Dodaj do ulubionych

torrenty i utorrent

IP: *.aster.pl 14.11.08, 19:59
Proszę o pomoc. Jak ustawić firewalla w windows xp, żeby dobrze się
ściągały torrenty? Na dole pokazuje się trójkącik, który jest
większość czasu żółty a powinien byc zielony. Co zrobić?
Obserwuj wątek
    • howling Re: torrenty i utorrent 14.11.08, 20:16
      Jeżeli używasz routera to w nim może tkwić problem. Skonfiguruj go (porty itp).
      Spróbuj także inaczej ustawić zaporę systemową lub wyłączyć ją.
      • Gość: agava Re: torrenty i utorrent IP: *.aster.pl 14.11.08, 20:19
        a jakieś szczegóły? nie jestem w tym biegła, a firewall od windowsa
        jest wyłączony, nie wiem jak konfiguruje się porty, powinnam jakiś
        otworzyć? czy jest to gdzieś opisane w wersji dla idiotów?
      • 3promile Re: torrenty i utorrent 14.11.08, 20:19
        Rada, żeby user, który nie ma pojęcia, jak skonfigurować FW, po prostu go
        wyłączył, jest letko dyskusyjna...
        • bulczanka Re: torrenty i utorrent 14.11.08, 20:44
          Szukaj w pomocy/ustawieniach samego firewalla.
          • nyn3k Re: torrenty i utorrent 14.11.08, 21:54
            musisz ustalić czy jesteś za natem (np. masz router), czy dostajesz publiczny IP
            od swojego ISP. Jeśli nie masz routera, a twoje IP jest publiczne to upewnij
            się, że nie masz jakiejś innej zapory, np. jakiś pakiet zabezpieczający /
            antywirus etc. IMHO zaporę jakąś zawsze powinnaś mieć, nawet systemowy firewall
            wystarczy, ale musisz otworzyć odpowiedni port
            • Gość: agava Re: torrenty i utorrent IP: *.aster.pl 14.11.08, 22:46
              z tego co wiem mam prywatne IP, firewall w xp wyłączony
              • Gość: agava Re: torrenty i utorrent IP: *.aster.pl 14.11.08, 22:53
                i chciałam dodać że raz na jakiś czas ten trójkącik robi się zielony
                co oznacza dobre połączenie, a większość czasu jest żółty co oznacza
                problem z konfiguracją, dlaczego tak się dzieje?
                • Gość: petroll Re: torrenty i utorrent IP: 67.204.26.* 15.11.08, 01:32
                  Ten zolty znaczek wcale nie oznacza ze masz zle skonfigurowany torrent.Oznacza
                  "network connection" Zielony znaczy ze masz solidne polaczenie z net a zolte ze
                  slabe . Jesli koniecznie chcesz sie bawic usun istniejacy torrent calkowicie i
                  zainstaluj jeszcze raz , pojawi sie okno zwiazane z konfiguracja. Czytaj i rob
                  co program kaze. Miedzy innymi sprawdzi i polaczenie i zdolnosc do wymiany
                  informacji.Podpowie w razie problemow.Uzywaj uTorrent.
                  • marex59 Re: torrenty i utorrent 15.11.08, 08:28
                    Oprócz tego co wyżej ,zainstaluj najnowszą wersję utorrenta bodajże
                    1.8.1.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka