Gość: glab IP: *.dcfnet.pl 19.06.08, 17:11 Czy są dotępne(cena do 2500zł) laptopy które maja baterię trzymajacą przynajmniej 4-6 godzin?. Nawet jesli jest jakiś za 5000zł, to za rok można będzie go kupić poniżej 3000zł. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: koffeeInka Re: który laptop długo trzyma na akumulatorze ? IP: *.dyn.optonline.net 19.06.08, 18:20 Jestem pewien ze spelnia wszystkie wasze glowne wymagania. Przedewszystkim jest to laptop. I przedewszystkim "tani najlepszy".he news.mongabay.com/2007/0723-olpc2.html Link Zgłoś
maddox84 Re: który laptop długo trzyma na akumulatorze ? 19.06.08, 18:32 Szukaj czegoś z matrycą 13-14 cali proponuję IBM albo TOSHIBA. Link Zgłoś
Gość: glab A może konkrety ? IP: *.dcfnet.pl 19.06.08, 21:40 Gdzie mogę znaleźć taki laptop? (skoro piszą że są laptopy pracujące przez 11 godzin /Komputer świat 8/2008 str.25/ to powinny być i 4-6 godzinne). Może w którymś z czasopism komputerowych był ranking takichnotebooków? Link Zgłoś
kell99 Re: A może konkrety ? 19.06.08, 21:58 Po 1wsze producenci czesto oszukuja z maksymalnym czasem pracy. Jezeli masz wlaczone wifi, masz karte modemu podlaczonego do sieci gsm to te rzeczy skutecznie skracaja czas pracy na bateriach. Po 2gie czesto mozesz kupic laptopa z bardziej pojemna bateria, ale problem jest w tym, ze taka bateria zajmuje wiecej miejsca i zwieksza wage laptopa. Zawsze przeciez mozesz dokupic dodatkowa baterie i wymienic w czasie pracy (tracac na to 2-3 minuty jezeli korzystasz z 'suspend to disk'). Link Zgłoś
Gość: Reader Macbook lub Macbook Pro IP: 83.238.196.* 19.06.08, 22:53 z Wifi (ale bez jakieś znaczącego obciążania) trzyma 4-5 godzin. Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Macbook lub Macbook Pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 23:20 Większej bzdury to ja nie czytałem od dawien dawna. Link Zgłoś
papalaya DELL Vostro 20.06.08, 09:37 mój trzyma na baterii ok 5 godzin przy włączonym wifi/przeglądarce i jednoczesnej pracy typu word/excel... Link Zgłoś
kell99 Re: Macbook lub Macbook Pro 20.06.08, 00:00 MBP na tym Ubuntu, VBox z WinXP i ma sie uniwersalna maszyne :) Tylko tez sporo przedrozona, bo mozna miec taniej dobra, porownywalna konfiguracje od Lenovo czy HP (bez oblesnego loga, z normalnymi przyskami przy touchpadzie co jest duzym plusem ;) Link Zgłoś
Gość: bolek :) Re: który laptop długo trzyma na akumulatorze ? IP: *.gprs.plus.pl 20.06.08, 15:16 Wiele laptopow trzyma dlugo na baterii. ale to ile zalezy od Ciebie co robisz, jak pracujesz, jak dlugo, i od sprzetu. Im bardziej zlozony i rozbudowany tym bedzie czerpal wiecej pradu. Duzo tez zalezy od procesora no i od karty graf. np. jak kupisz lapa z zintegrowana platforma np. centrino i do tego zintegrowana karta tej samej marki to jest lepiej. Co do Laptopow to Asus ma lapki ktore dlugo trzymaja na baterii. oczywiscie jesli pracujesz oszczednie a nie gry i muzyka i wszytko. ASUSy seri M maja dobre baterie. sam uzytkuje M51 i jestem zadowolony., a jak sie postaram mto 5h spokojnie trzyma. Link Zgłoś