IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:13
Witam.

Mam laptopa toshiba. Kupiony 4 miesiące temu. Windows Vista.
Mam również urządzenie wielofunkcyjne Epson.

Kilka dni temu zainstalowałam drukarkę i wszystko działało. Potem odłaczyłam drukarkę od komputera. Gdy ponownie ją podłaczyłam już nic nie działało.
Postanowiłam odinstalować drukarkę i zainstalować od nowa. Wszystko pięknie ładnie ale...

podczas instalacji komputer prosi o podłączenie USB. Podłączam i słysze charakterystyczne PLUM. Jednak nie dochodzi do znalezienia portu, do którego jest podłączony kabel.
Po PLUM na pasku zadań pojawia sie ikonka USB - ta, któa wygląda jak gałązka. Gdy na nią "najechać" pokazuje się "nieznane urządznie".

Próbowałam już ze sterownikami z płyty, którą dostałam z drukarką. Próbowałam ze sterownikami ściągniętymi zre strony producenta. NIC

Podłaczyłam do USB podczerwień i system do razu rozpoznał urządzenie USB IRDA.

CO jest grane?
Obserwuj wątek
    • diabel-tasmasnki Re: Zepsute? 01.02.08, 20:56
      czy masz drukarkę wlączona podczas rozpoznawania? To wprawdzie nie powinno mieć
      znaczenia ale kto ja tam wie.
      • timiy2 Re: Zepsute? 01.02.08, 21:00
        a sprobuj do innego USB podłączyć
        • Gość: Ania Re: Zepsute? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:04
          Próbowałam do wszystkich 4 :/ Nic...

Spróbowałam właśnie tak:
          wybrałam port manualnie - wirtualny port drukarki USB.
          Napisało mi że urządzenie zostało zainstalowane poprawnie.
          Na pasku zadań pokazała sie ikonka drukarki. Klikam na nią 2 razy, otwiera się okno EPSONa, które otwiera się zawsze np w trkacie drukowania - pokazuje poziom tuszu w drukarce itd. I tam teraz cały czas napisane jest SEARCHING
          :(
      • Gość: Ania Re: Zepsute? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:02
        Tak, jest właczona.

Robię wszystko tak jak zawsze.
        Nie jestem aż takim komputerowym laikiem dlatego mnie to wszystko dziwi i wkurza.

Po prostu nie wiem co jest grane.
        • Gość: tadeusz542 a nie masz przypadkiem wstrzymanej akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:41
          wejdź w drukarki i zobacz
          • Gość: Ania Re: a nie masz przypadkiem wstrzymanej akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:43
            Nie, odinstalowalam wszystkie drukarki. Wszystko na czysto. Nie ma nic. :(
    • Gość: Ania Re: Zepsute? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:59
      Chyba drukarka pójdzie do serwisu.

Właśnie mi windowsik wyświetlił "jedno z urządzeń podłaczonych do tego komputera ma awarię" :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka