Gość: Andrzej
IP: *.alfaks.com
22.02.13, 11:40
Przestrzegam wszystkich, którzy zastanawiają się nad wybraniem internetu, żeby nie brali Alfy (mają siedzibę na Krasińskiego). Wziąłem internet 1 Mbit/s i płacę 40 zł miesięcznie, internet drogą kablową (ale słyszałem że bezprzewodowy inernet od nich też jest beznadziejny). Wiem, że to dużo w porównaniu do innych, ale z tym akurat nie mam problemu.
Internet od nich jest strasznie wolny, mam ping około 600-1000! przez kilka godzin dziennie. Czasem po kilka dni wcale nie mam. Transfer jest tragiczny, przykład z wczoraj: zostawiłem torrenty otwarte i odszedłem od kompa na 4 godziny, po powrocie ściągnęło się 15 mega...
Po drugie ludzie, którzy tam pracują nie znają się na tym co robią i są zwyczajnie chamscy. Nie odbierają telefonów, a jak już odbiorą nie wiedzą jak rozwiązać problem z takim internetem. W ciągu ostatniego roku dzwoniłem do nich pewnie ze 100 razy. Gość, który odbiera obiecywał, ze przyjedzie ekipa i naprawi, ale oczywiście nic nie zrobili. Jestem cierpliwym człowiekiem, ale w końcu podniosłem raz głos to odpowiedziano mi: "Nie chce mi się już pana słuchać. Niech pan skończy kozaczyć". Po jednej z ich wizyt, kiedy mieli naprawić internet zepsuli go jeszcze bardziej i przez 5 dni nie było w ogóle.
Straciłem już cierpliwość i chcę rozwiązać z nimi umowę, ale z tego co czytałem nie będzie łatwo. Wiem, że nie tylko ja mam taki problem i ludzie skarżą się na nich. W każdym razie ALFA kosztowała mnie dużo nerwów i jeżeli zastanawiacie się jaki internet wybrać na pewno nie bierzcie Alfy!