Gość: Bartek IP: *.aster.pl 17.04.08, 15:11 witam chce wykupic sobie net przez upc - maja usluge wireless czy ktos wie czy ten ich wi-fi router daje low ID w emulu ? z gory dzieki za odp. pzdr bart Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: Warszawa UPC Wi-Fi 17.04.08, 18:50 Jak sobie przekierujesz porty to da high. I to nie router daje ID. Link Zgłoś
Gość: bart Re: Warszawa UPC Wi-Fi IP: *.aster.pl 17.04.08, 19:39 dzieki za odp a mozesz troche rozwinac ? nie jestem informatykiem ... dz ! Link Zgłoś
m.gregor Re: Warszawa UPC Wi-Fi 17.04.08, 20:48 Owszem moge: www.google.pl/search?hl=pl&q=jak+przekierowac+porty+w+routerze&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f Link Zgłoś
Gość: ja Re: Warszawa UPC Wi-Fi IP: *.acn.waw.pl 17.04.08, 21:35 Upc to podła firma. Nie dają deklarowanej szybkości, nie ma z nimi kontaktu telefonicznego, ceny podnoszą bez uprzedzenia. Wymówiłem im usługę Link Zgłoś
Gość: bart Re: Warszawa UPC Wi-Fi IP: *.aster.pl 18.04.08, 11:49 teraz mam aster - sa jeszcze podlejsi ... "takie sobie wrogiem ch..jowego" :) Link Zgłoś
Gość: o2 Re: Warszawa UPC Wi-Fi IP: *.acn.waw.pl 18.04.08, 15:28 > Nie dają deklarowanej szybkości Dają, tak jak inne firmy deklarowaną szybkość do własnego serwera. No, chyba, że ktoś mierzy speedtestem, numionem czy innymi stronami dla naiwnych. Link Zgłoś
Gość: art Re: Warszawa UPC Wi-Fi IP: *.chello.pl 18.04.08, 15:22 Ja u nich mam łącze od 2 tyg. i na razie jestem zadowolony. Ściąganie mam prawie 10Mb/s, wysyłanie 1Mb/s, serfowanie 1,5- 2,5Mb/s, a to wszystko za 70zł, w tym 10zł za podłączenie bezprzewodowe drugiego komputera. Normalnie bym zapłacił 100zł, ale mam też TV i trafiłem na specjalną promocję. Trafiłem w dobrym momencie, bo dosłownie kilka dni wcześniej miałbym 4 zamiast 10Mb za tą samą cenę. Na osiedlówce za 1 komputer na szybkości 1,5Mb/s z adresem prywatnym płaciłem podobną cenę. Jedyne co mnie rozczarowało, to żenująca obsługa telefoniczna. Do biura promocyjnego można się dostać od razu, ale gdy chciałem porady konsultanta technicznego, kilka razy dzwoniłem i przez 5 minut czekałem na odbiór i dopiero wtedy ktoś odebrał. A połączenie nie jest bezpłatne. Nie wiem też czy takiego sygnału na łączu nie dali mi jedynie dla zachęty, abym ich chwalił. Zobaczę, jak będzie później. Link Zgłoś
Gość: art Re: Warszawa UPC Wi-Fi IP: *.chello.pl 18.04.08, 17:49 Jeśli Speedtest, Numion tego nie pokazują to gdzie można sprawdzić wyniki zbliżone do rzeczywistych? Link Zgłoś