Gość: agava IP: *.aster.pl 14.11.08, 19:59 Proszę o pomoc. Jak ustawić firewalla w windows xp, żeby dobrze się ściągały torrenty? Na dole pokazuje się trójkącik, który jest większość czasu żółty a powinien byc zielony. Co zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
howling Re: torrenty i utorrent 14.11.08, 20:16 Jeżeli używasz routera to w nim może tkwić problem. Skonfiguruj go (porty itp). Spróbuj także inaczej ustawić zaporę systemową lub wyłączyć ją. Link Zgłoś
Gość: agava Re: torrenty i utorrent IP: *.aster.pl 14.11.08, 20:19 a jakieś szczegóły? nie jestem w tym biegła, a firewall od windowsa jest wyłączony, nie wiem jak konfiguruje się porty, powinnam jakiś otworzyć? czy jest to gdzieś opisane w wersji dla idiotów? Link Zgłoś
3promile Re: torrenty i utorrent 14.11.08, 20:19 Rada, żeby user, który nie ma pojęcia, jak skonfigurować FW, po prostu go wyłączył, jest letko dyskusyjna... Link Zgłoś
bulczanka Re: torrenty i utorrent 14.11.08, 20:44 Szukaj w pomocy/ustawieniach samego firewalla. Link Zgłoś
nyn3k Re: torrenty i utorrent 14.11.08, 21:54 musisz ustalić czy jesteś za natem (np. masz router), czy dostajesz publiczny IP od swojego ISP. Jeśli nie masz routera, a twoje IP jest publiczne to upewnij się, że nie masz jakiejś innej zapory, np. jakiś pakiet zabezpieczający / antywirus etc. IMHO zaporę jakąś zawsze powinnaś mieć, nawet systemowy firewall wystarczy, ale musisz otworzyć odpowiedni port Link Zgłoś
Gość: agava Re: torrenty i utorrent IP: *.aster.pl 14.11.08, 22:46 z tego co wiem mam prywatne IP, firewall w xp wyłączony Link Zgłoś
Gość: agava Re: torrenty i utorrent IP: *.aster.pl 14.11.08, 22:53 i chciałam dodać że raz na jakiś czas ten trójkącik robi się zielony co oznacza dobre połączenie, a większość czasu jest żółty co oznacza problem z konfiguracją, dlaczego tak się dzieje? Link Zgłoś
Gość: petroll Re: torrenty i utorrent IP: 67.204.26.* 15.11.08, 01:32 Ten zolty znaczek wcale nie oznacza ze masz zle skonfigurowany torrent.Oznacza "network connection" Zielony znaczy ze masz solidne polaczenie z net a zolte ze slabe . Jesli koniecznie chcesz sie bawic usun istniejacy torrent calkowicie i zainstaluj jeszcze raz , pojawi sie okno zwiazane z konfiguracja. Czytaj i rob co program kaze. Miedzy innymi sprawdzi i polaczenie i zdolnosc do wymiany informacji.Podpowie w razie problemow.Uzywaj uTorrent. Link Zgłoś
marex59 Re: torrenty i utorrent 15.11.08, 08:28 Oprócz tego co wyżej ,zainstaluj najnowszą wersję utorrenta bodajże 1.8.1. Link Zgłoś