Gość: Gość Re: Dżungla IT IP: *.ryb.airbites.pl 24.12.08, 02:52 dystrybucje linuksa Wolvix (wolf-wilk), puppy linux (puppy-szczeniak),Pardus (pantera pardus), yellow dog (żółty pies-dingo),bsd dragon fly-ważka itd. Link Zgłoś
Gość: Kocia Re: Dżungla IT IP: 86.46.60.* 24.12.08, 04:55 "Kocia rodzinka MacOSX : Tiger, Panther, Leopard - az wstyd, ze o tym zapomnieli - choc zawieruszylo im sie wylinkowane na poczatku tekstu Safari :)" No właśnie, jak oni mogli zapomnieć? Link Zgłoś
Gość: GGo Re: Dżungla IT IP: *.mofnet.gov.pl 24.12.08, 07:50 A sympatyczny osiołek z eMULA... Link Zgłoś
Gość: Łoś Re: Dżungla IT IP: *.centertel.pl 24.12.08, 07:56 Jest jeszcze GNU a i polska ma niemałe osiągnięcia w zwierzęcym nazywaniu programów komputerowych. Obiły mi się o uczy nazwy systemu Finansowo- Księgowego Mrówka i emisyjnego RozgŁOŚnia :) Pozdrowionka i wesołych Link Zgłoś
Gość: virusessless Re: Dżungla IT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 08:14 squirell mail Link Zgłoś
Gość: Rudolf Re: Dżungla IT IP: 213.25.33.* 24.12.08, 08:16 No i jeszcze typowy elektroniczny WatchDog :-) Link Zgłoś
Gość: nietoperek Re: Dżungla IT IP: *.echostar.pl 24.12.08, 08:32 a the Bat? najlepszy program pocztowy na świecie? Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Dżungla IT IP: 195.117.22.* 24.12.08, 08:35 jest jeszcze Icedove - debianowy odpowiednik Thunderbirda oraz Iceape odpowiednik Seamonkey, Icecat - Firefox od GNU, cat , był Jackass! Rockhopper! i Aurox Link Zgłoś
Gość: unicorn Re: Dżungla IT IP: *.who.vectranet.pl 24.12.08, 09:46 A co z - Osiołkiem (eMule) - Małpką (pliki ape) - Pajączkiem (edytor html)? :) Może te też przemówią w wigilijną noc? ;) Wesołych Świąt wszystkim! :) Link Zgłoś
Gość: wal.do Re: Dżungla IT IP: 195.42.249.* 24.12.08, 10:08 unicorn, aleś się wyrwał :lol: "Twoje" zwierzątka już wyżej każde po kilka razy wymienione były. Jak musisz koniecznie pisać, to szarpnij się na oryginalność ;-) O przeczytaniu tego co napisali przedmowcy nie wspomnę... Link Zgłoś
Gość: slepiec Re: Dżungla IT IP: 82.146.248.* 24.12.08, 10:27 ta... a teraz zaczynami z roślinkami .... głupi temat... i jeszcze to logo firefox'a jakby to reklama była .... Link Zgłoś
Gość: narusz Re: Dżungla IT IP: 212.160.172.* 24.12.08, 10:42 a według mnie to myszka jest najważniejsza :))) bez niej nic by nie działało.... Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dżungla IT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 10:55 Jest jeszcze Comodo co chroni jak Waran . Link Zgłoś
Gość: unicorn do wal.do Re: Dżungla IT IP: *.who.vectranet.pl 24.12.08, 11:00 Szawnowny wal.do - śmiem zauważyć, że Twój komentarz wniósł dokładnie tyle wartościowej treści do dyskusji co mój ;-) Na marginesie, nie wiedziałam, że mój komentarz i życzenia sprowokują atak. Najwyraźniej świąteczna atmosfera nie wszystkim się udzieliła... O elementarnej życzliwości wobec innych ludzi nie wspomnę.... Link Zgłoś
Gość: miechoszuja Re: Dżungla IT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 11:05 Tuż po Firefoksie to chyba drugi najważniejszy zwierzak w menażerii IT. Śmieszne. Gdyby nie pingwin nie było by firefoxa. Pingwin pojawił się 10 lat wcześniej.. Drugi. PF. Link Zgłoś
Gość: Pinezka Re: Dżungla IT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.08, 11:24 Od kiedy Firefox znaczy po polsku "ognisty lis"?! Link Zgłoś
Gość: Gość: Lolo Re: Dżungla IT IP: *.mofnet.gov.pl 24.12.08, 13:00 "Jest jeszcze coś więcej? To nie koniec. To dopiero początek, a to za sprawą Linuksa czyli pingwina! Tuż po Firefoksie to chyba drugi najważniejszy zwierzak w menażerii IT." To żart? Jest dokładnie odwrotnie. I historycznie i praktycznie. Może tylko dzieci neo tego nie wiedzą. Autor chyba się do nich zalicza pisząc takie artykuły lub jest sponsorowany przez Moziilę, bo tekst tendencyjny. A co do eMule/eDonkey to douczcie się gamonie: osioł to jest 'donkey' mule - znaczy muł, czyli skrzyżowanie konia z osłem, co miało symbolizować, że eMule wywodzi się od i jest pokrewne eDonkey (ta sama sieć P2P) A poza tym trzeba trzeba by dopisać barany co piszą głupoty o IT :D Wesołych Świąt! Link Zgłoś
Gość: k Re: Dżungla IT IP: *.pai.net.pl 24.12.08, 17:09 ktos tu nie rozumie znaczenia slowa "profanacja" Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dżungla IT IP: 80.54.196.* 29.12.08, 21:28 A co z gnu? Ta sympatyczna antylopa to logo projektu mającego na celu dostarczenie darmowego systemu operacyjnego i w ogóle jest strasznie wazna dla open source. Jest jeszcze serwer baz danych Firebird (ognisty ptak), a jedna z popularniejszych mini-dystrybucji linuksa zwie się Puppylinux (linuks szczeniaczkowy). Link Zgłoś