Gość: Anka
IP: *.media4.pl
25.04.08, 17:30
Mam toshibę z serii A200. Do komputera dostałam system: Vista Home Premium. W sumie nie bardzo mi to pasowało, ale nie chciałam przeinstalowywać i sie przyzwyczaiłam. Jestem z niej zadowolona.
Kilka dni temu nadeszła jednak pora na reinstall. Do komputera dostałam tylko płytę recovery a ona kasuje całą zawartość dysku, wszystkich partycji, więc zainstalowałam Vistę z pirackiej płyty wpisując swój oryginalny serial do systemu. Windows na początku nie zarejestrował się ale po reinstallu po ponownym wpisaniu serialu jest ok. Jednak windows robi mi różne psikusy, głównie psuje mi się pasek zadań. Psuje tzn znika pasek szybkiego uruchamiania, na jego miejsce cofają się "paski otwartych okien", wchodzą aż za znak windowsa otwierający menu, nie widać również zegarka. Jedyne co pomaga to zabicie procesu explorer w menedżerze zadań, i uruchomienie explorera od nowa. Tak się dzieje kilka razy dziennie. Dochodą do tego inne graficzne psikusy.
Sterowniki do wszystkiego ściągnęłam ze strony toshiby - najnowsze wersje, odpowiednie do parametrów mojego laptopa.
Moje pytanie brzmi: czy może to wynikać z tego, że windows zainstalowany był z pirata?