Dodaj do ulubionych

Problem z CD-RW

IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 08:05
nie wiem co sie stalo, do tej pory dzialalo w porzadku
teraz jak chce wypalic plyte, niby caly proces trwa normalnie, ale jak
otworze cdrw(plyte) to nic na niej nie ma
Czy ktos mial taki problem, co zrobic?? We wlasciwosciach widzi ze plyta ma
tyle a tyle MB wypalonych, ale jest puste okienko, jakby byla czysta
Prosze o jakies sugestie
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z CD-RW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 08:11
      U mnie często trzeba wysunąć i wsunąć płytę do napędu i dopiero wtedy widać to,
      co zostało nagrane. U Ciebie w ogóle nie widać?
    • Gość: JP Re: Problem z CD-RW IP: 64.75.243.* 25.09.03, 08:13
      Ten temat byl juz walkowany.

Ja osobiscie mialem taki przypadek i pomoglo usuniecie tego urzadzenia z
      menadzera urzadzen i zainstalowanie ponowne.
    • jacek19 Re: Problem z CD-RW 25.09.03, 09:52
      U mnie pomoglo pelne zformatowanie plytki cd RW:)
      • Gość: MM Re: Problem z CD-RW IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 14:07
        pownowne wsuniecie nie pomaga...
        sorka ze temat byl juz walkowany, jakos nawet nie zauwazylem
        sprobuje ponowne zainstalowanie urzadzenia
        • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z CD-RW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 14:18
          Ale płyta jest czytelna i pusta, czy nieczytelna? Jeśli nieczytelna, to może
          nagrywarka nie zamyka sesji. Ja tak mam na LG czasem. Wtedy sesję zamykam
          ręcznie.
          • motyk Re: Problem z CD-RW 25.09.03, 16:26
            plyta jest czytelna i pusta ....
            MM
            • motyk Re: Problem z CD-RW 25.09.03, 16:43
              teraz siedze na innym kompie, plyte nie otwiera (disk is not accessible)
              wiec moze nie zamknela sesji.... hmm dziwne
              tylko jak to teraz zrobic? Mam tu easycd i sam nie wiem ..hmmm finalize session
              w informacjach dysku jest niedostepna....
              a teraz wiecej detali,
              Wszystko dzialalo ok do wakacji. Wtedy przeflashowalem cdrw do nowszego
              flashware. Po wakacjach, system wyczyscilem i zainstalowalem od nowa
              (wymienilem plyte, dysk, procka) Windoza dalej uzywam 98se.. nie nagrywalem nic
              przez ostatnie jakies 2 miechy, wiec nawet nie wiedzialem ze cos moze byc nie
              tak
              tak wiec wczoraj, przeflashowalem ponownie (jako ze instalowalem wszystko od
              nowa) , i juz sie cieszylem z nagrania plytki a tu wielkie "G"...
              Mam nagrywarke NEC NR7700 nie jest to rewelacyjna nagrywarka (i juz stara) ale
              dzialalo ok.... jak nic nie pomoze to zainstaluje wszystko od nowa LOL
              • motyk nie wyrazilem sie precyzyjnie 25.09.03, 16:45
                dzialalo wczesnie jak przeflashowalem, wiec teraz hipotetycznie tez powinno
                • motyk aha i jeszcze jedno, jaka byscie kupili nagrywarke 25.09.03, 17:36
                  hmm, bo tez sie juz zastanawialem nad zmiana, wiec nawet jak sie schrzanila to
                  nic takiego sie nie stalo. Teraz sie zastanawiam sie jaka nagrywarke kupic.
                  Szukalem recenzji uzytkownikow w necie ale za duzo nie znalazlem, mysle o
                  zakupie cdrw z mozliwoscia czytania dvd
                  wiec mam do wyboru:
                  1.LG ELECTRONICS GCC-4480BI Internal IDE Combination CD-RW + DVD-ROM Drive
                  (cena ok. $70)
                  i 2.SONY CRX300A Internal IDE CD-RW / DVD-ROM Drive (ok $100)
                  Obydwie maja 48/24/48/16
                  Ktora jest lepsza?? Bo ja sam nie wiem, cena nie gra tu roli, wolalbym zaplacic
                  extra 30 ale byc pewnym ze kupuje sprawdzony towar
                  dzieki
                  • Gość: piecyk gazowy Re: aha i jeszcze jedno, jaka byscie kupili nagry IP: *.visp.energis.pl 25.09.03, 18:28
                    Najlepsze napędy optyczne robią TEAC i LiteOn. LG też nie są złe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka