Gość: Krzysiek IP: *.chello.pl 18.09.07, 17:17 Witam, jestem na kupnie kamerki internetowej i mam pytanie na co zwracac najwieksza uwage przy zakupie tak zeby obraz np w skypie chodzil plynnie i zeby bylo dobrze widac. Pomocy :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: kamerka internetowa 18.09.07, 22:43 Nastepny co mysli ze na laczu 256 kbit bedzie mial plynny obraz jak w jakims dziadowskim serialu na Polsacie. Na laczach ktore udostepniaja sieci kablowe, neostrada, netia i inni NIGDY nie dostaniesz plynnego obrazu. Ja na laczu 100 Mbit (siec lokalna) dostalem 15 fps. A na co zwracac uwage? Na to zeby produkt byl markowy: Creative, Logitech, Microsoft. Unikniesz problemow ze sterownikami i kompatybilnoscia z roznymi systemami operacyjnymi. Ja mam kamere Creative'a sprzed 4 lat i do dzisiaj dziala bez zarzutu nawet w Viscie i linuksie (bez instalacji dodatkowych sterownikow!). Jak kupisz jakies badziewie od Mediatech'a czy innego badziewiarza to na bank beda z tym jakies problemy. Zreszta...byly juz tutaj takie pytania to sobie poszukaj. Link Zgłoś