Dodaj do ulubionych

Monitor panoramiczny a czarne pasy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 17:46
Na TVP1 właśnie lecą skoki narciarskie i jak widzę jest to wersja
panoramiczna. Dzisiaj kupiłem monitor panoramiczny, a mimo to na ekranie mam
czarne pasy. Co mam zrobić, żeby się ich pozbyć?
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Monitor panoramiczny a czarne pasy 16.02.08, 19:19
      Po bokach czy na gorze i dole? Jak to drugie, to wypadaloby poczytac czym sie
      roznia monitory komputerowe od tv. O ile nie rozciagniesz wyswietlanego obrazu,
      to nie masz szans by sie ich pozbyc.
      • Gość: mam czarne pasy Re: Monitor panoramiczny a czarne pasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 20:06
        Na górze i na dole. Na monitorze typu 4:3 rozciągałem obraz i wydawało mi się to
        normalne. Myślałem, że nie będę musiał tego robić w monitorze panoramicznym :-(
      • Gość: mam czarne pasy Re: Monitor panoramiczny a czarne pasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 20:08
        A czy może jest karta TV do komputera, która by zlikwidowała te czarne pasy i
        nie "obcinała" przy tym kawałka obrazu?
        • kell99 Re: Monitor panoramiczny a czarne pasy 16.02.08, 20:29
          Nie wiem jaka masz karte, ale albo sprobuj rozciagnac obraz (z 16:9 obrazu tv na
          16:10 twojego monitora), albo powieksz wyswietlany obraz w ten sposob, by ucielo
          kawalek bokow (albo kombinacje 1 i 2 wedle uznania). Nie mam pojecia co masz za
          karte, ale jest to tez kwestia przyzwyczajenia - ja wole miec orginalny obraz
          bez zadnych dodatkowych znieksztalcen.

To teraz nie ogladaj na tym monitorze dvd bo sie zupelnie zalamiesz :)
          • Gość: mam czarne pasy Re: Monitor panoramiczny a czarne pasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:08
            Moja karta to FlyVideo98 więc dość ( :-) ) stara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka