Dodaj do ulubionych

płytki silver

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:11
dostałam płytki Elite Data compact disc recordable, oznaczoną jakosilver 1~52X 80/MIN./700MB, nie ma oznaczeń typu CD-R, DVD, CD-RW. Próbuję zgrywać z twardego dysku filmy na nero, wyrzuca płytki uznając że mają za małą pojemność /film np 112 MB/. Ma tę zwykłą nagrywarkę. Pierwszy raz spotkałam się z takimi płytkami, co to za płytki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: płytki silver IP: 84.38.160.* 20.10.07, 17:36
      Z tego co napisałaś są to zwykłe CD-R.
      PS. filmy mają 112MB?, czy 712MB, jeżeli to drugie to ne zmieścisz filmu na CD-R.
      • Gość: Basia Re: płytki silver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 18:16
        na próbę wzięłam film o mniejszej pojemności 112 MB i też miałam komunikat z nagrywarki, że płytka ma za małą pojemność, nie dawałam innych filmów powyżej 700 MB
    • Gość: T-800 Re: płytki silver IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.10.07, 20:47
      Nagrywaj płyty jako dane (data CD), a nie wideo czy DVD.
      • Gość: Basia Re: płytki silver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 20:58
        nagrywałam tak :-) tzn próbowałam tak nagrywać, nie wiem dlaczego te płytki nie są rozpoznawalne dla nagrywarki
        • m.gregor Re: płytki silver 21.10.07, 01:08
          > nie wiem dlaczego te płytki nie są rozpoznawalne dla nagrywarki
          Bo sa badziewne?
          • mospin1 Re: płytki silver 22.10.07, 10:28
            a próbowałas na kilku sztukach czy na jednej?
            jesli na jednej to moze akurat była walnięta...
            • Gość: Basia Re: płytki silver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 21:55
              na kilku sztukach /wiem, że jedna mogła być uszkodzona/. oddałam płytki i poprosiłam by więcej mi tego badziewia nie przynosić. Temat wątku zakończony. Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka