Dodaj do ulubionych

monitor 24 cale ASUS

IP: *.chello.pl 10.09.08, 14:20
Witam
kupilem monitor 24 cale asus MK241H i nie potrafie ustawic podgladu zdjec
wszystkie zdjecia ktore ogladam sa rozciagniete
co powinienem zrobic
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 10.09.08, 14:21
      i jak ustawic kamere (nie mam sterownikow )

• Gość: Marian z Wawy Re: monitor 24 cale ASUS IP: 212.160.172.* 10.09.08, 15:04
        Jeżeli monitor jest panoramiczny w formacie 16:9, to wiadomo że
        zdjęcia będą rozciągnięte, bo zdjęcia są w formacie 4:3.
        Przeglądarka obrazów powinna mieć do wyboru opcję wyświetlania
        zdjęć. Można zainstalować sobie Irfan View lub cokolwiek innego do
        oglądania zdjęć z bardziej zaawansowanymi funkcjami niż standardowy
        program preinstalowany w Windows, czyli Windows Picture and Fax
        Viewer.
        • m.gregor Re: monitor 24 cale ASUS 10.09.08, 15:12
          Bzdura. Jak sie ustawi rozdzielczosc nominalna to nic nie jest rozciagniete.
      • Gość: Marian z Wawy Re: monitor 24 cale ASUS IP: 212.160.172.* 10.09.08, 15:08
        Co do kamery, to poszukaj sterowników w necie i jakiegoś programu do
        obsługi, a to wszystko powinno być na stronie producenta kamery, a
        jeżeli kamera jest nieznanej marki, to nalezy uzyć wyszukiwarki
        www.google.pl i wpisać tam model/typ kamery.
        • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 10.09.08, 15:40
          zainstalowalem IrfanView i nic nie pomaga , zdjecia dalej spłaszczone

HELP

• m.gregor Re: monitor 24 cale ASUS 10.09.08, 16:09
            Ustaw natywna rozdzielczosc wyswietlacza.
            • Gość: ort Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 16:57
              m.gregor napisał:

> Ustaw natywna rozdzielczosc wyswietlacza.

Najprawdopodobniej jest to rozdzielczość 1920 x 1200, dla pewności sprawdź w
              dokumentacji monitora lub na stronie producenta.
              • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 10.09.08, 18:11
                ustawilem 1900x1200 i zdjecia sa ok , ale wszystko inne do kitu (strony
                internetowe )
                czy jest jakies rozwiazanie aby to i to bylo ok
                nie mam dokumentacji zeby sprawdzic

• Gość: ort Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 18:49
                  Co to znaczy "do kitu"?
                  Zrób zrzut ekranu i daj linka.
                  • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 10.09.08, 19:01
                    takie jakies waskie to wszystko

file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Foto&Scrap/Pulpit/Dok1.htm
                    • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 10.09.08, 19:08
                      chyba zrobilem zle
                      nawet nie wiem jak mam zrobic zrzut :(
                      • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 10.09.08, 19:13

juz wiem google pomogło

img293.imageshack.us/my.php?image=beztytuuty6.jpg
                        co powinienem teraz zrobic
                        tak jak pisalem zdjecia sa ok ale te strony to juz katastrofa
                        dziekuje za Pomoc
                        • 3promile Re: monitor 24 cale ASUS 10.09.08, 20:16
                          Żadna katastrofa, po prostu tak to wygląda. Monitor panoramiczny słuzy do
                          oglądania filmów albo dwóch stron w Wordzie obok siebie ;)
                        • 3promile Re: monitor 24 cale ASUS 10.09.08, 20:21
                          PS. Masz straszny bajzel w pasku szybkiego uruchamiania ;P
                          • Gość: ort Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 20:27
                            Tak jak napisał kolega wyżej, większość stron internetowych jest wykonywana pod
                            mniejsze rozdzielczości więc nic z tym nie zrobisz.
                            Taka już uroda monitorów panoramicznych o dużej rozdzielczości
                            • kell99 Re: monitor 24 cale ASUS 12.09.08, 14:06
                              Eh ci uzytkownicy windows ktorzy musza miec kazdy program uruchomiony na pelnym
                              ekranie ;) Otworz przegladarke w okienku, a bedziesz miec jeszcze sporo miejsca
                              na inne programy. Do tego w FF3 mozesz dowolnie powiekszyc strone. FF3 nawet
                              zapamieta te ustawienia na przyszlosc.
                              • Gość: ZX User Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.acn.waw.pl 15.09.08, 05:33
                                > Eh ci uzytkownicy windows ktorzy musza miec kazdy program
                                > uruchomiony na pelnym ekranie ;) Otworz przegladarke w okienku, a
                                > bedziesz miec jeszcze sporo miejsca na inne programy.

A niby jak jest FF na tym obrazku otwarty? Na pewno nie w trybie pełnoekranowym
                                (F11) tylko właśnie w okienku. Tyle, że zmaksymalizowanym. Ehh ci użytkownicy
                                jedynie słusznych systemów ... coś tam dzwoni ale nie za bardzo wiedzą w którym
                                kościele.
                        • andrzej-2xl Re: monitor 24 cale ASUS 10.09.08, 22:37
                          Jeśli masz vistę to możesz ustawić sobie te toolbary tzn. pasek na
                          którym będzie zegar, prognoza pogody czy zdjęcie narzeczonej.
                          • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 11.09.08, 11:53
                            ,, 3promile 10.09.08, 20:21 Odpowiedz
                            PS. Masz straszny bajzel w pasku szybkiego uruchamiania ;P
                            • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 12.09.08, 08:59
                              . zero pomocy :(

• 3promile Re: monitor 24 cale ASUS 12.09.08, 16:15
                                A może by tak PPM/usuń?
                                • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 12.09.08, 17:07
                                  ?????????????
                                  a co to jest
                                  ?????????????
                                  • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 13.09.08, 19:27
                                    a co to jest PPM ????
                                    • tiges_wiz Re: monitor 24 cale ASUS 13.09.08, 19:28
                                      to samo co LPM ale z drugiej strony
                                      • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 13.09.08, 23:35
                                        hahaha
                                        nie ma to jak pomoc ktora mozna uzyskac na forum ktore powinno sluzyc do
                                        udzielania wskazowek ludzią którzy nie znaja sie na komputerach
                                        BRAVO
                                        PPM , LPM , NLP i co tam jeszcze sobie wymyslicie mądrzy ludzie
                                        SHIT

• Gość: akodo Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 14.09.08, 00:09
                                          LewyPrzyciskMyszy i PrawyPrzyciskMyszy

Pytasz o rzeczy podstawowe których można się nauczyć z samouczka pod Windows,
                                          naciśnij F1 znajdziesz tam większość odpowiedzi na podstawowe pytania, między
                                          innymi o ikonkach w trayu
    • Gość: Talen Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 10:23
      1 chodzi o rozdzielczosc.
      2 monitor 24 to niezbyt rozsadny wybor - jest po prostu za duzy
      optymalna jest 20, nawet 22 to juz ciut za duzo

• oby.watel Re: monitor 24 cale ASUS 14.09.08, 14:45
        Gość portalu: Talen napisał(a):

> 1 chodzi o rozdzielczosc.
        > 2 monitor 24 to niezbyt rozsadny wybor - jest po prostu za duzy
        > optymalna jest 20, nawet 22 to juz ciut za duzo

Przecież ten monitor nie ma stanowić prezentu dla Ciebie. Kierowcy TIRa też
        zarzucisz brak rozsądku, bo ciężarówka "to niezbyt rozsadny wybor - jest po
        prostu za duza, optymalny jest dostawczy do 2,0 ton, nawet 2,2 to juz ciut za duzo"?
        • Gość: mk mam 2 2cale iiiyama IP: *.chello.pl 14.09.08, 20:45
          i wszystko wyswietla sie super nic sie nie rozciaga radeon 9600. Po podlaczeniu
          do slabszego kompa wyglada katastrofa. (r 9200) jaka masz karte graficzna?
        • Gość: Talen Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 22:28
          rzeczywiscie porownanie monitora do tira jest bardzo inteligentne
          przy monitorze siedzisz blisko a ciezar auta jest bez znaczenia tak jak Twoj glupi wywod
          • oby.watel Re: monitor 24 cale ASUS 15.09.08, 00:40
            Nie każdemu dane mądrze wywodzić. Nie każdy wpadnie na to, żeby duży monitor
            nieco odsunąć. Natomiast świadectwem mądrości jest tłumaczenie komuś, kto
            właśnie kupił monitor i pyta jak go skonfigurować, że jest nierozsądny, bo góra
            22 cale i ani milimetra więcej.
            • Gość: Talen Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 12:06
              Tak i od razu biurko na zmowienie dorobic, klawiatura bezprzewodowa najlepiej ale lepiej moze 42 cale kupic i na scianie powiesic?
              Jezeli ktos kupil monitor a nie wie jak go skonfigurowac to wystaczy mu powiedziec ze wszystko ma w instrukcji ktora dostal ze sklepu a nie doradzac w tak smieszny sposob... Nie przekrecaj moich slow.
              Powiedzialem 20 cali,a nie 22 - czytaj ze zrozumieniejm.
              • oby.watel Re: monitor 24 cale ASUS 15.09.08, 13:55
                Gość portalu: Talen napisał(a):

> Tak i od razu biurko na zmowienie dorobic, klawiatura
                > bezprzewodowa najlepiej ale lepiej moze 42 cale kupic i na
                > scianie powiesic?
                > Jezeli ktos kupil monitor a nie wie jak go skonfigurowac to
                > wystaczy mu powiedziec ze wszystko ma w instrukcji ktora dostal
                > ze sklepu a nie doradzac w tak smieszny sposob...
                > Nie przekrecaj moich slow. Powiedzialem 20 cali,a nie 22
                > - czytaj ze zrozumieniejm.

Ja mam czytać ze zrozumieniem? Ok. Pomożesz mi? Gdzie Jacek pyta na czym
                postawić kupiony właśnie monitor i co dokupić?

W instrukcji dołączonej do monitora jest przeważnie opisane jak go podłączyć,
                jak go wyregulować. Ale nie jak go skonfigurować w systemie operacyjnym.

Przyznam się, że też kupiłem sobie 24" monitor. I masz rację - postawiony na
                biurku był za blisko. Powiesiłem go na ścianie, a biurko nieco odsunąłem.
                Znajomy ślusarz zrobił mi taki bajer, że jednym ruchem mogę go ustawiać pionowo
                (PIVOT). Teraz nie wyobrażam sobie jak można było pracować na zwykłym monitorze...
                • kell99 Re: monitor 24 cale ASUS 15.09.08, 17:02
                  oby.watel napisał:
                  > Teraz nie wyobrażam sobie jak można było pracować na zwykłym monitorze
                  > ...

Ja tam sobie wyobrazam prace na czyms wiekszym niz 24" wyciagajacym 2560x1600 ;)
                • Gość: Talen Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 17:12
                  Powiedzialem 20 a Ty powiedziales 22 - wiec nie zrozumiales...
                  Monitor stawia sie na biurku. Jak mozna kupowac kota w worku?
                  On nie wie jak sie nim poslugiwac ale go kupil...
                  Zabawnie musi wygladac biurko odsuniete od sciany i zawieszony monitor. Przeciez to glupota i to straszna...
                  CRT tez mozna powiesic na scianie a odzwzorownie barw ma lepsze... Sztuka jest wiedziec co kupic, a nie byc slepym na starosc...
                  • oby.watel Re: monitor 24 cale ASUS 15.09.08, 17:30
                    Tak. Monitor stawia się na biurku. Może zgłoś gdzieś, że u mnie nie stoi, a
                    wisi, bo to głupota i to straszna. Dziękuję także za fachową pomoc. Niewątpliwie
                    wielu użytkowników dzięki tym światłym radom nie kupiło olbrzymiego monitora
                    przystosowanego do wieszania na ścianie. I obraz mniejszy, i ściana cała. Małe
                    jest piękne.

Pozdrawiam.
                    • Gość: Tokra Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 18:08
                      Monitor 20 cali nie jest maly tylko duzy...
                      Po co przekrecasz fakty?
                      W gry grasz na tych samych detalach - czy na znacznie gorszych? :)
                      Z tego co pamietam to nie Ty prosiles o porade.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 16:17
                        tak jak pisalem
                        nie mam instrukcji
                        ,,Re: monitor 24 cale ASUSIP: *.chello.pl
                        Gość: jacek 10.09.08, 18:11 Odpowiedz ustawilem 1900x1200 i
                        zdjecia sa ok , ale wszystko inne do kitu (strony
                        internetowe )
                        czy jest jakies rozwiazanie aby to i to bylo ok
                        nie mam dokumentacji zeby sprawdzic,,
                        • Gość: kadafi Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 16:34
                          > tak jak pisalem
                          > nie mam instrukcji

> nie mam dokumentacji zeby sprawdzic,,

Sorry ale chyba chłopaku masz dostęp do netu i możesz sobie te instrukcje znaleźć.
                          • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 17.09.08, 19:12
                            ,, sory chłopaku.......,,
                            no własnie sory chłopaku nie potrzebuje instrukcji i odpowiedzi takiego
                            prymitywa jak ty
                            proponuje najpierw zapoznac sie z cala trescia danego tematu a pozniej pokazywac
                            jakim to sie jest pustym dresem
                            • Gość: dr dres Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 19:54
                              To po co chrzanisz co chwila "nie mam instrukcji" "nie mam dokumentacji"? Weź
                              oddaj ten monitor komuś, kto zrobi z niego dobry użytek a nie wylewasz gorzkie żale.

EOT
                            • 3promile Re: monitor 24 cale ASUS 17.09.08, 20:13
                              Nienokurna umówmy się - jesteś totalnie leniwa lama, co nawet nie gugli, ino
                              czeka na jakieś deus ex machina czyli gotowca ;)
                              • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 16:01
                                Dziekuje wszystkim za pomoc
                                Tak sie sklada ze posiadam pełną dokumentacje i z moim monitorem
                                wszystko jest ok
                                Temat był dany ponieważ potrzebowałem pomocy do pracy dyplomowej
                                ,,Ogolnodostepne forum a pomoc ludzią mającym problem z obsługą
                                sprzętu elektronicznego,,
                                Musze jednak przyznac ze na forum komputer otrzymałem najgorsza pomoc
                                a najlepszej pomocy udzielono mi na forum zwiazanym z telefonami kom.
                                No cóż przyznam ze dawalem wiele tematów na roznych forach i tu
                                (komputer) niestety minus
                                Jeszcze raz dziekuje za pomoc
                                Pozdrawiam i czekam na niewdzieczne odpowiedzi.

• Gość: akodo prosze napisz IP: *.chello.pl 19.09.08, 16:22
                                  prosze napisz co takiego doradzili Ci na innym forum, co wiecej niz napisalem Ci
                                  ja wczesniej? Co chcesz zmieniac na monitorze skoro wszystko jest w porządku? To
                                  nie kwestia ustawien tylko rozmiaru monitora i rozdzielczosci, jesli masz 24"
                                  panorame ktora wyglada jak dwie 17" "sklejone" obok siebie to jak maja wygladac
                                  strony? Albo beda dwie obok siebie albo jedna i duzo wolnego miejsca, jak sobie
                                  to inaczej wyobrazasz? Szersze literki?
                                • 3promile Re: monitor 24 cale ASUS 19.09.08, 16:23
                                  ,,Ogolnodostepne forum a pomoc ludzią mającym problem z obsługą
                                  sprzętu elektronicznego,,
                                  LUDZIĄ???
                                  To praca po wolsku?
                                  • Gość: jacek Re: monitor 24 cale ASUS IP: *.chello.pl 19.09.08, 23:13
                                    no i nie myliłem się (kom.)
                                    jeszcze raz dziękuję za pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka