gdan64 21.10.03, 20:22 Jak obrazek np. z internetu zapisać i gdzie,aby Windows widział go jako ikone.Używam Win.XP prof. biazet Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: unlock Re: Jak utworzyć ikone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 21:10 kazdy praktycznie obrazek możesz przekonwertować na plik *.ico np. darmowym programem Irfanview. Ustawic taki obrazek jako ikonę możesz klikając prawym klawiszem myszy na interesującym cię skrócie czy folderze. z menu wybierasz "zmien ikonę" itd. Natomiast, windows nie zawsze pozwala bezpośrednio i dowolnie zmieniać obrazki ikon niektórych elementów ale są do tego odpowiednie programy np. Iconpackager do którego możesz sciągnąć całe zestawy ikon zmieniając je wszystkie np z icon typowych dla win xp na takie które obecne są w linuxie, osx czy innych schematach. dodatków takich oraz wspomnianego iconpackagera szukaj (o ile dobrze pamietam na wincustomize.com ) Link Zgłoś
Gość: biazet Re: Jak utworzyć ikone IP: *.ima.pl / *.ima.pl 21.10.03, 22:34 Dzięki za poradę Jak zmienić ikonę nie jest problemem,nawet dla mnie,chociarz brakuje mi doświadczenia w obsłudze komp.,ale jak właśnie przekonwertować obrazek który nie jest ikoną, na plik *.ico.igdzie go zainstalować żeby po wybraniu"zmień ikonę","przeglądaj" można go odnaleść. Używam Irfana Link Zgłoś
Gość: JP Re: Jak utworzyć ikone IP: 64.75.243.* 21.10.03, 21:11 Wystarczy jak ten obrazek zapiszesz w formacie bmp ale najlepiej jezeli jest w formacie ico. Jest wiele programow ktore zapisuja w formacie ico. Ja uzywam IrfanView www.irfanview.com/ Nastepnie klikajac na skrot prawym PM wybierasz zmien ikonke. Wskazujesz sciezke do tego pliku i akcepujesz. Link Zgłoś
Gość: JP Re: Jak utworzyć ikone IP: 64.75.243.* 21.10.03, 21:13 Pisalismy w jednym czasie. Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Jak utworzyć ikone IP: *.saskatoonhealthregion.ca 21.10.03, 22:38 Kiedys mialem specjalny program to tworzenia nowych ikon. Mozna bylo sobie wybrac rysunek albo nawet samemu zaprojektowac na specjalnej matrycy i pozniej zmniejszyc. Ale nie bardzo pamietam nazwe tego programu; tak jakby "Michangelo" czy cos takiego. Moze ktos lepiej wie. Link Zgłoś
Gość: kangur007 Re: Jak utworzyć ikone dla poczatkujacych IP: *.aipo.gov.au / 202.125.0.* 23.10.03, 06:14 www.suppi.net/webbie/gavatar.html Link Zgłoś