Dodaj do ulubionych

stara sieciowka a win2000

11.08.03, 15:24
mam baaardzo stara sieciowka (3com etherlink II). w win98 chodzi na standardowych sterownikach windowsowych. niestety w win2000 takowych juz nie ma. producent nie raczyl napisac nowych sterownikow (wcale mu sie nie dziwie, karta jest chyba z 1991 roku :D) a te z 98 nie dzialaja (trudno sie dziwic, ale kombinowalam jak moglam). no i teraz pytanie: mozna to jakos zalatwic? wymiania sieciowki nie wchodzi w gre bo mam glupia plyte i z zadna inna nie chce wspolpracowac (pojecia nie mam czemu, ale tak juz jest... w koncu FIC) a wymiana plyty glownej tez nie wchodzi w gre (nie ma chocby porownywalnych parametrami do mojej - pod k6). a tak poza tym plyty wymieniac nie chce, ba - nic mi sie nie chce wymieniac :) ja tylko sie pytam czy to jest mozliwe, zawsze mozna ciagnac na 98 co niniejszym czynie :) pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: laik Re: stara sieciowka a win2000 IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 15:59
      zaznaczam odrazu ze nie orientuje sie w sprzecie komputerowym ale tak mi sie
      przypomnialo ze w naszym LANie kiedys byl bardzo podobny problem ze stara
      sieciowka na jednym z kompow i trzeba bylo przestawic na sieciowce zworke zeby
      system ja inaczej rozpoznal ???
      przepraszam za niescislosci ale pisze to tylko dlatego ze chlopaki sie dluuuugo
      meczyli a jedynym rozwiazaniem byla wlasnie ta zworka, w razie czego
      przepraszam i niech mnie poprawi jakis specjalista

pozdrawiam
      • yasny Re: stara sieciowka a win2000 11.08.03, 16:00
        www.network-drivers.com/drivers/1/1435.htm
        moze wyprobuj to...
        • Gość: zeppelinka Re: stara sieciowka a win2000 IP: *.chello.pl 11.08.03, 16:16
          zobaczymy... na razie czekam, az mnie laskawie zarejestruja ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka