Dodaj do ulubionych

Problem z dyskiem

IP: 83.168.75.* 27.09.07, 22:11
Otóż mam dysk 80gb. Lecz windows mi wykrywa tylko 19,5 gb z tego.(dysk ma 1
partycje). Moje pytanie brzmi: Co mam zrobić by w pełni cieszyć się całą
pojemnościa dysku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Problem z dyskiem IP: *.escom.net.pl 27.09.07, 22:39
      Bios wykrywa dysk poprawnie? Jezeli tak to wyzeruj dysk w mhdd, a nastepnie utworz nowe partycje. Jezeli bios tez zle wykrywa to w mhdd uzyj polecenia nhpa i wklej wynik na forum.
      • Gość: swistack Re: Problem z dyskiem IP: 83.168.75.* 27.09.07, 23:22
        Mógłbyś bardziej szczegółowo i po kolei opisać co i jak zrobić?
        • Gość: Kolobos Re: Problem z dyskiem IP: *.escom.net.pl 27.09.07, 23:38
          Dlaczego nie napisales czy bios wykrywa dysk poprawnie? Jezeli nie to tutaj masz instrukcje uzywania mhdd + obraz plyty z programem:
          nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html
          Daj wynik polecenia eid oraz nhpa, nic wiecej nie rob!
          • Gość: swistack Re: Problem z dyskiem IP: 83.168.75.* 28.09.07, 00:05
            Jak ściągam ten programik i próbuje wypakować to jest tam tylko readme.
            • Gość: Kolobos Re: Problem z dyskiem IP: *.escom.net.pl 28.09.07, 00:43
              Rece opadaja.. To jest plik z obrazem plyty masz go nagrac w nero, chyba slyszales o plikach iso? Jezeli z najprostrza czynnoscia masz taki problem to moze lepiej oddaj komputer do serwisu.
              • Gość: gosc Re: Problem z dyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:22
                A ja przypuszczam, ze w narzedziach administracyjnych trzeba pogrzebac
                • Gość: pcyk Re: Problem z dyskiem IP: 193.109.225.* 29.09.07, 16:08
                  Po pierwsze tak jak napisał Kolobos - zanim zabierzesz się za grzebanie
                  gdziekolwiek to sprawdź czy dysk jest poprawnie w biosie wykrywany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka