Dodaj do ulubionych

Pishing z Windowsem w tle

IP: *.gprs.plus.pl 05.03.08, 14:59
Jak zwykle na głupotę ludzką nie ma lekarstwa ani dobrego zabezpieczenia :) Ja do wykrywania phishingu używam Panda Internet Security, ale jeśli ktoś nie potrzebuje tak globalnej ochrony to nie ma sensu przepłacać za cały IS bo już i sam antywirus pandy ma funkcję antiphising.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ostrzegam Pishing - skaner on-line Kasperskiego IP: *.gprs.plus.pl 05.03.08, 23:25
      Głupio mi pisać pod tym postem, ale cóż. Mimo, iż nie jestem blondynką to coś mnie podkusiło, żeby sprawdzić pandę bo wykryła u mnie jakąś infekcję i wchodząc na stronę ze skanerem on-line kasperskiego jakieś świństwo z www przekierowało mnie na podróbkę tej strony. W sumie przekierowało mnie na własną prośbę bo nie uwierzyłam kolejny raz pandzie jak powiadomiła mnie o phisingu. Zignorowałam to ostrzeżenie i weszłam bo myślałam, że tak zareagowała na konkurenta :) Skończyło się tak, że zamiast bazy wirusów naściągałam sobie prawdziwych wirusów :(
      Uważajcie, żebyście nie popełnili tego samego błędu co ja (zignorowali ostrzeżenia, które były prawdziwe - panda spisała się dobrze - zawinił człowiek :) i sprawdzajcie dokładnie adres strony z jakiej będziecie używać skanera kasperskiego.
    • Gość: Igor Pishing z Windowsem w tle IP: *.chello.pl 05.03.08, 23:55
      Niestety mniej niż połowa pakietów bezpieczeństwa podczas korzystania z przeglądarki dobrze chroni przed phishingiem. Plagą stają się niebezpieczne odsyłacze w mailach, na forach dyskusyjnych czy też na wyglądających na bezpieczne stronach WWW. Dlatego wybierając pakiet bezpieczeństwa należy sprawdzić czy posiada on taki moduł i na ile jest on skuteczny bo teraz dobra ochrona przed phishingiem to PRIORYTET!
    • Gość: zofijka Pishing z Windowsem w tle IP: *.gprs.plus.pl 19.04.08, 21:58
      Uważajnie ja się nabrałam i otworzyłam takiego maila a antywirus, którego mam
      zainstalowanego zawiesił się i zresetował mi komputer. Później nie mogłam już
      używać komputera bo za każdym razem po włączeniu znów się sam wyłaczał. Czy ktoś
      miał podobny problem z Nodem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka