caroline_p 31.12.01, 21:13 Kto wie, jak wpisać z klawiatury znaczek Euro, który jest na tym samym klawiszu, co 5 i %, z prawej strony piątki. Jest na to jakas kombinacja klawiszy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Doki Re: Euro? IP: *.turboline.skynet.be 31.12.01, 21:29 AltGr+5, w takim razie (czyli ten klawisz na prawo od spacji i 5). Poza Polska, AltGr+E Link Zgłoś
caroline_p Re: Euro? 31.12.01, 21:43 Kurcze, nie działa! Prawy Alt i 5, tak? No nie działa. Juz próbowałam wszystkich kombinacji klawiszy, tej tez, może mam lewą klawiaturę? Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Euro? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 00:40 Proponuję lewy Alt+Ctr+u :) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Euro? IP: *.turboline.skynet.be 01.01.02, 08:39 Lepiej powiedz jaki masz system operacyjny i w jakim oprogramowaniu chcesz to € (tu widac u mnie znaczek euro) wprowadzic. Win95 i zdaje sie Win98 wymagal zainstalowania laty, Office97 tez, potem chyba juz bylo zainstalowane od poczatku. Link Zgłoś
Gość: empi Re: Euro? IP: *.ltk.com.pl 01.01.02, 09:34 u mnie lewy alt+ctrl+e w office 2000. Link Zgłoś
Gość: empi Re: Euro? IP: *.ltk.com.pl 01.01.02, 09:39 tutaj na forum zaś prawy alt i u to €. Link Zgłoś
caroline_p Re: Euro? 01.01.02, 19:55 Wielkie dzięki! To rzeczywiście jest prawy alt+u. Ten znaczek € na klawiszu "5" mnie zmylił. :-) Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Euro? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 22:49 Ten znaczek na klawiszu "5": 1. nie występuje na wszystkich klawiaturach 2. zgodnie z opinią producenta koreańskiego z którym kiedyś w tym temacie korespondowałem został tam umieszczony "na wyrost" przy założeniu, że powstaną programy, które zapewnią jego obsługę "skoro tam już jest" ale chyba producenci oprogramowania tym się nie przejęli :) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: Euro? IP: *.uc.nombres.ttd.es 02.01.02, 05:27 U mnie w na kompie z hiszpanska klawiatura dzialaja obie opcje czyli AltGr + 5 oraz altGr + e i mam €. A na zadnym klawiszu nie mam namalowanego znaczka €. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: MaciekS Jak juz nie dziala zadna metoda to... IP: *.amdahl.com 02.01.02, 18:51 Alt 0128 ... i powinno dzialac. Tylko cyfry nalezy wprowadzic z klawiatury numerycznej przy wcisnietym dowolnym klawiszu Alt. Acha i pojawienie uzaleznione jest od wybranego fontu. Przykladowo font o nazwie Fixedsys (przynajmniej w USA) nie ma znaczka Euro - popularny Times New Roman natomiast ma go. Pozdrawiam Link Zgłoś