Gość: Bernard IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 13.05.05, 18:10 Najnowsze informacje z Watykanu mowia ze...tak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swingpop Re: Jan Pawel II Swietym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:30 Bernard!,została otwarta droga do stwierdzenia swiętości-Subito Santo-stało się Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Jan Pawel II Swietym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 10:49 z doniesień prasowych wynika że "swietość" zależy tylko od tego co zrobi papież? Mógłby np. powiedziec ze JP2 jest swietym od jutra.... i co byłby? To jakieś jajca... albo jest i nie trzeba tego "uznawać" albo to wszystko to zabawy starców poprzebieranych w kolorowe czapki i szaty... niewiele mają wspólnego z Bogiem... oprócz tego że sie mienią Jego przedstawicielami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Jan Pawel II Swietym? IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 17.05.05, 22:25 Hey werty, Zostaw pacanie Kosciol w spokoju... Od 2 tysiecy lat Kosciol ma swoje tradycje i metody robienia tego co robi... Sprawy wewnetrzne Kosciola to jednak ich wlasna sprawa... Chcesz dyskutowac "zewnetrzna polityke" Kosciola - prosze bardzo... Nie bedac czlonkiem Kosciola Katolickiego nie masz prawa otworzyc swojej pyskatej buzi i komentowac... Jesli juz, to powinienes okazac respekt i szacunek dla wartosci innych... Jesli Jan Pawel II zostanie Swietym...Nie bedzie to twoj Swiety... Wiec co cie to boli... Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Jan Pawel II Swietym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:43 "...Nie bedac czlonkiem Kosciola Katolickiego..." Skąd taki wniosek? To raczej twoje fascynacje Czerwonym Tadziem swiadcza o ateiźmie dupka kanadyjskiego... "...Jesli juz, to powinienes okazac respekt i szacunek dla wartosci innych..." Logika sie kłania - jeżeli - jak twiedzisz nie jestem "czlonkiem Kosciola Katolickiego" - to niby dlaczego mam okazywać respekt dla prpagowanych przez w/w anomalii i absurdów? "...Wiec co cie to boli..." Mnie to nie boli - mnie smieszą tylko paradoksy w "nominacjach" do świętości... Dla mnie zbędne sa takie kryteria... albo kogoś darzę szacunkiem i uznaniem albo nie - i zaden przebieraniec w złotych szatach nie jest w stanie tego zmienic.... nawet po latach oczekiwania na miano Świętego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Jan Pawel II Swietym? IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.05.05, 00:57 Hey werty, Nie mozesz byc czlonkiem Kosciola Katolickiego... To niemozliwe. Nikt, naprawde nikt nie bedzie obrazal to co najswietrze i najwazniejsze w tym Kosciele i mianowal sie jego czlonkiem. Ja nie jestem Zydem...Ja nie jestem Muzulmaninem... Mam jednak pelen respekt i szacunek dla ich wiary... Dla ludzi kazdej wiary... Nie jest moja ani wina ani zadsluga ze urodzilem sie w wierze Chrzescijanskiej... Wiara ta uczy milosci i respektu dla innych.. To sa ludzie tacy sami jak wyznawcy Kosciola Powszechnego... Tak sie stalo ze ich droga do Boga jest inna... Ojciec Swiety uczyl tego szacunku... "Do jednego Boga sie modlimy" - powiedzial!!!!! Zaprosil wyznawcow wszystkich wiar by o pokoj sie modlic... Pamietasz??? Jestes zlym czlowiekiem... Nie szanujesz innych... To bardzo niedobrze... Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Jan Pawel II Swietym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 01:45 Bernard - tak serio - to ty sam wierzysz w te wszystkie bzdury ktore o sobie wypisujesz...? chory jestes!!! Przeczytaj sobie - najlepiej głosno - to co tu napisałes... to bełkot... przypisujesz mi intencje które tobie krążą po chorym mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Jan Pawel II Swietym? IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.05.05, 02:17 Hey werty, Po pierwsze nic o sobie tu nie pisalem, a po drugie ja oceniam ludzi na podstawie ich oswiadczen... Obrazasz wszystko i wszystkich... Jestes zlym czlowiekiem bez zasad i szacunku dla innych.,.. Po prostu szczekasz... A to bardzo niedobrze... Czytaj swoje wypowiedzi jesli nie pamietasz co napisales...... Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asek Re: Jan Pawel II Swietym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 00:53 Masz racje Bernard - kawał skurnola z niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ./., Re: Jan Pawel II Swietym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:13 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. X [...] IP: *.gorzow.mm.pl 18.05.05, 09:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. X Re: Bernard ty pacanie IP: *.gorzow.mm.pl 19.05.05, 09:36 Jak widzicie wyżej mądrych ludzi nie dopuszcza się tu do głosu.Poprostu kasuje się ich wypowiedzi.Robią to obrońcy znienawidzonej przez coraz więcej ludzi wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Bernard ty pacanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:41 "...znienawidzonej przez coraz więcej ludzi wiary..." Mów za siebie - ja pisałem o ludziach w złotych szatach mieniacych sie namiestnikami Boga na ziemi... i tyle - nie pisalem o wierze... a świetym jest sie nie z "mianowania" przez jakichś przebierańcow a z tego jak sie zyje i jakim wartościom się hołduje... A ty zioniesz jadem nienawisci... i jeszcze mienisz się "madrym" czlowiekiem"!!! Chyba madrym inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: Jan Pawel II Swietym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:23 Na razie mówią o kanonizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Jan Pawel II Swietym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 00:13 A kiedy beatyfikacja? Słyszałem że jesienią/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajks Najnowsze informacje z Watykanu mowia ze...tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 21:05 Jak tam nowe informacje z Watykanu? Benek jakos umilkłes - straciłeś informatora watykańskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Najnowsze informacje z Watykanu mowia ze...ta IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 22.05.05, 22:57 Hey ajks, Moje zrodlo informacji to CNN... Ci sa 24 na dobe... Jak cos bedzie na temat to oczywiscie napisze... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Najnowsze informacje z Watykanu mowia ze...ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 23:01 znowu bez błędu!!! czyzby kolejny drink? P.S. Papierz by cie potepił... nie pij tyle -lepiej staranniej pisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Najnowsze informacje z Watykanu mowia ze...ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 23:02 Papierz by cie potepił a mnie za błędy - chyba wpije... herbatę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Najnowsze informacje z Watykanu mowia ze...ta IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 22.05.05, 23:10 Hey werty, Idz na spacer... Te dwa neurony ktore jeszcze tykaja w twojej lepetynce tlenu potrzebuja... Niech to bedzie dluuuugi spacer... tesknic nie bede... Nie pozdrawiam bos niedotleniony pacan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Najnowsze informacje z Watykanu mowia ze...ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:26 "...Nie pozdrawiam bos niedotleniony pacan..." Rzekł przetleniony dupek... P.S. Czy możesz nurkować bez akwalungu? Odpowiedz Link Zgłoś