dania_86 13.01.09, 10:49 jak w wordzie zrobić by spacja miała odstęp 1,5 cm ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
dania_86 Re: word 13.01.09, 17:07 jak będę pisać pracę licencjacką to muszę mieć odstep 1,5 cm i na pewno naciskanie taba nei da tego odstępu. wyobraź sobie pisać i naciskac tab zamiast spacji - bez komentarza. podobno robi się to jakoś w ustawieniach w wordzie, więc pytam, jeśli wiecie to udzielcie odpowiedzi Link Zgłoś
Gość: ort Re: word IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 17:39 Odstęp wyraz od wyrazu 1,5 cm czy odstęp pomiędzy wierszami? Bo napisałaś mało klarownie. Link Zgłoś
dania_86 Re: word 13.01.09, 17:49 odstep wyraz od wyrazu, tak jak pisze się w pracach licencjackich czy magisterskich. sorry, ze pisze tak chaotycznie ale na kompach nie znam się nic a nic Link Zgłoś
Gość: ort Re: word IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 17:59 Weź centymetr i zobacz ile to jest 1,5 cm :-) jak na odstęp międzywyrazowy to cholernie dużo. Jak wyglądałoby zdanie z każdym wyrazem oddalonym od innego o 1,5 cm. Może źle zrozumiałaś wskazówki promotora? Może chodziło o wielkość marginesu na stronie albo odstęp 1,5 między wierszami (ctrl + 5). Dopytaj się :-) Pozdrawiam. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: word 13.01.09, 17:59 > jak będę pisać pracę licencjacką to muszę mieć odstep 1,5 cm i na pewno > naciskanie taba nei da tego odstępu. wyobraź sobie pisać i naciskac tab zamiast > spacji - bez komentarza. tak sie napieklilas i moglbym ci napisac ze jestes glupia :P i ci napisze: jestes glupia ... klawisz tab moze ci dac dowolnie ustawiony odstęp dokladniej niz spacja, bo fonty są nieproporcjonalne .. co ciekawe mozna wyrownywać do początku wyrazu lub do kropki czy przecinka (tabulacja dziesiętna) .. mozna ustawić ma gornej listwie dodatkowo miejsce gdzie ma sie tab zatrzymywac ... pisame juz ze jesteś glupia i ze ci dobrze radza? Link Zgłoś
Gość: 0,7 Re: word IP: *.stk.vectranet.pl 13.01.09, 19:09 A potem w CV napisze "znajomość pakietu Microsoft Office - bardzo dobra" Link Zgłoś
dania_86 Re: word 13.01.09, 19:51 przepraszam bardzo, napisałam, że nie znam się na komputerach. dlatego piszę, na tym forum. napisanie pracy nie jest dla mnie ogólnie problemem, problemem jest strona komputerowa :( jestem załamana. wiem, że 1,5 cm to dużo, ale dobrze usłyszałam, też się zdziwiłam, ale myslałam, że w wordzie to nie będzie taka odległość jak normalnie jest 1,5 cm tylko będzie ona odpowiednia. Gość portalu: 0,7 napisał(a): > A potem w CV napisze "znajomość pakietu Microsoft Office - bardzo dobra" na pewno bym tak nie napisała, zawsze miałam problem z komputerami, ale nie mam problemu z prawdomównością i przyznaniem się do swych słabości. kłamstwa w cv to najwieksza głupota - jestem pewna, że prawie zawsze wyjdą na jaw. gdybym ja skłamała o dobrej znajomości komputera, wyleciałabym już pierwszego dnia. więc nie mów mi 0,7 co bym napisała, tymbardziej że Twoje stwierdzenie nie ma nic wspólnego z prawdą Link Zgłoś
dania_86 Re: word 13.01.09, 19:53 dopytam jeszcze jaka to dokładnie ma być odległość, najlepiej tych co już pracę napisali, a nie mojego promotora który lubi się mylić i gubić. dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam Link Zgłoś
tiges_wiz Re: word 13.01.09, 20:32 informatycy to taki ludek, ktory lubiu precyzyjne pytania i odpowiada precyzyjnie ... nie ma regul na ostawienie tekstu ... rozumiem, ze to chodzi o odstep pomiedzy wierszami ? tak? to sie nazywa interlinia ... office.microsoft.com/pl-pl/word/HP051894831045.aspx po za tym nie jest centymentr a punkt. Czcionka 10 nie ma 10 cm a 10 punktow Link Zgłoś