IP: *.bb.online.no 18.01.09, 20:17
Witam serdecznie.Moje pytanie dotyczy zmiany systemu operacyjnego.Mam zainstalowany windows ultimate czy warto i dlaczego zmienic go na windows7.Dzieki z gory za odpowiedz.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: akodo Re: vista v 7 IP: *.chello.pl 18.01.09, 20:32
      a 7 już jest? Czego oczekujesz od systemu, w czym ten jest za słaby że myślisz o
      przesiadce? Jakich urządzeń używasz, czy do całego hardware będziesz miał
      sterowniki pod 7?
      • tiges_wiz Re: vista v 7 18.01.09, 21:07
        jest publiczna beta 1 z kluczem do 1 sierpnia ...
        ale czy jest sens instalowac system, ktory za pol roku sie skonczy?
      • Gość: petroll Re: vista v 7 IP: 69.171.144.* 18.01.09, 21:08
        Warto ale nie upgrade lecz "clean" na tym samym dysku ale innej
        partycji. Jesli Ci sie nie spodoba mozesz usunac majac dalej swoja
        Vista. Ostroznie , jesli zechcesz usunac 7, Vista musi byc jako
        pierwsa przy boot.
      • Gość: gosckret Re: vista v 7 IP: *.bb.online.no 18.01.09, 21:09
        Poprostu zastanawiam sie czy warto sie w to bawic w mysl zasady nowszy lepszy,choc to nie zawsze sie sprawdza
        • fabianj Re: vista v 7 18.01.09, 23:01
          Jeżeli ten przyszłościowy system tak Cię kusi to możesz go przetestować
          wydzielając sobie partycję na dysku. Ja tak zrobiłem przed zakupem nowego
          komputera z Vistą i potem nie miałem żadnych problemów.
          • Gość: noname Re: vista v 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:37
            zainstaluj jak ci radzą pozyżej i testuj.
            Ja testuję juz 2 tydzień i coraz bardziej mi sie podoba.
            Stery ładuję wszystkie od visty.
            Oceń i zobacz sam. Twoja decyzja.
          • kell99 Re: vista v 7 19.01.09, 15:52
            Jest tak samo przyszlosciowy jak Vista, bo 7 to nic innego jak Vista z dodanymi
            4 bajerami. Jak ktos lubi Viste to i polubi 7, ale watpie by ktos kto zrazil sie
            do Visty polubil cos co mozna nazwac 'service packiem'.
            • tiges_wiz Re: vista v 7 19.01.09, 15:56
              ja polubilem windows 7 mimo ze Visty nie cierpie ;)
              poprawili wnerwiajace UAC, podoba mi sie nowy pasek zadan, znalazl wszystkie
              urzadzenia nawet w wersji 64 bitowej, podoba mi sie nowy zasobnik systemowy,
              podoba mi sie brak bocznego paska .. i wiele innych rzeczy mi sie podoba ;)
              • Gość: kókó Re: vista v 7 IP: 195.24.77.* 19.01.09, 16:17
                mam tak samo, pierwsze wrażenia z 7 pozytywne, nie wiem jeszcze do końca dlaczego, poprawiony interfejs i układ, łatwiej mogę znaleźć to czego szukam w opcjach, w Viscie nie mogłem nigdy nic znaleźć nawet mo miesiącu uzywania. Całość sprawia lżejsze wrażenie. Szybka instalacja i sprzęt od razu wykryty i działający, w Viście gehenna z kartą sieciową i bezustanne "naprawianie połaczenia".

7 to tylko beta, ale jak na razie bardzo na plus w stosunku do Visty
                • Gość: espedwa Re: vista v 7 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 16:15
                  Sp2 do Visty (choc to beta)tez na plus komputer po uruchomieniu zuzywa gdzie 800 mb pamieci bez sp2 bral jakies 950 mb przy tej samej konfiguracji
                  • Gość: barnes Re: vista v 7 IP: 38.116.192.* 20.01.09, 16:25
                    "tylko" 800MB ;) i pewnie 2GB swap
                    • Gość: espedwa Re: vista v 7 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 17:38
                      na swap mam przeznaczony caly drugi dysk twardy 500gb
                      • Gość: barnes Re: vista v 7 IP: 38.116.192.* 20.01.09, 18:21
                        Moze windows 8 bedzie wymagac 500GB na swap? ;)
                        • tiges_wiz Re: vista v 7 20.01.09, 18:29
                          500 GB na swap? ... przy 4 GB RAM zostawilem 500 MB, zeby tylko byl .. w
                          linuksie wywalilem partycje swap .. ale zboczenia sa rozne ...
                        • tiges_wiz Re: vista v 7 20.01.09, 18:45
                          a tak sprawdzilem ..
                          firefox i 20 zakladek, c++ builder z otwartym projektem, 2x notatnik, OpenOffice
                          Writer z dokumentem, Skype, gra pająk, Winfast PVR2 (do ogladania telewizji), gg
                          i jakies pierdoly w tle zajmuja razem 712 MB, szczyt 935 MB ... do 2 GB daaaleko
                          .. o 4 nawet nie wspominam .. ale jak ktos chce miec 500 GB swapfile ...
                          • Gość: espedwa Re: vista v 7 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 19:12
                            tiges_wiz napisał:

> a tak sprawdzilem ..
                            > firefox i 20 zakladek, c++ builder z otwartym projektem, 2x notatnik, OpenOffic
                            > e
                            > Writer z dokumentem, Skype, gra pająk, Winfast PVR2 (do ogladania telewizji), g
                            > g
                            > i jakies pierdoly w tle zajmuja razem 712 MB, szczyt 935 MB ... do 2 GB daaalek
                            > o
                            > .. o 4 nawet nie wspominam .. ale jak ktos chce miec 500 GB swapfile ...
                            >
                            To byl zarcik ale cie ponioslo swoja droga -:)
                            • tiges_wiz Re: vista v 7 20.01.09, 20:10
                              mnie nie ponioslo .. bylem zdumiony ze ludzie moga miec takie pomysly ,,, troche
                              mi ulzylo ...
                              a wartosci jak najpardziej prawidlowe :P

xp u mnie zabiera bez optymalizji specjalnych jakies 350 mb
                              • Gość: win311 Re: vista v 7 IP: 62.29.138.* 01.02.09, 01:53
                                :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka