Dodaj do ulubionych

TORRENTY.ORG - pytanie?

27.03.12, 11:53
znalazłam u nich DORĘ poszukiwaną przeze mnie usilnie od jakiegoś czasu,

rejestracja umożliwiająca pobieranie sms ok.11 zł,

to już na zawsze? w sensie jednorazowa opłata, czy nie? na kinoladia.pl płatność sms 4,99 jest za dwa dni, a tutaj?
potrzebne jakieś specjalne programy do ściągania z torrentów a potem do odtwarzania tego co ściągnę?
Obserwuj wątek
    • karolina17w Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 12:01
      Co do torrentów to wiem tyle ze:
      - potrzebny jest program do ściągania torrentow (np uTorrent)
      - program do odtwarzania tego co ściągniesz - zależny jaki format pliku smile jeśli standardowy to nie potrzeba nic specjalnego.

A czy mogłabym prosić o linki?? Pięknie proszę smilesmilesmile

I jeszcze coś - pytałam się kolegi i dostałam taka odp:
      "www.isohunt.com jest miedzynarodowy darmowy a tnttorrent.info polski darmowy ale trzeba się rejestrować"
      • pina_colada88 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 12:03
        Co do torrentów 11 zlociszy to jednorazowa oplata, ale trzeba logować się raz na 3 miesiące bo likwidują konto żeby zrobić miejsce dla nowych tongue_out
        • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 12:09
          a linka to dokładnie do czego?

i co znaczy standardowy format ?
          • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 12:26
            a ten program do sciągania to popolsku znajdę? i gdzie go szukać?
    • karolina17w Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 12:39
      Program do ściągania:
      www.dobreprogramy.pl/uTorrent,Program,Windows,13270.html
      Standardowy format to .avi Są jeszcze np. .mpg, .mvk i inne. One wymagają kodeków (takich jakby dodatków) by można je było oglądać.

A te linki - jak się zarejestrujesz na torrenta by móc pobrać musisz mieć link, który dodajesz do programu do ściągania. Ja myślałam, że już masz linki i chcesz ściągnąć. Dlatego zapytałam smile
      • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 12:51
        a nie, jeszcze się nawet nie zarejestrowałam, najpierw muszę zdobyć info czy się to opłaca i jak się to obsługuje, żeby nie utopić w błoto kasy, niby nie dużo, ale jak nie będzie sensu to i tych paru groszy szkody,
        zwłaszcza że już się zarejestrowałam na kinolandia i zapłaciłam 5 złociszy za dwa dni ściągania, ale tu dory niet
        • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:07
          na tej stronie trochę Dory jest smile

szukaj.torrenty.org/szukaj2.php
          • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:09
            szukaj.torrenty.org/szukaj2.php
            tu lepiej "wyfiltrowane" wink
            • upartamama Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:17
              nie pokazuje mi z linka, wskakuje strona torrentów ale nic dalej
        • spicy_orange Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 28.03.12, 11:36
          > a nie, jeszcze się nawet nie zarejestrowałam, najpierw muszę zdobyć info czy si
          > ę to opłaca i jak się to obsługuje, żeby nie utopić w błoto kasy, niby nie dużo
          > , ale jak nie będzie sensu to i tych paru groszy szkody,

moim zdaniem się opłaca. Kiedyś byłam aktywnym użytkownikiem wink ale potem właśnie się przestałam logować i mnie wywalili, a że nie mam potrzeby korzystać, więc nie odnowiłam.

Program uTorrent jest banalny w obsłudze jak już zainstalujesz to zobaczysz, a jak nie to służę pomocą wink
    • upartamama Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:16
      a co to jest ta DORA, widziałam gdzieś w reklamie lalkę Dorę - to jakaś postać z bajki? Fajna bajka?
      • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:26
        dora poznaje świat - bajka edukacyjna, moja 3,5 latka uwielbia, leciała na 1 teraz nigdzie nie ma, nie wiem czy są takie bajki

torrenty.org/torrent/498103

a ten link?
        • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:27
          > raz nigdzie nie ma, nie wiem czy są takie bajki

nie wiem czy są takie lalki tongue_out oczywiście miało być, mówiłam ze ze mną gorzej suspicious
          • eveline2000 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:45
            na nickelodeon jest cały czas, mozna na stronie on line obejrzeć.
            tu masz linka
          • upartamama Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:46
            dzięki za wyjaśnienia, chyba też ściągnę tę bajkę. Tylko kiedyś coś usłyszałam/przeczytałam, że jakaś dora uczy angielskiego czy jakoś tak. To o tej bajce była mowa?
            • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 13:55
              tak uparta to ta bajka wink mają wstawki pojedynczych słówek ang. powtarzanych kilkakrotnie w jednym odcinku

niestety albo stety nadal nie mam netu w domu, więc oglądani online odpada
    • beataj1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 15:06
      Opłata jest jednorazowa tylko trzeba pilnować by logować sie w miarę często (raz na miesiąc -dwa) bo dezaktywują konto.
      Ściągam z tej strony już od lat i nie mam żadnego specjalnego programu do tego (korzystam z Opery). Nawet nie przyszło mi do głowy by ściągać jakiś specjalny program. Zanim sie zalogujesz sprawdź czy ktos udostępnia te pliki - bo to że one są na stronie torrenty nie znaczy że można je ściągnąć.
      Jeśli w zaznaczonym obszarze będzie zero albo kreseczki raczej nikt nie udostępnia i nie ściągniesz. Im większa liczba tam tym szybciej ściągniesz.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/if/gh/pjx5/aYO4oty7bR4WI9Tf8B.jpg
      • cudko1 Re: TORRENTY.ORG - pytanie? 27.03.12, 15:40
        o jak dobrze mądrego posłuchać smile dzięki za info, jutro zaczynam, mam nadzieje ze wszystko pójdzie dobrze i bez komplikacji
        • cudko1 no więc teraz tak 28.03.12, 08:12
          się zalogowałam na tych torentach,
          i pytanie - czy to możliwe że one się tak szybko ściągają, normalnie sekunda i jest,?????? bo to zajebiście podejrzane tongue_out
          uprzedzając pytania, tudzież inne zarzuty: nie mam w pracy programu żadnego do odtwarzania, więc nie mogę sprawdzić
          • cudko1 Re: no więc teraz tak 28.03.12, 08:58
            albo ja jakaś głupia jestem albo co uncertain

ale chyba jednak potrzebny jest program do ściągania, najpierw jak już masz otwarte to co chcesz sciągnąć, klikasz na pobierz torent, potem najeżdzasz na ten plik u siebie na kompie, ciskasz dwa razy lewy przycisk myszy i ci wyskakuje okienko z linkiem jakby czy co, musisz to zaakceptować i wrzuca to do programu dopiero do ściągnięcia, (ja mam utorrent ściągnięty) i to cholernie dłuuuugo trwa, mi wyskoczyły jakieś kosmiczne liczby (pewnie dlatego że niewielu wysyłających)

dobrze ja kombinuje??

i teraz tak wiem że na tych torentach panują jakieś zasady, ze jak ściągniesz coś, to potem też to udostępniasz dla innych zeby właśnie inni mieli szybciej czy coś, proszę o wyjaśnienia bo ja zielona w temacie, jak to się robi i w ogóle
            • cudko1 Re: no więc teraz tak 28.03.12, 09:04
              i jeszcze jedno, rozumiem, że im więcej ściagasz naraz tych torrentów, to wolniej to idzie??
            • karolina17w Re: no więc teraz tak 28.03.12, 09:16
              cudko1 napisała:

> albo ja jakaś głupia jestem albo co uncertain
              >
              > ale chyba jednak potrzebny jest program do ściągania, najpierw jak już masz otw
              > arte to co chcesz sciągnąć, klikasz na pobierz torent, potem najeżdzasz na ten
              > plik u siebie na kompie, ciskasz dwa razy lewy przycisk myszy i ci wyskakuje ok
              > ienko z linkiem jakby czy co, musisz to zaakceptować i wrzuca to do programu do
              > piero do ściągnięcia, (ja mam utorrent ściągnięty) i to cholernie dłuuuugo trw
              > a, mi wyskoczyły jakieś kosmiczne liczby (pewnie dlatego że niewielu wysyłający
              > ch)

Mniej więcej o to chodzi. To, co Ci się tak szybko ściągnęło to ścieżka do filmu/programu który chcesz ściągnąć. Więc potrzebujesz program do ściągania.
              I to normalne,że jak ściągasz kilka rzeczy na raz (nie tylko torrenty) to ściągają się wolniej - łącze ma ograniczoną prędkość i ściągając 1 plik niemal cała "siła" internetu skupiona jest na pliku. Im więcej plików, tym ta "siła" dzieli się.
              Jeśli możesz, to zapuść ściąganie na noc.
              • cudko1 Re: no więc teraz tak 28.03.12, 09:22
                na noc nie da rady, o właśnie ścieżka, fachowe słowo, smile dobra jeszcze kilka prób i błędów, naście postów na maglu i będę muuundra jak nie wiem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka