Dodaj do ulubionych

Viśta wio !! Pytanie

IP: *.media4.pl 25.04.08, 17:30
Mam toshibę z serii A200. Do komputera dostałam system: Vista Home Premium. W sumie nie bardzo mi to pasowało, ale nie chciałam przeinstalowywać i sie przyzwyczaiłam. Jestem z niej zadowolona.

Kilka dni temu nadeszła jednak pora na reinstall. Do komputera dostałam tylko płytę recovery a ona kasuje całą zawartość dysku, wszystkich partycji, więc zainstalowałam Vistę z pirackiej płyty wpisując swój oryginalny serial do systemu. Windows na początku nie zarejestrował się ale po reinstallu po ponownym wpisaniu serialu jest ok. Jednak windows robi mi różne psikusy, głównie psuje mi się pasek zadań. Psuje tzn znika pasek szybkiego uruchamiania, na jego miejsce cofają się "paski otwartych okien", wchodzą aż za znak windowsa otwierający menu, nie widać również zegarka. Jedyne co pomaga to zabicie procesu explorer w menedżerze zadań, i uruchomienie explorera od nowa. Tak się dzieje kilka razy dziennie. Dochodą do tego inne graficzne psikusy.
Sterowniki do wszystkiego ściągnęłam ze strony toshiby - najnowsze wersje, odpowiednie do parametrów mojego laptopa.

Moje pytanie brzmi: czy może to wynikać z tego, że windows zainstalowany był z pirata?
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Viśta wio !! Pytanie 25.04.08, 20:03
      www.frazpc.pl/b/198439
      czyz to nie podobnie objawy?
      masz gg?
      • Gość: Anka Re: Viśta wio !! Pytanie IP: *.media4.pl 25.04.08, 20:07
        Mam gg.
        Wyślę zaraz numer na Twoją pocztę gazetową
      • Gość: Anka Re: Viśta wio !! Pytanie IP: *.media4.pl 25.04.08, 20:10
        Objawy identyko :)
        • tiges_wiz Re: Viśta wio !! Pytanie 25.04.08, 20:53
          nie potrzebny mi numer :P
          GG trzeba wywalic i uzywac innego komunikatora, ktory obsluguje GG (Pidgin,
          Miranda)... w tym linku sa tez odsylacze do łatek.

Mi się to działo do czasu usunięcia GG i teraz mam spokoj :P MI podszedl Pidgin
          jako komunikator alternatywny.
    • Gość: timiy2 Re: Viśta wio !! Pytanie IP: *.watf.cable.ntl.com 25.04.08, 21:29
      płytka recovery dołączona do laptopa nie kasuje całej zawartości dysku, a tylko
      danej partycji, chyba ze masz tylko jedna partycje, ale jeśli masz partycje
      systemowa i inne partycje z danymi to śmiało możesz robić recovery, wystarczy w
      opcjach wybrać dana partycje a nie cały dysk
      • Gość: Anka Re: Viśta wio !! Pytanie IP: *.media4.pl 25.04.08, 21:31
        No własnie włożyłam płytę recovery i mi napisało że cała zawartość dyzku zostanie skasowana i czy na pewno cchę o zrobić. Nie było wyboru partycji
        • Gość: timiy2 Re: Viśta wio !! Pytanie IP: *.watf.cable.ntl.com 25.04.08, 22:16
          miałem do czynienia z trzema Toshiba-mi i każda miała, wiec myślę ze i Twoja tez
          ma, sprawdź dobrze
          • Gość: Anka Re: Viśta wio !! Pytanie IP: *.media4.pl 26.04.08, 11:40
            No kiedy tu nie ma nic sprawdzać. Włożyłam płytę, zbootowało się z niej i napisało że instalacja z płyty recovery kasuje zawartość całego dysku i czy na pewno chcę to zrobić. Nie było wyboru partycji.

Nie potwierdziłam. Nie było dodatkowych opcji.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka