samochodzie Link Zgłoś
eech Re: Nagrywanie mp3 11.07.03, 12:45 a ja nagrywam z prędkością 48x - i jest ok. czy Twoim zdaniem mniejsza prędkość nagrywania polepsza jakość nagrania? Link Zgłoś
Gość: truman Re: Nagrywanie mp3 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 12:53 Czy potrzebna jest jakas okreslona wersja tego programu?? Sciagam Nero Burning Rom v 5.5.4.0. Czy bedzie ok?? Link Zgłoś
eech Re: Nagrywanie mp3 11.07.03, 13:01 Gość portalu: truman napisał(a): > Czy potrzebna jest jakas okreslona wersja tego programu?? Sciagam Nero Burning > Rom v 5.5.4.0. Czy bedzie ok?? nie wiem. zobacz. ja mam nero 5 i działa. Link Zgłoś
franzmaurer Re: Nagrywanie mp3 13.07.03, 10:25 eech napisał: > a ja nagrywam z prędkością 48x - i jest ok. czy Twoim zdaniem mniejsza > prędkość nagrywania polepsza jakość nagrania? Duzo zalezy od samej nagrywarki - teoretycznie zapis idea zapisu cyfrowego jest taka ze kopia niczym nie rozni sie od oryginału. Ale osiąga się to głównie dzięki zaawansowanym mechanizmom kontroli i korekcji błędów. Są opracowania na temat tego że przy dużej prędkości nagrywania ilość błędów na nośniku CD-R jest znacząco wyższa niż przy prędkościach 4-8x Jakieś pół roku temu chyba Yamaha wypuściła specjalny model nagrywarki o znacznie wyższych parametrach dzięki czemu nawet audiofil nie powinien odróżnić skopiowanej płyty :)) Do tego masz oczywiście 'specjalne' płyty do nagrywania CR-R Audio jakie produkuje np. TDK - cena ok 4-5 złotych czyli jak za DVD-R. Jezeli chcesz sobie robić kompilacje do słuchania w aucie to oczywiscie wariant z nagrywaniem płytek po 50 groszy z szybkoscią 48x jest jak najbardziej ok ale jezeli chcesz dla cioci która ma sprzęt Harman-Kardon albo NAD skopiować Filharmoników Wiedeńskich to może warto się postarać :))) Link Zgłoś
skynews Re: Nagrywanie mp3 12.07.03, 02:50 NERO najnowsza wersja 55.10.42 www.nero.com/de/index.html#download pozdrawiam news-man Link Zgłoś
skynews Re: Nagrywanie mp3 12.07.03, 02:55 Nero 55.10.42 wersja PL jest na stronie: www.underpl.org/ pozdrawiam news-man Link Zgłoś
Gość: kell Re: Nagrywanie mp3 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.07.03, 05:18 a sio zlodzieju, jakby nie bylo darmowych programow.. Link Zgłoś