Dodaj do ulubionych

Serwis promujący Ubuntu

18.05.08, 22:56
Witam serdecznie, chciałem tylko poinformować o powstaniu serwisu który w prosty i przystepny sposób informuje o zaletach tego systemu:

www.ubuntustory.com
Serwis pozwala również na podzielenie się wrażeniami z korzystania z tego systemu. Przyda się na pewno przy przekonywaniu użytkowników innych systemów do Linuksa.

Jeśli masz chwilę czasu, proszę dodaj równiez swoją opinię.

Pozdrawiam,
Karol
Obserwuj wątek
    • kasiamat00 Re: Serwis promujący Ubuntu 19.05.08, 00:03
      > Jeśli masz chwilę czasu, proszę dodaj równiez swoją opinię.

Czy negatywne też można pisać? Bo 8.04 działa mi na nerwy jak żaden inny system
      do tej pory i powoli coraz bardziej przekonuje mnie do przesiadki na coś innego,
      choćby Debiana. Za dzisiejsze gustowne, poziome kreseczki na monitorze tuż po
      odpaleniu się ekranu logowania jestem mu szczególnie wdzięczna. I za zwiechy
      Compiza. I za nader częstą niechęć do wyłączania się "na czysto". I za zabijanie
      mnie gradem wyjątków przy próbie utworzenia szyfrowanej partycji. I za Fx 3,
      który potrafi się odpalić-nie odpalić (ps go pokazuje, ale okienka Fx niet). I
      za genialne rozp.. mi ikon na pasku szybkiego uruchamiania po kilku machlojach z
      rozdzielczością ekranu. I za automontowanie partycji, których jako żywo w fstab
      nie ma. Nie, przyzwoity system się tak NIE zachowuje.

Gwoli jasności - Linuksa używam od 7 lat, Ubuntu od trzech (stale - i chyba
      tylko z powodów sentymentalnych czapla jeszcze nie wyleciała z dysku), a
      Windowsy mnie gryzą.
      • maddox84 Re: Serwis promujący Ubuntu 19.05.08, 14:27
        Dawaj na Debiana... ja po próbach z 8.04 tez wylądowałem na Debianie :)
        • kasiamat00 Re: Serwis promujący Ubuntu 19.05.08, 18:59
          Debian już jest, ładna skórka do niego też, jak mi jeszcze dźwięk i Fx 3 na nim
          pójdzie (chwilowo Fx burzy się, że mam stare GTK - no mam, bo w naiwności swojej
          zamiast Lenny'ego zainstalowałam Etcha), to Ubuntu wyleci w hukiem. Sentyment
          sentymentem, ale ja chcę mieć system bez niespodzianek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka